Η Ε.Ε. θα ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/04/2015

Η Ε.Ε. θα ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Miloš Zeman, πιστεύει πως στο μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Kirill Ščelkovem και στη Ρωσόφωνη υπηρεσία του ραδιοφώνου Český rozhlas Plus.

«Έχω ένα όνειρο. Στο μακροπρόθεσμο μέλλον η Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν σας αρέσει, σκεφτείτε, ότι η Ε.Ε. θα γίνει μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο...», δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Επιπλέον σημείωσε ότι οι οικονομίες της Ρωσίας και της Ε.Ε. χρειάζονται η μία την άλλη, ενώ δήλωσε ότι ονειρεύεται τον κοινό αγώνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Η Ρωσία έχει τους δικούς της τρομοκράτες. Εμείς στην Ευρώπη τους δικούς μας. Οι Αμερικανοί είχαν την 11η Σεπτεμβρίου... Γιατί να μην ενωθούν σε αυτό τον αγώνα; Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η κύρια απειλή για τον πολιτισμό μας, ο οποίος περιλαμβάνει τον Dostoyevsky, τον Solzhenitsyn και πολλούς άλλους», κατέληξε ο Zeman.

Η δήλωση του Τσέχου προέδρου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Άλλωστε είναι πάγια θέση μας, πως Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ρωσία δεν νοείται! Δεν μπορώ να σκεφτώ την Ευρωπαϊκή Ένωση να πετυχαίνει ως μοντέλο, χωρίς να εμπεριέχει την Ρωσία.

Η Ρωσία είναι η μόνη εγγυήτρια της ειρήνης αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και όποιος δεν θέλει να το παραδεχθεί, έχει πολιτική σκοπιμότητα. Η τακτική και η πολιτική της Ρωσίας δείχνει έμπρακτα πως δεν αποζητά την σύγκρουση, αλλά την συνύπαρξη. Δεν αποζητά το μονομερές κέρδος αλλά τις συνθήκες εκείνες που ευνοούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Αυτές οι διαφορές είναι ο λόγος που η Δύση στο σύνολό της έχει απομονώσει την Ρωσία και την πολεμάει άτιμα και άδικα.

Το όραμα του Τσέχου προέδρου είναι πολύ σωστό, αλλά φοβάμαι πως δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Μακάρι να μη βγω αληθινός σε αυτή μου την εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου