Οι Γερμανοί πολιτικοί είναι μαριονέτες των ΗΠΑ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/11/2014

Οι Γερμανοί πολιτικοί είναι μαριονέτες των ΗΠΑ

Τώρα οι Αμερικανοί εξετάζουν ακόμη και την ανατίναξη ενός εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ουκρανία, για να επιμένουν στη συνέχεια, ότι οι δράστες ήταν είτε αυτονομιστές ή Ρώσοι, υποστηρίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος Udo Ulfkotte, πρώην ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung, μιας από τις μεγαλύτερες Γερμανικές εφημερίδες. Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τίτλο «Gekaufte Journalisten» («Αγορά Δημοσιογράφων»), στο οποίο περιγράφει πώς οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί πολιτικοί επηρεάζουν τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να δώσουν την επιθυμητή τροπή στα παγκόσμια γεγονότα. Ο Ulfkotte ισχυρίζεται ότι οι δημοσιογράφοι καλούνται να μεροληπτούν στα γραπτά τους και κυρίως να ευνοούν τις Αμερικανικές θέσεις καθώς και να αντιτάσσονται στη Ρωσία. Ο Udo Ulfkotte μίλησε για το πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό και για την πορεία που έχει σήμερα η ζωή του μετά από αυτές τις αποκαλύψεις. Σας παρουσιάζω την συνέντευξή του σε μετάφρασή μου από την Αγγλική μετάφραση της πρωτότυπης:

Ερ: κ. Ulfkotte, έχετε πει ότι σας έχουν δοθεί πολλά χρήματα για να γράψετε φιλο-Αμερικανικά άρθρα. Πόσο κερδοφόρο είναι να είναι κάποιος φιλο-Αμερικανός δημοσιογράφος στη Γερμανία;
Udo Ulfkotte: Δεν πήρα χρήματα, πήρα δώρα. Πράγματα όπως χρυσά ρολόγια, καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς και εκδρομές με διαμονή σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Ξέρω πολλούς Γερμανούς δημοσιογράφους οι οποίοι ως ένα βαθμό μπόρεσαν να επωφεληθούν από αυτό για να αγοράσουν οι ίδιοι ένα σπίτι διακοπών στο εξωτερικό. Αλλά πολύ πιο σημαντικό από τα χρήματα και τα δώρα, είναι το γεγονός ότι σου προσφέρεται υποστήριξη αν γράφεις κομμάτια που είναι φιλο-Αμερικανικά ή φιλο-ΝΑΤΟικά. Αν δεν το κάνεις, η καριέρα σου δεν πάει πουθενά· θα βρεθείς να σου έχει ανατεθεί να κάθεσαι στο γραφείο και να ταξινομείς τις επιστολές προς τον εκδότη.

Ερ: Σύμφωνα με τα όσα έχετε πει, οι δημοσιογράφοι διαφθείρονται μυστικά, με το να προσκαλούνται σε δωρεάν ταξίδια στις ΗΠΑ. Όμως σοβαροί επαγγελματίες πωλούν πραγματικά τους εαυτούς τους για τόσο λίγο;
UU: Όταν πετάς προς τις ΗΠΑ ξανά και ξανά και ποτέ δεν πρέπει να πληρώσεις για τίποτα εκεί και είσαι καλεσμένος για να πάρεις συνέντευξη σε Αμερικανούς πολιτικούς, κινείσαι όλο και πιο κοντά στους κύκλους της εξουσίας. Και θέλεις να παραμείνεις σε αυτό το κύκλο της elite, οπότε γράφεις για να τους ευχαριστήσεις. Ο καθένας θέλει να είναι ένας δημοσιογράφος δημοσιοτήτων που έχει αποκλειστική πρόσβαση σε διάσημους πολιτικούς. Αλλά αρκεί μια λάθος φράση και η καριέρα σου ως δημοσιογράφος διασημοτήτων είναι παρελθόν. Ο καθένας το ξέρει. Και όλοι είναι μέσα στο κόλπο.

Ερ: Γιατί αποφασίσατε μόλις τώρα να πείτε δημόσια τη γνώμη σας σχετικά με τη Γερμανική δημοσιογραφία;
UU: Έχω υποστεί τρεις καρδιακές προσβολές, δεν έχω πλέον παιδιά να πρέπει να φροντίσω και μέρα με τη μέρα έβλεπα συνεχώς τους Αμερικανούς στις ειδήσεις, για άλλη μια φορά να ετοιμάζουν τον επόμενο πόλεμό τους. Αυτή τη φορά είναι στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας. Αλλά είναι πάντα το ίδιο παιχνίδι. Ακόμα κι ένας εντελώς ηλίθιος δε θα έμενε ανυποψίαστος στην μονόπλευρη αντι-Ρωσική προπαγάνδα των Αμερικανών μετά τη συντριβή της πτήσης MH17. Τώρα οι Αμερικανοί εξετάζουν ακόμη την ανατίναξη ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στην Ουκρανία και στη συνέχεια, να επιμένουν ότι οι δράστες ήταν είτε αυτονομιστές ή Ρώσοι. Το ακούω όλη την ώρα. Είναι εξωφρενικό!

Ερ: Ισχυρίζεστε ότι η Γερμανία είναι «μπανανία». Δεν είναι αυτό ένας υπερβολικά σκληρός χαρακτηρισμός; Άλλωστε, η Γερμανία έχει κινήματα αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων ακραίων ριζοσπαστικών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι επικριτικά στην κυβέρνηση. Για παράδειγμα, η πρόσφατη μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος Die Anstalt προκάλεσε σάλο με την αιχμηρή κριτική του για τα ισχυρά προκατειλημμένα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
UU: Μετά από τη προβολή της εκπομπής, με τους δημοσιογράφους της να χρησιμοποιούν σάτιρα(!) για να εκφράσουν κριτική στα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης –και πάνω απ’ όλα, κατά της καθαρά φιλο-Αμερικανικής κάλυψης των γεγονότων– υποβλήθηκαν καταγγελίες και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Αυτή είναι η τέλεια απόδειξη του γεγονότος ότι η Γερμανία είναι μια μπανανία: δεν μπορείς καν να χρησιμοποιείς τη σάτιρα για να επικρίνεις την μονόπλευρη κάλυψη. Έχουμε μόνο κατ’ όψιν την ελευθερία του Τύπου. Είναι τρελό.

Ερ: Ποια είναι η γνώμη σας για τη στόχευση των πολιτικών τους οποίους ο Γερμανικός τύπος συσσωρεύει σε μια ομάδα γνωστή ως «συμπαθούντες τους Ρώσους» (Schröder, Gysi, Wagenknecht, και άλλοι), και τους φιλο-Ρώσους δημοσιογράφους;
UU: Αυτοί οι «συμπαθούντες τους Ρώσους» είναι καλά εκπαιδευμένοι, ειλικρινείς άνθρωποι. Το λέω αυτό, αν και δεν ευθυγραμμίζομαι μαζί τους πολιτικά. Όμως σέβομαι την ακεραιότητά τους. Το γεγονός ότι είναι στο στόχαστρο είναι χαρακτηριστικό των δημοκρατιών της μπανάνας, όπως η Γερμανία, όπου οποιαδήποτε απόκλιση από την επικρατούσα γνώμη καταστέλλεται αυστηρά.

Ερ: Είπατε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να αποκρύπτει το γεγονός ότι τον Μάρτιο του 1988 το καθεστώς του Saddam Hussein –όντας κατά τη στιγμή εκείνη Δυτικός σύμμαχος– διέπραξε γενοκτονία σε μια κουρδική πόλη κοντά στα σύνορα με το Ιράν, με τη χρήση χημικών όπλων που κατασκευάζονται στην Γερμανία. Μπορεί να είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν βρέθηκε ούτε μια εφημερίδα, ούτε ακόμη και ο τύπος της αντιπολίτευσης να γράψει γι 'αυτό;
UU: Όχι, έγραψαν γι 'αυτό, αλλά τους πήρε ένα χρόνο να το πράξουν! Φωτογράφησα Ιρανούς που είχαν δηλητηριαστεί από Γερμανικά χημικά όπλα κάτω από τα μάτια των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί. Εκείνη την εποχή, οι Ιρακινοί, οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί γιόρταζαν τη "τελική" νίκη τους επί των Ιρανών. Το βρήκα μακάβριο ότι στη Βαγδάτη γιόρταζαν το γεγονός ότι είχαν από κοινού δηλητηριάσει με αέρια ανθρώπινα όντα. Υπέφερα πολύ από το αέριο και αργότερα εμφάνισα καρκίνο. Έκανα ότι μπορούσα για να καταγράψω τι είχε συμβεί εκεί, ελπίζοντας ότι θα επισύρει τη διεθνή κατακραυγή. Όμως κανείς δεν το δημοσίευσε ποτέ. Αντ' αυτού όλοι γιόρτασαν τη νίκη τους. Μέχρι αυτή τη στιγμή αναρωτιέμαι γιατί δεν έχουν πρόβλημα οι Γερμανοί πρυτάνεις να ταξιδέψουν στο Ισραήλ και να πέσουν στα γόνατά για να ζητήσουν συγχώρεση από τους Εβραίους για την αεριοποίηση τους, και την ίδια ώρα να θεωρούν ότι οι Ιρανοί που σκοτώθηκαν από το Γερμανικό αέριο είναι απλά πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Έχετε ποτέ ακούσει κανένα Γερμανό καγκελάριο να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτό στην Τεχεράνη; Μπορούμε να δούμε ότι οι Γερμανοί πολιτικοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από μαριονέτες των ΗΠΑ. Θα πρέπει υπάκουα να ενεργούν όπως τους υπαγορεύει η Washington. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια αποικία των ΗΠΑ, μια μπανανία, και όχι μια ελεύθερη χώρα.

Ερ: Λέτε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών σας προμήθευσαν πληροφορίες σχετικά με τη Λιβύη, οι οποίες θα δημοσιευθούν με το όνομά σας. Επίσης ισχυρίζεστε ότι ήταν ενέργεια, αυτό που σας είχε ανατεθεί να κάνετε, από τη CIA και την Bundesnachrichtendienst. Όμως εάν οι πληροφορίες ήταν ενδιαφέρουσες και αληθινές, δεν θα μπορούσε να συμβαίνει το ότι τα συμφέροντά σας απλά συνέπεσαν; Άλλωστε, θα μπορούσατε να αρνηθείτε να τα δημοσιεύσετε.
UU: Ναι, ναι, θα μπορούσα να πω "όχι". Ξέρετε, η ADAC –η μεγαλύτερη Γερμανική λέσχη αυτοκινήτου– είχε έναν υπάλληλο που εργαζόταν στην υπηρεσία διάσωσης με ελικόπτερο ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί κρυφά με την BND. Απολύθηκε αμέσως από την ADAC και στη συνέχεια προσέφυγε στο δικαστήριο, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν ότι δεν μπορεί κάποιος να αρνηθεί να συνεργαστεί με την BND και πως αυτό δεν είναι πρόβλημα: το ότι μπορεί κάποιος να χάσει τη δουλειά του επειδή αντιστάθηκε. Πιάνετε το νόημα; Καταλαβαίνετε αυτό που λέω; Δεν ήθελα να μείνω άνεργος.

Ερ: Έχετε πει ότι οι μυστικές υπηρεσίες διέταξαν έφοδο στο σπίτι σας έξι φορές. Αλλά αν απλά δημοσιεύατε ότι οι μυστικές υπηρεσίες σας έδιναν, γιατί αισθάνθηκαν ότι χρειαζόταν να ψάξουν το σπίτι σας; Ή, από την άλλη πλευρά, αν ακόμα εμφανίζατε από μόνος σας πληροφορίες που οι υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούσαν να κρύψουν, τότε αυτό δεν σημαίνει ότι απλά ενεργούσατε ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και καθόλου ως «ανεπίσημος πράκτορας της CIA»;
UU: Αυτό είναι ένα λάθος στη μετάφραση, δεν ήταν οι μυστικές υπηρεσίες που διέταξαν τις εφόδους, αλλά οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτό που οι Ναζί συνήθιζαν να αποκαλούν ως Gestapo καλείται τώρα Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας. Επίσης ήρθαν και διεξήγαγαν εφόδους έξι φορές, με το πρόσχημα ότι ήμουν προδότης κρατικών μυστικών. Αυτού του τύπου οι τακτικές εκφοβισμού είναι χαρακτηριστικές των δημοκρατιών της μπανανίας.

Ερ: Λέτε ότι η έκδοση του βιβλίου αυτού θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα για σας. Τι είδους προβλήματα για παράδειγμα;
UU: H Frankfurter Allgemeine Zeitung με ενημέρωσε εγγράφως ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο κατηγορίες εναντίον μου για παράβαση του ποινικού και αστικού κώδικα και της εργατικής νομοθεσίας, καθώς και των εταιρικών προτύπων της δημοσιογραφίας. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να με καταστρέψει. Άκουσα ότι πολλοί θέλουν να με βάλουν φυλακή επειδή ακόμα μια φορά παρέδωσα «κρατικά μυστικά». Ίσως θα άξιζε τον κόπο να πετάξω στη Μόσχα, όπως ο Edward Snowden και να ζητήσω άσυλο εκεί. Ας περιμένουμε να δούμε πώς οι ηγέτες της μπανανίας της Γερμανίας αντιδρούν, επειδή έχουν παραβιαστεί και ο καθένας μπορεί να διαβάσει στο best-seller βιβλίο μου πώς κατασκευάζουν την εμφάνιση ενός ελεύθερου Τύπου εδώ, καθώς και το ότι η δημοκρατία στη Γερμανία είναι απλώς μια ψευδαίσθηση.

Δεν θέλω να προσθέσω τίποτε στην αποκαλυπτική συνέντευξη του Γερμανού δημοσιογράφου. Τα συμπεράσματα, για άλλη μια φορά, είναι δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου