ΟΧΙ (;) στην ανεξαρτησία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

19/09/2014

ΟΧΙ (;) στην ανεξαρτησία

To BBC προβλέπει πως τελικά στη Σκωτία ψήφισαν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο απορρίπτοντας την ανεξαρτησία. Με καταμετρημένες τις ψήφους στις 26 από τις 32 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, το «ΟΧΙ» συγκεντρώνει το 54% των ψήφων, ενώ το «ΝΑΙ» το 46%. Στις 5:15 τοπική ώρα (8:15 ώρα Ελλάδος) υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο («ΟΧΙ») είχαν καταμετρηθεί 1.397.000 ψήφοι, ενώ υπέρ της ανεξαρτησίας («ΝΑΙ») λίγο πάνω από 1.176.000. Συνολικά απαιτούνται 1.852.828 ψήφοι για την επίτευξη της πλειοψηφίας σε μία ψηφοφορία που είναι το επιστέγασμα μιας εκστρατείας δύο ετών.

Τα αποτελέσματα όπως τα μεταδίδει το BBC έχουν ως εξής:


Το BBC με βάση τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής κάνει την πρόβλεψη ότι το «ΟΧΙ» θα κερδίσει το δημοψήφισμα με το 55% των ψήφων, ενώ «ΝΑΙ» θα εξασφαλίσει το 45% των ψήφων. Αυτό το περιθώριο της νίκης είναι περίπου τρεις μονάδες μεγαλύτερο από ότι αναμενόταν με βάση τις τελικές δημοσκοπήσεις.

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός Nicola Sturgeon και υποστηρικτής της ανεξαρτησίας δήλωσε στο BBC πως το προβλεπόμενο αποτέλεσμα είναι «μια βαθιά προσωπική και πολιτική απογοήτευση αλλά η χώρα έχει αλλάξει για πάντα». Η Sturgeon είπε ότι θα μπορούσε να εργαστεί με «οποιονδήποτε και με όποιο τρόπο» προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερη δύναμη στη Σκωτία.

Αν τελικά επικρατήσει η άρνηση των Σκωτσέζων για ανεξαρτησία θα προβληματιστούν αρκετά και όλοι όσοι περίμεναν ανυπόμονα να έρθει η σειρά τους, με πρώτους τους Καταλανούς. Τελικά το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης έχει προχωρήσει αρκετά και το χειρότερο είναι πως έχει αλλοιώσει σημαντικά το φρόνημα και τις πεποιθήσεις των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου