Η ήττα της Δύσης στην Νότια Σερβία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/06/2015

Η ήττα της Δύσης στην Νότια Σερβία

Σε συνέχεια της επισήμανσης του Dr. Paul Craig Roberts αναφορικά με τις κινήσεις των ΗΠΑ -και της Δύσης γενικότερα- στην περιοχή της νότιας Σερβίας (που καταχρηστικά ονομάζεται πΓΔΜ ή Σκόπια), σας παραθέτω την μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο της συνέντευξης του Αndrew Korybko[1] στο Σκοπιανό ηλεκτρονικό πρακτορείο ειδήσεων NetPress, σε έξη συνέχειες-ενότητες σύμφωνα με τις ερωτήσεις. Συνιστώ να δώσετε έμφαση στην τελευταία ερώτηση, αλλά και στην απάντηση του Korybko.

Δημοσιεύουμε την αποκλειστική Αγγλική μετάφραση της συνέντευξης που έδωσε ο τακτικός ανταποκριτής μας Αndrew Korybko στην Σκοπιανή έκδοση του NetPress σχετικά με την απειλή της διαίρεσης της πΓΔΜ, το πολιτικό υπόβαθρο του περιστατικού στο Kumanovo και τις αβάσιμες φιλοδοξίες του χρηματοδοτούμενου από τη Δύση αρχηγού της αντιπολίτευσης Ζoran Ζaev:

«Εδώ δεν είναι Ουκρανία» είναι ένα από τα πρωτοσέλιδα των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης μετά την αποτυχημένη προσπάθεια "πολύχρωμης επανάστασης"[2] στη πΓΔΜ που πραγματοποιήθηκε από ορισμένες δυτικές δυνάμεις και υποστηρίχθηκε από τις ΜΚΟ και την αντιπολίτευση. Φαίνεται ότι το κράτος, οι δυνάμεις ασφαλείας και ο τοπικός λαός συνεχώς κερδίζουν τις μάχες, και σιγά-σιγά αλλά σταθερά, εμφανίζονται ως νικητές στον πόλεμο εναντίον της ιμπεριαλιστικής agenda, κατά των ψεύτικων αγωνιστών της δημοκρατίας, και ενάντια στα εκατομμύρια των δολαρίων που ρίχνονται στην εγχώρια πέμπτη φάλαγγα. Κατά την γνώμη σας, πού μπορεί να αποδοθεί αυτή η μεγάλη και ιστορική νίκη του Σκοπιανού λαού και της αλήθειας;

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματική καταπολέμηση κάθε "πολύχρωμης επανάστασης", όχι μόνο της πΓΔΜ, είναι ένας πατριωτικός πληθυσμός, και οι Σκοπιανοί όλων των τάξεων ξεχύθηκαν στους δρόμους για να υποστηρίξουν την χώρα τους στην μαζική διαδήλωση στις 18 Μαΐου. Είχαν ήδη επίγνωση της απόπειρας "πολύχρωμης επανάστασης" από τον Ζaev, και η παρουσία των αλυτρωτικών Αλβανών οπαδών και του Sergey Stanischev που μισεί την πΓΔΜ κατά την διάρκεια της μικρής συγκέντρωσης της «αντιπολίτευσης» συνέβαλαν στην πατριωτική αντίδραση της επόμενης ημέρας. Αυτό που μπορεί να διδαχθεί κανείς από αυτό είναι, ότι μια προληπτική ενημερωτική εκστρατεία εκπαίδευσης των πολιτών σχετικά με την επικείμενη απειλή για τη χώρα τους, σε συνδυασμό με τις αποτυχίες της ήπιας βίας από τις "πολύχρωμες επαναστάσεις", μπορεί να σταθεροποιήσει τον πληθυσμό στην αντίσταση κατά της προσπάθειας αλλαγής του καθεστώτος. Όλα αυτά θα ήταν για το τίποτα, ωστόσο, εάν οι Σκοπιανοί δεν εκτιμούσαν ήδη την ταυτότητά τους και δεν ένιωθαν σίγουροι με αυτήν, δεδομένου ότι δεν μπορεί κανείς να υπερασπιστεί σωστά αυτό που δεν αγαπά πραγματικά. Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι η προληπτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης στο Κumanovo και οι θυσίες των γενναίων δυνάμεων ασφαλείας της, ματαίωσαν τα σχέδια των τρομοκρατών να οργανώσουν επιθέσεις σε όλη τη χώρα στις 17 Μαΐου (την ίδια ημέρα με τη συγκέντρωση του Ζaev), οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τέτοια αποσταθεροποίηση ώστε οι ξένες δυνάμεις (Αλβανία, Βουλγαρία) θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν σε μια προσπάθεια να παρέμβουν και να στεγανοποιήσουν την χώρα με το κοινότυπο τρόπο.

[ Συνεχίζεται... ]

___________________________________
[1] Ο Andrew Korybko είναι πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος του Sputnik με ειδίκευση στις Ρωσικές διεθνείς σχέσεις. Είναι ειδικός σε θέματα πολιτικής της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης και τακτικός σχολιαστής στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις διεθνείς σχέσεις στη Μόσχα στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (MGIMO).

[2] "Πολύχρωμη επανάσταση", επίσης γνωστή ως "επανάσταση των λουλουδιών", είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται ευρέως παγκοσμίως από τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να περιγράψει τις ποικίλες πολιτικές κινήσεις που αναπτύχθηκαν σε διάφορες κοινωνίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Βαλκανίων, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου