Ο φόνος είναι η εξωτερική πολιτική της Washington (2) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/03/2016

Ο φόνος είναι η εξωτερική πολιτική της Washington (2)

Όπως επισημαίνει η Κramer, οι Αμερικανοί προεδρικοί υποψήφιοι ανταγωνίζονται στη βάση του ποιος θα διαπράξει τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου. Ένας κορυφαίος υποψήφιος έχει εγκρίνει τα βασανιστήρια, παρά την απαγόρευσή τους βάσει του διεθνούς δικαίου και του δικαίου των ΗΠΑ. Ο υποψήφιος διακηρύσσει ότι «τα βασανιστήρια λειτουργούν» –λες και αυτό είναι δικαιολογία– παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί γνωρίζουν ότι δεν λειτουργούν. Σχεδόν όλοι όσοι βασανίζονται παραδέχονται και λένε το οτιδήποτε αρκεί να σταματήσουν τα βασανιστήρια. Οι περισσότεροι από αυτούς, που βασανίστηκαν στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» έχει αποδειχθεί ότι ήταν αθώοι. Δεν ξέρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα, ακόμη και αν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν ειλικρινείς απαντήσεις.

Ο Aleksandr Solzhenitsyn αναφέρει ότι Σοβιετικοί αντιφρονούντες μπροστά στην πιθανότητα να συλληφθούν και να βασανιστούν από την Σοβιετική μυστική αστυνομία, απομνημόνευαν ονόματα από ταφόπλακες προκειμένου να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις για να αποκαλύψουν τα ονόματα των συνεργών τους. Με τον τρόπο αυτό, τα θύματα των βασανιστηρίων θα μπορούσαν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο αθώους.

Η χρήση της εισβολής, των βομβιστικών επιθέσεων και των δολοφονιών με τηλεκατευθυνόμενα ως βασικό όπλο της Washington εναντίον των τρομοκρατών είναι ανόητη. Δείχνει μια κυβέρνηση, που στερείται κάθε νοημοσύνης, επικεντρωμένη μόνο στο να σκοτώνει. Ακόμη κι ένας ανόητος κατανοεί ότι η βία δημιουργεί τρομοκράτες. Η Washington δεν έχει καν τη νοημοσύνη των ανόητων.

Η Αμερικανική πολιτεία υποβάλλει πλέον τους πολίτες των ΗΠΑ σε εκτέλεση χωρίς τη δέουσα νομική διαδικασία, παρά την αυστηρή απαγόρευση από το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Η ανομία της Washington προς τους άλλους επεκτείνεται τώρα στον ίδιο τον Αμερικανικό λαό.

Το μόνο δυνατό συμπέρασμα είναι ότι, υπό τα καθεστώτα των Clinton, George W. Bush, και Obama, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει γίνει μια ασύδοτη, άνομη, εγκληματική οργάνωση και αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο και για τους ίδιους τους δικούς της πολίτες.

Δεν μπορώ να προσθέσω το παραμικρό στα όσα ανέφερε ο Dr. Roberts, που σαφώς γνωρίζει με λεπτομέρειες τα "παιχνίδια" της πολιτικής των ΗΠΑ. Δεν μπορώ, ωστόσο, για ακόμα μια φορά να μην διερωτηθώ για το ήθος των πολιτών, που υποστηρίζουν ή/και ανέχονται αυτού του είδους την πολιτική, και, δεν εννοώ μόνο τους Αμερικανούς πολίτες. Δυστυχώς, μέχρι και στην Ελλάδα μας υπάρχουν θιασώτες αυτής της τακτικής, που, μάλιστα, θεωρούν τους εαυτούς τους "προοδευτικούς" και "πολιτισμένους".

Είναι απολύτως λογικό, αλλά και δίκαιο, ένας πολιτισμός, που βασίστηκε στην βία και στο αίμα να αφανιστεί ομοίως με βία και αίμα.

[ προηγούμενη σελίδα ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου