TTIP: Ο οικονομικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/05/2016

TTIP: Ο οικονομικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ (2)

Οι "συμπράξεις" Trans-Atlantic και Trans-Pacific έχουν δημιουργηθεί με μυστικότητα. Ο λόγος είναι προφανής. Αν γνώριζαν οι άνθρωποι με τι τρόπο ξεπουλήθηκαν, θα ξεσπούσαν θύελλες διαμαρτυρίας. Οι εταιρικοί παρατρεχάμενοι και οι προπαγανδιστές τους στα οικονομικά μέσα ενημέρωσης θα μπορούσαν να αρνηθούν τις αποκαλύψεις μου, επειδή δεν θα είχα να κοινοποιήσω επίσημα έγγραφα.

Οι συμφωνίες "εταιρικής σχέσης" είναι συνθήκες. Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, οι συνθήκες είναι το προνόμιο του Congress, και όχι το προνόμιο ενός εμπορικού αντιπροσώπου διορισμένου από ένα εκτελεστικό τμήμα, όπου αντιπροσωπεύει όχι τους ανθρώπους, αλλά τις εταιρείες, που προσδοκούν το πλεονέκτημα. Για να αποφύγουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ, οι συμφωνίες χαρακτηρίζονται ως μη Συνθήκες. Μπορείτε να δείτε πώς προετοιμάζεται το έδαφος για διαφθορά.

Αυτό γίνεται με το ότι οι οριζόμενοι Εκπρόσωποι Εμπορίου των ΗΠΑ "διαπραγματεύονται" με διορισμένους εκπροσώπους εμπορίου άλλων χωρών. Κάθε αντίσταση στην συμφωνία ξεπερνιέται με δωροδοκίες και με εκφοβισμό. Όλες οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με μυστικότητα. Όταν οι εμπορικοί αντιπρόσωποι υπογράψουν την συμφωνία, τότε παρουσιάζεται στα νομοθετικά σώματα των συλλόγων της χώρας. Οι νομοθέτες νουθετούνται ότι πρέπει να εγκρίνουν το σύμφωνο και να μην θέσουν σε κίνδυνο όλη την σκληρή δουλειά, που έχει γίνει για τόσο πολύ καιρό και ότι είναι προς το συμφέρον όλων, όπως επιβεβαιώθηκε από όλους τους δωροδοκημένους και εξαναγκασμένους εμπορικούς αντιπροσώπους.

Αυτές οι "εμπορικές συμφωνίες" προέρχονται από τις ΗΠΑ γιατί οι Αμερικανικές παγκόσμιες εταιρείες και οι Αμερικανικές μεγαλοτράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι παίκτες στην παγκόσμια οικονομία. Έτσι οι συμφωνίες, που προωθούν οι επιχειρήσεις, δίνουν στις Αμερικανικές επιχειρήσεις την οικονομική ηγεμονία πάνω στις χώρες, που υπογράφουν τις συμφωνίες. Οι "συμπράξεις" Trans-Atlantic και Trans-Pacific είναι εργαλεία του Αμερικανικού οικονομικού ιμπεριαλισμού.

Σήμερα (3 Μαΐου 2016) συζήτησα στο Press TV με τον Sean O'Grady, τον οικονομικό συντάκτη της Βρετανικής εφημερίδος "Τhe Independent". Είναι αξιοσημείωτο ότι ο O'Grady υιοθέτησε μια εντελώς αντίθετη γραμμή από εκείνη της εφημερίδας του. Του πρότεινα ότι ίσως θα έπρεπε να διαβάσει την ίδια την εφημερίδα του.

Σήμερα ένα άρθρο στον "Independent" ανέφερε ότι τα «έγγραφα, που διέρρευσαν δείχνουν ότι οι Αμερικανικές εταιρείες θα αποκτήσουν άνευ προηγουμένου εξουσίες πάνω σε τυχόν νέους κανονισμούς, που ενδεχομένως να εισαχθούν στο μέλλον, σχετικά με την δημόσια υγεία ή την ασφάλεια. Εάν οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή κυβέρνηση τολμήσει να φέρει νόμους για την αύξηση των κοινωνικών ή των περιβαλλοντικών προτύπων, οι TTIP-συμφωνίες θα παρέχουν στους επενδυτές των ΗΠΑ το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή για διαφυγόντα κέρδη στο δικό τους εταιρικό δικαστικό σύστημα, που δεν είναι διαθέσιμο στις εγχώριες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις ή οποιονδήποτε άλλον. Σε όλους εσάς, που λέγατε ότι κινδυνολογούσαμε και ότι η Ε.Ε. δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί αυτό, λέμε πως εμείς είχαμε δίκιο και εσείς είχατε άδικο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου