Δανειακή σύμβαση και αμέσως εκλογές!

Μεταφέρω αυτούσιο το σημερινό άρθρο-είδηση (;) του Άκη Μπαδογιάννη, μέλους της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Iskra με τίτλο «Τρίτο μνημόνιο δεκαπενταύγουστο και εκλογές εξπρές αρχές Σεπτέμβρη», που απλά επιβεβαιώνει όλα όσα γράφω το τελευταίο διάστημα.

«Έγκυρες πηγές τόνιζαν στην Iskra ότι στους κυβερνητικούς κύκλους επικρατεί άγχος και κλίμα εκνευρισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό σενάριο που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι να τελειώσει άρον-άρον με τη ψήφιση του μνημονίου, αν είναι δυνατόν μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο (!) και στη συνέχεια να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές εξπρές, ακόμα και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου! (Βλέπε σχόλια στη δεξιά στήλη: ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ»)
Το βασικό σενάριο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να τελειώσουν όλα μέσα στο Σαββατοκύριακο, να μπουν οι υπογραφές στο νέο τρίτο μνημόνιο την ερχόμενη Τρίτη (!), 11 Αυγούστου, να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή την Πέμπτη (13/8) και να συνεδριάσει το Eurogroup την επόμενη Παρασκευή (14/8).
Το μόνο που ανησυχεί την κυβέρνηση σε αυτόν τον άκρως αντιδημοκρατικό προγραμματισμό, ο οποίος παραβιάζει κάθε ίχνος από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα και διεξάγεται μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, ερήμην του ελληνικού λαού, είναι να υπάρξουν κωλύματα από την πλευρά των θεσμών. Παρ' ότι η κυβέρνηση είναι μάλλον διατεθειμένη να προσφέρει στους πιστωτές «γη και ύδωρ», μιας και η ίδια διατείνεται ότι δεν διαθέτει εναλλακτική λύση, εκ μέρους των «θεσμών» ζητείται να υπάρξει στο μνημόνιο μεγαλύτερη σαφήνεια και ακρίβεια στις δεσμεύσεις, πράγμα που ίσως απαιτήσει την ύπαρξη γέφυρας με νέα προαπαιτούμενα μέτρα που ενδιάμεσα θα ψηφισθούν στη Βουλή.
Αν και εφόσον οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να ψηφίσει άρον – άρον και εν κρυπτώ στα μέσα Αυγούστου το μνημόνιο γίνουν πράξη, ακολουθούν, κατά πάσα πιθανότητα, οι εκλογές εξπρές.
Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικών κύκλων η κυβέρνηση δεν θέλει, να αφήσει, αν είναι δυνατόν, ούτε μια μέρα να κυλήσει με το νέο μνημόνιο και τις συνέπειές του να λειτουργούν αρνητικά γι'αυτήν στην κοινωνία.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους οι σχεδόν «θερινές» εκλογές έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, «επιβάλλονται» και για ένα πρόσθετο «σοβαρό» για την κυβέρνηση λόγο : να εκκαθαρίσει τις λίστες του κόμματος από τους βουλευτές που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο μνημόνιο και τα στελέχη που παραμένουν προσηλωμένα στον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Στόχος των κυβερνητικών κέντρων είναι να προκύψει μετά τις εκλογές στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ μια πολύ «διαφορετική» κοινοβουλευτική ομάδα πολιτικά ευπροσάρμοστη στις νέες τριτο-μνημονιακές συνθήκες.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι όλα αυτά τα πρωτοφανώς αντιδημοκρατικά σχέδια τεκταίνονται προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μπορέσει η κυβέρνηση να «ψαρέψει» στα θολά νερά στη σύντομη θερινή προεκλογική περίοδο και να φτάσει στο σημείο να αποστασιοποιείται από το «μνημόνιο» που η ίδια άρον – άρον ψήφισε, χρεώνοντάς το από τη μία στους εκβιασμούς των «θεσμών» και από την άλλη στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που ζητούν συμφωνία με κάθε κόστος!»

Να προσθέσω πως εάν τελικά επαληθευθεί αυτό το σενάριο, απλά επιβεβαιώνεται το ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή η τελική φάση του σχεδίου αφανισμού της Ελλάδος. Όποτε και να προκηρυχθούν οι εκλογές αυτές θα πρέπει η ψήφος μας να είναι αποκλειστικά και μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που μάχεται για τα συμφέροντα της Ελλάδος είναι η πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και κανένας άλλος!

3 σχόλια:

 1. Μανώλη έχεις προφίλ ή σελίδα στο Facebook ? Διευκολινετε η ανάγνωση των άρθρων σου από την αρχική σελίδα των προφίλ του κοινού σου και φέρνει νέους αναγνώστες στο blog. Επίσης γνωστοποιειτε το όνομα σου σαν εκπρόσωπος τύπου και το όνομα της πολιτικής παράταξης κοινωνία. Αν όχι στο ερώτημα που εξέδωσα στην αρχή θέλω να μάθω το γιατί. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι δεν έχω γιατί προσωπικά δεν με εκφράζει το facebook. Γνωρίζω πως αρκετοί από τους φίλους μου αλλά και από τους αναγνώστες αναρτούν τα κείμενα εκεί και αυτό μου αρκεί.

  Τα κείμενα που δημοσιεύω στο παρόν ιστολόγιο δημοσιοποιούνται μέσω των λογαριασμών που έχω στην Google+ και στον Twitter.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φτιάξε τουλάχιστον σελίδα γιατί οι περισσότεροι έχουν Facebook. Το λέω σαν συμβουλή. Καλή συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.