Ακόμα ένα άσκοπο eurogroup - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/04/2015

Ακόμα ένα άσκοπο eurogroup

Ολοκληρώθηκε το eurogroup στη Riga της Λετονίας. Όπως αναμενόταν δεν ελήφθη καμία απόφαση που να αφορά στην χώρα μας. Ο επικεφαλής του eurogroup Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά οι μεγάλες διαφορές παραμένουν και πρέπει να γεφυρωθούν, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να γίνει εκταμίευση. «Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση στο επόμενο eurogroup τον Μάιο» ανέφερε ο Dijsselbloem διαψεύδοντας τις φήμες περί ενδεχόμενης συνεδρίασης του eurogroup πριν από τη ημερομηνία αυτή (11 Μαΐου 2015 στις Βρυξέλλες).

Tο κλίμα στο eurogroup ήταν πολύ βαρύ για τη χώρα μας και τον Έλληνα υπουργό των Οικονομικών. Το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του κάνει λόγο για «σφυροκόπημα» της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο eurogroup, σημειώνοντας πως το κλίμα που αντιμετώπισαν ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και κυρίως ο υπουργός των εξωτερικών ήταν ιδιαιτέρως εχθρικό.

Ήδη, πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών των Οικονομικών της ευρωζώνης, ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στον Twitter, φωτογραφία του Έλληνα υπουργού και του γενικού γραμματέα οι οποίοι περίμεναν την έναρξη του eurogroup απομονωμένοι από τους υπόλοιπους υπουργούς των Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, πολλοί από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το eurogroup για λογαριασμών ξένων δικτύων μετέδιδαν μέσω των social media πληροφορίες για αρνητική στάση των Ευρωπαίων υπουργών των Οικονομικών απέναντι στον Έλληνα υπουργό.

Στο τέλος της συνεδρίασης, αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν με τον ίδιο τρόπο πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ήταν ελάχιστη και πως η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

Αλήθεια, μόνο σε μένα η Ελλάδα φαντάζει άσχετη με τα αρπακτικά κοράκια της Δύσης; Δεν σας είναι αποκρουστική η εικόνα της συσπείρωσης των Ευρωπαίων προκειμένου να πολεμήσουν την χώρα που κυριολεκτικά τους κατέβασε από τα δένδρα και τους εκπολίτισε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου