Από το 1947 ζητείται επειγόντως ένα θαύμα στην Ελλάδα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/07/2014

Από το 1947 ζητείται επειγόντως ένα θαύμα στην Ελλάδα

Χρωστάω πολλές ευχαριστίες σε ένα πολύ αγαπητό μου πρόσωπο και πραγματικό κύριο, τον Ε.Λ., γιατί με παρακίνησε να βρω και να μεταφράσω ένα αληθινό ντοκουμέντο. Μέσα από το κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε πολλές γνώριμες καταστάσεις. Αν δεν σας έλεγα την χρονολογία που γράφτηκε θα νομίζατε πως πρόκειται για κάποιο άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα. Το κείμενο αυτό, παρά την εκπληκτική του ομοιότητα με το σήμερα, γράφτηκε λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, πριν από 67 χρόνια, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1947.



Τον Ιανουάριο του 1947 ο Paul A. Porter ήρθε στην Ελλάδα όπως ο ίδιος λέει "ως επικεφαλής της αποστολής που είναι υπεύθυνη για την υποβολή εκθέσεων σχετικά με την οικονομική κατάσταση και με τον προσδιορισμό του ποια εξωτερική βοήθεια θα είναι απαραίτητη για την επιβίωση του Ελληνικού έθνους". Στο κείμενο της μετάφρασής μου, έχω τονίσει και επισημάνει τα στοιχεία εκείνα που κατά την κρίση μου αξίζει να τονισθούν, αλλά και τις ομοιότητες της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα του 1947 και του σήμερα. 


Η επισήμανση όμως στην οποία θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαιτέρως είναι αυτή που ουσιαστικά λύνει οριστικά ένα από τα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα, αυτό που αφορά στο Σκοπιανό. Γράφει χαρακτηριστικά ο Porter θέλοντας να αναφερθεί στο πιο βόρειο σημείο της Πατρίδας μας: "Το σύνολο της χώρας, από πάνω ως κάτω, [...] Από τους μεγάλους κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Αθήνα ως τους μικρούς καταστηματάρχες και τους αγρότες στο βορειότερο τμήμα της Μακεδονίας, οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και το φόβο [...]". Το βορειότερο άκρο της Ελλάδος ήταν το βορειότερο τμήμα της Μακεδονίας το 1947! Δεν υπήρχαν διεκδικήσεις ή αμφισβητήσεις επί του ονόματος! Αυτά είναι νεότερα "προβλήματα" για να έχουμε να συζητάμε και άκρη να μη βγάζουμε σε διεθνές επίπεδο. Κυρίως είναι αποτελέσματα λανθασμένων, αλλά και προδοτικών σε κάποιες περιπτώσεις, χειρισμών από πολιτικούς που εξυπηρετούν άλλου είδους συμφέροντα. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, έχουν το θράσος να αποκαλούν το όλο ζήτημα που οι ίδιοι δημιούργησαν ως "Μακεδονικό" λες και υπήρχε ποτέ αμφιβολία για το ποια είναι η Μακεδονία και που ορίζονται σήμερα τα όριά της. Έχω πει πολλές φορές πως οι λύσεις είναι δύο: Ή τα Σκόπια αποδέχονται πως η Μακεδονία είναι αυτή που ορίζεται σήμερα σαφώς και αναντίρρητα στην γεωγραφική διαίρεση της Ελλάδος, ή αν επιμένουν πως και η χώρα τους είναι τμήμα της Μακεδονίας καταργείται αυτομάτως το ανεξάρτητο κράτος τους και προσαρτώνται στην Ελλάδα. Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, αλλά η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Όπως η Κύπρος! Σε όποιον αρέσει! Δεν θα αλλάξουμε την ιστορία και δεν θα χάσουμε το μυαλό μας επειδή υπάρχουν προδότες πολιτικοί! Η αλήθεια είναι μία και ΜΗ διαπραγματεύσιμη! Θέλετε ισχυρότερο πειστήριο από την μαρτυρία ενός Αμερικανού το 1947 για να πειστείτε πως το "Σκοπιανό" είναι ακόμα ένα τέχνασμα για να εκβιάζεται η Πατρίδα μας και να "αλωνίζουν" οι πολιτικάντηδες; Ποτέ δεν υπήρξε πραγματικό ζήτημα, όπως δεν θα είχε υπάρξει και το Κυπριακό αν και εκεί δεν είχαν παρέμβει με προδοτικές κινήσεις οι εξυπηρετητές των συμφερόντων Ευρώπης και Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου