Τι συμβαίνει με τα Σκόπια; - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/05/2015

Τι συμβαίνει με τα Σκόπια;

Ένα ακόμα ενδιαφέρον άρθρο του Dr. Paul Craig Roberts σε μετάφραση μου από το Αγγλικό κείμενο, σε δύο συνέχειες. Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η προοπτική με την οποία παρουσιάζει τα πράγματα, κυρίως αν αναλογιστεί κανείς πως είναι ένας Αμερικανός πολιτικός.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η Washington ανησυχούσε για τους κομμουνιστές που υποθάλποντας διαδηλώσεις, μπορούσαν να τις μετατρέψουν σε επαναστάσεις με πολιτικούς σε πλήρη ετοιμότητα να περιμένουν παραχρήμα να αναλάβουν τη νέα κυβέρνηση επεκτείνοντας έτσι τη Σοβιετική αυτοκρατορία. Σαν να μην άλλαξε τίποτε από τότε, και σήμερα αυτό ακριβώς κάνει η Washington. Είδαμε πρόσφατα αυτή τη διαδικασία στην Ουκρανία και τώρα φαίνεται να είναι σε εξέλιξη στη Μακεδονία.

Το National Endowment for Democracy ιδρύθηκε το 1983. Ο επίσημος σκοπός του είναι η προώθηση της δημοκρατίας στο εξωτερικό. Ο πραγματικός σκοπός του ήταν να δημιουργήσει διχόνοια στην Σοβιετική Ανατολική Ευρώπη. Σήμερα το NED χρησιμοποιεί τα χρήματα των φόρων μας για να ανατρέψει τις κυβερνήσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με την Washington.

Το NED χρηματοδοτεί μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στις χώρες που στοχοποιούνται από την Washington για πολιτική αποσταθεροποίηση. Αυτές οι ΜΚΟ λειτουργούν υπό αυτές τις επικεφαλίδες ως «διδασκαλία δημοκρατίας» και ως προστασία των «ανθρώπινων δικαιωμάτων». Οι ΜΚΟ έχουν στελέχη που αποτελούνται από ιδεαλιστές μαθητές και δυσαρεστημένους πολιτικούς που τους εναντιώνουν στην υφιστάμενη κυβέρνηση της οποίας την ανεξαρτησία η Washington επιθυμεί να περιορίσει. Οι ιδεαλιστές μαθητές είναι απλώς εξαπατημένοι, ενώ οι δυσαρεστημένοι πολιτικοί απλά επιθυμούν εξουσία και θα υπηρετήσουν την Washington προκειμένου να την αποκτήσουν.

Σύμφωνα με τη βοηθό υφυπουργό Victoria Nuland, η Washington ξόδεψε 5 δις δολάρια σε ανερχόμενους πολιτικούς στην Ουκρανία και για να δημιουργήσει ΜΚΟ ως την πέμπτη φάλαγγα της Washington. Όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Viktor Yanukovich αρνήθηκε να ευθυγραμμίσει την Ουκρανία με τα συμφέροντα της Washington, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν την πέμπτη φάλαγγά τους και η κυβέρνηση του Yanukovich ανατράπηκε με τη βία. Παρά τα λόγια της Washington για τη δημοκρατία, το γεγονός ότι η κυβέρνηση Yanukovich εξελέγη δημοκρατικά και το ότι οι νέες εκλογές ήταν μόνο λίγους μήνες μακριά, δεν την εμπόδισαν στο να ανατρέψει τον Yanukovich.

Τώρα η ίδια μοίρα φαίνεται ότι επιφυλάσσεται για την Αρμενία, το Azerbaijan, το Kyrgystan, και την Μακεδονία. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται αυτά τα μέρη. Η Αρμενία και το Azerbaijan βρίσκονται ανατολικά της Κασπίας Θάλασσας και είναι πρώην επαρχίες της Σοβιετικής Ένωσης. Το Kyrgystan είναι μια πρώην Σοβιετική επαρχία που συνορεύει με την Κίνα. Η Μακεδονία, η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι μέρος της βόρειας Ελλάδας, αλλά τον 20ο αιώνα τμήματα της Μακεδονίας έγιναν τμήματα της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Αλβανίας πριν γίνει μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας. Όταν η Washington κατέστρεψε τη Γιουγκοσλαβία, η Μακεδονία έγινε μια ανεξάρτητη δημοκρατία των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Μακεδονία είναι ηπειρωτική και περιβάλλεται από την Ελλάδα στα νότια, την Βουλγαρία στα ανατολικά, την Αλβανία στα δυτικά, και από την Σερβία και το δημιούργημα της Washington Κοσσυφοπέδιο στα βόρεια.

Γιατί ενδιαφέρεται η Washington για τον έλεγχο της Μακεδονίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου