Παραμυθένια Ελλάδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/09/2014

Παραμυθένια Ελλάδα

Δεν έκλεισε μισή μέρα αναρτημένο το άρθρο που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Αυστριακής "Die Presse" σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα και ήρθε ο απίστευτος πρωθυπουργός μας να διαψεύσει (πάλι) την πραγματικότητα. Ήρθε και προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πως όλα όσα ζούμε καθημερινά δεν είναι αληθινά, αλλά αντιθέτως όλα είναι τέλεια:
«Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και με θέσεις εργασίας. Το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Μας γεμίζουν όλους με πολλή αισιοδοξία οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η οποία διαπιστώνει μείωση της ανεργίας, σημαντική μείωση επιτέλους, στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με σημαντικότερη τη μείωση της νεανικής ανεργίας [Σημ. ΜΒΒ: το 27,3% έγινε 26,6% επειδή η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στους εργαζόμενους την τρίμηνη απασχόληση των 200€].
Έχουμε να κάνουμε, όμως, ακόμα πολλά. Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού αρχίζει να γίνεται μήνα με το μήνα η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική. Και πιστεύω, πραγματικά, ότι όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε». 

Ας δούμε την μετάφραση της δήλωσης: Τροχιά ανάπτυξης είναι ο τζόγος της ανταλλαγής των χρεογράφων και η λήψη βραχυπρόθεσμων δανείων που θα αποπληρωθούν με μακροπρόθεσμα υψηλότερου επιτοκίου. Οι θυσίες του Ελληνικού λαού που θα συνεχιστούν είναι τα νέα μέτρα που έρχονται ως εκπλήρωση της δέσμευσης προς τους δανειστές. Αυτή είναι μια αλήθεια που μάλλον ή ξέφυγε από το στόμα του πρωθυπουργού ή πιστεύει πως όσοι το ακούσουν θα έχουν τόσο μειωμένη αντιληπτική ικανότητα που δεν θα καταλάβουν το πραγματικό νόημα της δήλωσης. Όσο για το «μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε» έχει την πολύ απλή μετάφραση: «Όλοι θα φορολογηθείτε, όλοι θα ξαναεκλεγώ».

Βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει: Απευθύνεται σε ένα λαό που εδώ και πολύ καιρό δεν σκέφτεται, διαμορφώνει τη γνώμη και τη βούλησή του ανάλογα με τα δελτία των ειδήσεων των μισθοφορικών τηλεοπτικών σταθμών ή/και των προβοκατόρικων ηλεκτρονικών και έντυπων φυλλαδίων ενημέρωσης, δεν θέλει και δεν προσπαθεί να αλλάξει το παραμικρό στην καθημερινότητά του και πάντοτε ελπίζει στο θαύμα, κάτι που κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα και η "έξαρση" του θρησκευτικού στοιχείου τον τελευταίο καιρό που τείνει να γίνει μια επικίνδυνη μόδα διακωμώδησης ιερών θεμάτων όπως είναι η Ορθόδοξη πίστη μας, δεν έχει κανένα πραγματικό υπόβαθρο ή καμία πνευματική αναζήτηση παρά μόνο απευθύνεται στην θρησκοληψία και τη λαχτάρα για τον "από μηχανής Θεό" που θα λύσει τα προβλήματα με μαγικό τρόπο και θα επαναφέρει τα πάντα στην αρχική τους κατάσταση.

Πριν από λίγη ώρα διάβαζα πως η προσέλευση των Σκωτσέζων στις κάλπες για το σημερινό (18/9) κρίσιμο δημοψήφισμα είναι τόσο εντυπωσιακή, που δεν αποκλείεται να ξεπεράσει κατά πολύ το 90% αγγίζοντας και το 95% κατά τους υπερβολικά αισιόδοξους αναλυτές. Αυτό μαρτυράει ένα λαό που έχει συνειδητοποιήσει πως το μέλλον το ορίζει ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος. Το ότι οι Βρετανοί έστειλαν και μάλιστα πρώτο τον Nigel Farage στο ευρωκοινοβούλιο, καταδεικνύει πως δεν αφήνουν την τύχη τους στα χέρια όποιου προβάλουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά σε αυτού που οι ίδιοι επιλέγουν. Αντίθετα στην Ελλάδα, στη μαγική χώρα του "δε βαριέσαι" και του "δε με νοιάζει", τα προβλήματα λύνονται από μόνα τους! Εμφανίζονται καινούργια και ξεχνιούνται τα προηγούμενα! Όλα αυτά με μια απλή κίνηση από το μαγικό ραβδί του εκάστοτε πρωθυπουργού!

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αλλά δεν έχω πάρει μέχρι σήμερα ικανοποιητική απάντηση: Τι περιμένουμε στην Ελλάδα ή τι άλλο θέλουμε να δούμε να συμβαίνει για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο, να σηκωθούμε από τον καναπέ της αποβλάκωσης και να μιμηθούμε τους πατέρες μας εργαζόμενοι για το μέλλον της Πατρίδος και των παιδιών μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου