Αμερικανικές ενισχύσεις στην κυβέρνηση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/02/2015

Αμερικανικές ενισχύσεις στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Hussein Obama στέλνει στην Αθήνα αποστολή για συνομιλίες με την Ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή θα αποτελείται από ανώτερα στελέχη του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχουν γνώση της κρίσης χρέους και συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές με τον αντιπρόεδρο Joseph Robinette "Joe" Biden και τον υπουργό Οικονομικών Jacob Joseph "Jack" Lew. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι η ομάδα που θα αναλάβει τη μεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να τερματιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει όλα όσα έλεγα εξαρχής (αλλά κι εδώ, εδώ, εδώ) για την νέα κυβέρνηση και τον πολιτικό προσανατολισμό της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε την καγκελάριο της Γερμανίας να επισκεφθεί την Washington για κρίσιμες συνομιλίες που θα καλύψουν την κρίση χρέους της Ευρώπης και το πρόβλημα της Ελλάδας. Η ανακοίνωση έγινε από το Λευκό Οίκο, μία ημέρα μετά το ισχυρό μήνυμα υποστήριξης του Barack Hussein Obama στον Ελληνικό λαό και αναφέρει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα φιλοξενήσει την καγκελάριο στο Λευκό Οίκο και ότι η επίσκεψη υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας για τις παγκόσμιες υποθέσεις και την ισχυρή και άρρηκτη φιλία μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας θα έχουν συνάντηση στο Oval Office και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Οι δύο τους θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης στην Ουκρανία, την αντιμετώπιση της Ρωσίας καθώς και ζητήματα αντιτρομοκρατίας. Επίσης θα συζητήσουν την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, την κατάσταση στο Αφγανιστάν και στο Ιράν. Θα τους απασχολήσουν επιπλέον ζητήματα που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη, στο διεθνές εμπόριο, στην κλιματική αλλαγή και στα σχέδια της Γερμανίας για τη φιλοξενία της Συνόδου Κορυφής της G-7 τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fortune, η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί στο βασικό θέμα της συζήτησης των δύο "ηγετών". Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Γερμανία είναι μια στενή και πολύτιμη σύμμαχος, συνεργάτης, και φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο πρόεδρος Obama ανυπομονεί να υποδεχθεί ξανά την καγκελάριο Merkel στο Λευκό Οίκο.

Στα θετικά της κυβέρνησης σίγουρα πρέπει να προσμετρηθεί η ανύψωση του ηθικού των Ελλήνων. Το πρόβλημα, όμως είναι πως αυτή η ανύψωση δεν έχει γίνει άνευ ανταλλάγματος. Πολύ φοβάμαι πως αυτή τη στιγμή αποφεύγοντας την Σκύλλα πέφτουμε στην παγίδα της Χάρυβδης. Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά έχω την αίσθηση πως από Γερμανικό προτεκτοράτο, γίναμε Αμερικανικό.

Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου