Η Δύση ηττήθηκε προσωρινά στην πΓΔΜ - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/06/2015

Η Δύση ηττήθηκε προσωρινά στην πΓΔΜ

H ιστοσελίδα της Global Research δημοσίευσε την μετάφραση στα Αγγλικά της συνέντευξης του Αndrew Korybko[1] στο Σκοπιανό ηλεκτρονικό πρακτορείο ειδήσεων NetPress. H πολύχρωμη επανάσταση[2] της Washington στην πΓΔΜ έχει αποτύχει προς το παρόν. Ο Korybko περιγράφει πώς οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από την Washington χρησιμοποιούνται ως πέμπτη φάλαγγα για να αποσταθεροποιήσουν και να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις, προκειμένου να φέρουν τις χώρες υπό τον έλεγχο της Washington. Ο Korybko εξηγεί, επίσης, ότι η δραστηριότητα της Washington στα Βαλκάνια κατευθύνεται στην αποτροπή της κατασκευής του Ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου που θα προμηθεύει την Ευρώπη με ενέργεια. Η Washington είναι αποφασισμένη να εμποδίσει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαλάρωση της επιβολής της Washington στην Ευρώπη. Με την Αλβανία και την Βουλγαρία ήδη στην τσέπη της Washington, με τον λειτουργό της Washington Ζoran Ζaev να δημιουργεί προβλήματα στην πΓΔΜ, και με την Ελλάδα ενδεχομένως ευάλωτη σε μια πολύχρωμη επανάσταση, η πΓΔΜ αναμένεται να βιώσει συνεχείς προσπάθειες αποσταθεροποίησης από την Washington.

Απόδειξη για τον έλεγχο της Washington πάνω στην Ευρώπη είναι το ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί στηρίζουν την πρόθεση της Washington να στερήσει την Ευρώπη από μια πηγή ενέργειας, ακόμη και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη εναλλακτική λύση. Για να ευχαριστήσουν την Washington, οι Ευρωπαίοι θα πυροβολήσουν ακόμη και το κεφάλι τους.

Εδώ είναι η συνέντευξη. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για την πΓΔΜ. Παρ’ όλα αυτά, οι Αμερικανοί θα πρέπει να βρουν ενδιαφέρουσα αυτή την απεικόνιση της ανατροπής των άλλων χωρών από την Washington, πάντα, βέβαια, κρυμμένη πίσω από το μανδύα της «προσφοράς της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Οι παραπάνω διαπιστώσεις και ανησυχίες ανήκουν στον Dr. Paul Craig Roberts, ο οποίος επανέρχεται στο θέμα των Σκοπίων το οποίο, πολύ σωστά, θεωρεί ως πολύ σημαντικό. Στην Ελλάδα βέβαια των πολιτικών που ισχυρίζονταν πως το θέμα «θα ξεχαστεί» κανείς δεν ασχολείται με αυτό το ζήτημα γιατί όλοι κοιτούν το περιεχόμενο της τσέπης τους.

Η πραγματικότητα μας προσπερνάει όλους, το σχέδιο του διαμελισμού της χώρας μας προχωράει ακάθεκτο και εμείς παρακολουθούμε αδρανοποιημένοι και απαθείς τους πολιτικάντηδες του κοινοβουλίου να ερίζουν -τάχα- σε θέματα που έχουν προαποφασίσει!

Θα επανέλθω με την συνέντευξη του Andrew Korybko στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο, γιατί πιστεύω πως έχουμε να μάθουμε πολλά για το μέλλον μας το οποίο έχουμε εγκαταλείψει από καιρό στα πανούργα και δόλια χέρια της Δύσης.

___________________
[1] Ο Andrew Korybko είναι πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος του Sputnik με ειδίκευση στις Ρωσικές διεθνείς σχέσεις. Είναι ειδικός σε θέματα πολιτικής της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης και τακτικός σχολιαστής στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις διεθνείς σχέσεις στη Μόσχα στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (MGIMO).

[2] Πολύχρωμη επανάσταση, επίσης γνωστή ως επανάσταση των λουλουδιών, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται ευρέως παγκοσμίως από τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να περιγράψει τις ποικίλες πολιτικές κινήσεις που αναπτύχθηκαν σε διάφορες κοινωνίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Βαλκανίων, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου