Πόσο σάπια είναι η Δύση; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/04/2015

Πόσο σάπια είναι η Δύση;

Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι καταλυτικής σημασίας για τις συνέπειες που θα έχει η μη καταβολή δόσης εκ μέρους της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμά σε χτεσινή (24/4/2015) έκθεσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής ως την πλέον πιθανή έκβαση» αναφέρει ο οίκος, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος να χαθεί η πληρωμή μιας δόσης δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ECB, δήλωσε αυτή την εβδομάδα απαντώντας σε ερώτηση για τις συνέπειες από την ενδεχόμενη μη καταβολή πληρωμής προς το ΔΝΤ, ότι η χρεωκοπία ενός κράτους και ο αντίκτυπος της στα κρατικά ομόλογα που χρησιμοποιούνται ως εξασφαλίσεις (collaterals) «θα κάνουν πιο δύσκολη την εξασφάλιση ρευστότητας για τις τράπεζες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ECB θα συνεχίζει την παροχή ρευστότητας προς τις Ελληνικές τράπεζες, όσο αυτές παραμένουν φερέγγυες και έχουν επαρκείς εξασφαλίσεις».

Ο οίκος εκτιμά πως τα σχόλια αυτού του είδους φαίνεται να υποδηλώνουν ότι αφενός μεν είναι πιθανόν η μη καταβολή δόσης προς το ΔΝΤ να οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμούς σε ό,τι αφορά στον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA), αφετέρου αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.

Ο οίκος στηριζόμενος σε δημοσιεύματα εκτιμά πως στην περίπτωση μη καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ, είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» των εξασφαλίσεων.

Είναι πάγια τακτική της Δύσης να επιβάλλει την πολιτική και την άποψή της χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, εκτός από τους πολιτικούς-μαριονέτες που έχει διασκορπίσει σε ολόκληρο τον κόσμο πλην Ρωσίας, Αργεντινής και Τουρκίας. Έτσι βλέπουμε πως στην υπηρεσία της άνομης και δόλιας πολιτικής της Δύσης βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες, οι εφημερίδες, οι δημοσιογράφοι, τα θεσμικά "ουδέτερα" όργανα, και τώρα βλέπουμε και οι οίκοι αξιολόγησης εκφράζουν και ανοιχτά την δυτική βούληση, αφού δεν περιορίζονται μόνο στην πολιτική πίεση που ασκούν μέσω των στημένων και προβοκατόρικων αξιολογήσεων στις οποίες προβαίνουν εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία.

Αναμφίβολα ζούμε σε μια διεφθαρμένη και άθλια εποχή, που είναι το απαύγασμα του δυτικού πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου