Νέα εθνική απώλεια - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/11/2015

Νέα εθνική απώλεια

Οι κινήσεις που αφορούν στην πώληση της Ελλάδος συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την συγκυβέρνηση της προδοσίας. Στο ΦΕΚ (τεύχος Α΄, αριθμός φύλλου 138) της Τρίτης 3/11/2015 δημοσιεύθηκε η πράξη του υπουργικού συμβουλίου που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να υπογράψουν την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών -κατά την κυβέρνηση- αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel.

Στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται πως είναι «ανάγκη άμεσης έγκρισης των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β) [...] το γεγονός ότι όρος για τη θέση των συμβάσεων παραχώρησης σε ισχύ αποτελεί η με νόμο κύρωσή τους από τη Βουλή των Ελλήνων».

Τα 14 αεροδρόμια που αναφέρεται η κυβερνητική απόφαση είναι του Ακτίου, της Ζακύνθου, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Κεφαλλονιάς, της Κω, της Μυκόνου, της Μυτιλήνης, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης της Σκιάθου και των Χανίων. Η αναφορά σε αυτά είναι αλφαβητική γιατί είναι εξίσου σημαντικά για την χώρα. Δεν πρέπει υιοθετηθεί η απαξιωτική στάση να αποκαλούνται με τον όρο "περιφερειακά" που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση της συμφοράς, που με την σειρά της συνεχίζει την πολιτική και την απόφαση που είχε λάβει η προηγούμενη, επίσης ανθελληνικής πολιτικής, συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβερνητική απόφαση εξουσιοδοτεί εν λευκώ τους υπουργούς της Εθνικής Άμυνας, των Οικονομικών και των Υποδομών «για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των συμβάσεων παραχώρησης καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών», θέτοντας εκτός της διαδικασίας το Ελληνικό κοινοβούλιο!

Η Ελλάδα παραχωρεί τα δικαιώματα χρήσης και την διαχείριση των σημαντικών αερολιμένων της στους Γερμανούς της Fraport και στην άγνωστη Κυπριακή Slentel που κάποια δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως την στηρίζει γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας. Εκτός από την εμπορική διαχείριση οι Γερμανοί έχουν πλέον πρόσβαση σε 14 κομβικά σημεία της Ελλάδος που μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Με την απόφαση αυτή έχουν τον έλεγχο της Δωδεκανήσου (Κως, Ρόδος), της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα), του Αιγαίου (Μυτιλήνη, Σάμος), των Επτανήσων (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά), της Κρήτης (Χανίων), της Ηπειρωτικής Ελλάδος (Άκτιο), των Κυκλάδων (Μύκονος, Σαντορίνη) και των Σποράδων (Σκιάθου).

Μετά από αυτή την απόφαση η Ελλάδα έχει τον έλεγχο μόλις των τεσσάρων (4) (Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Καλαμάτας και Λήμνου) από τα συνολικά δεκαπέντε (15) διεθνή αεροδρόμια της χώρας, αφού και ο αερολιμένας των Αθηνών ελέγχεται από τους Γερμανούς. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι απλώς οικονομικό αλλά καθαρά εθνικό (ακόμα ένα) αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εδαφική ανεξαρτησία της χώρας και επηρεάζει άμεσα την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος.

Η παράδοση της Ελλάδος στους απογόνους των Φραγκοπαπικών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και οι Έλληνες ακόμα περιμένουν βοήθεια από την Δύση, σημάδι που θυμίζει έντονα την Άλωση της Βασιλίδος των Πόλεων.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρουμε πια σε ποια καταστροφική ενέργεια ή ηθελημένη παράλειψη αυτής της κυβερνητικής περιπέτειας για τον τόπο πρέπει να εστιάσουμε. Στις εθνικές μειοδοσίες, στο ξεπούλημα εθνικού πλούτου και δημόσιας περιουσίας, στην κατάντια της Ελλάδας ως κέντρο διερχομένων, στη διάλυση της όποιας κρατικής ανταποδοτικότητας, στη μέχρι εξαντλήσεως υπερ-φορολόγηση? Μέσα σε όλα αυτά ο κ. πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου δήλωσε πως- συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους – Εκκλησίας, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
    και ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους-. Ή δεν εννοεί αυτά που λέει ή δε λέει αυτά που εννοεί. Αλλιώς ας ενημερωθούν πως η όποια απόπειρα διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος δε μπορεί να καταστεί δυνατή στην περίπτωση της Ελλάδας γιατί θα είναι σα να γδέρνεις το δέρμα από τα κόκαλα. Αν τελικώς παραχωρηθεί να επισυμβεί αυτό, και το κράτος μας δεν έχει πολιτειακή ομολογία στο όνομα της Αγίας Τριάδας, βάσει συντάγματος, τότε απλά δε θα έχει μέλλον. Αν συνειδητά αυτό επιδιώκουν, το χαμό δηλαδή της Ελλάδας, απλά δε θα το πετύχουν και θα χαθούν οι ίδιοι στα αζήτητα της ιστορίας. Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή