Γλώσσα: απαραίτητο συστατικό του έθνους - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/05/2015

Γλώσσα: απαραίτητο συστατικό του έθνους

Κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων και του Εθνικού Συμβουλίου για τη Ρωσική γλώσσα συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα (19/5/2015) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Vladimirovich Putin. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, ο Πρόεδρος επικεντρώθηκε στην υψηλή σημασία και τον ρόλο που κατέχει η Ρωσική γλώσσα στην ενίσχυση του Ρωσικού έθνους.

«Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για το ρόλο της Ρωσικής γλώσσας και τις γλώσσες των λαών της Ρωσίας όσον αφορά στην εδραίωση της υπόστασης του Ρωσικού κράτους καθώς και τα μέτρα που αποσκοπούν στη διατήρηση και στην ανάπτυξη των εθνικών γλωσσών. Η διαμόρφωση κοινής πολιτικής γλώσσας είναι απαραίτητη για την εναρμόνιση των διεθνών σχέσεων στη χώρα, για την πολιτιστική ανάπτυξη της, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευση, στην ανατροφή και στην ενίσχυση της ενότητας του πολυεθνικού Ρωσικού λαού» έγραφε η ανακοίνωση πριν την συνεδρίαση.

Το έργο της υποστήριξης της Ρωσικής γλώσσας ως επίσημη γλώσσα του κράτους των λαών της Ρωσίας απορρέει από τη στρατηγική της κρατικής εθνικής πολιτικής που ενέκρινε η Ρωσική κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2012.

Αυτές είναι οι κινήσεις ενός έθνους που θέλει να ξαναγίνει αυτοκρατορία. Σε πλήρη, δυστυχώς, αντίθεση είναι η δική μας πατρίδα που ξεπουλάει σε τιμή ευκαιρίας την πίστη της, την γλώσσα της, την ιστορία της, την παράδοσή της, τις αξίες της, τα ιδανικά της και εντέλει την ελευθερία της.

Αν επικεντρωθούμε στο ζήτημα της γλώσσας θα δούμε πως σήμερα η "καθομιλούμενη" δεν έχει καμία σχέση με τα Ελληνικά. Σήμερα έχουν καθιερωθεί εκφράσεις που δεν έχουν καμία ρίζα και καμία σημασία στη αυθεντική γλώσσα μας, αλλά μαρτυρούν την έλλειψη παιδείας παρότι σήμερα οι απόφοιτοι πανεπιστημίου ή τεχνικών σχολών είναι συντριπτικά περισσότεροι από ότι σε άλλες εποχές. Η παιδεία είναι προβληματική -όπως άλλωστε και κάθε έκφραση της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας- και κυρίως είναι και αυτή κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα εξουσίας.

Ο σίγουρος τρόπος για να χάσει ένας λαός την ταυτότητά του, είναι να κοπεί από τις ρίζες του, να γίνει ριζοσπάστης. Αυτό που η σημερινή κυβέρνηση πρεσβεύει και διατυμπανίζει είναι η καταστροφή του έθνους! Για να μπορέσει να αποκοπεί ένας λαός από τις ρίζες του αρκεί να χαθεί η ιστορία του. Για να χαθεί η ιστορία του αρκεί (α) να διαστρεβλωθεί και να νοθευτεί με τρόπο που εξυπηρετεί τους "ριζοσπάστες" και (β) να αλλοιωθεί η γλώσσα έτσι ώστε η πρόσβαση στις πηγές και στα ιστορικά κείμενα να είναι ουσιαστικά άχρηστη.

Έτσι φτάσαμε από την αρχαία Ελληνική διάλεκτο στην δημοτική που ήταν το πρώτο βήμα. Ακολούθησε η εισαγωγή του μονοτονικού και η υπεραπλούστευση της γραμματικής και του συντακτικού, ενώ στις μέρες μας καταλήξαμε στα βλαχο-φραγκο-λεβαντίνικα Γρεκοαγγλικά που με καμάρι ονομάζουμε greeklish και μαρτυρούν πως ούτε Αγγλικά μιλάμε, ούτε Ελληνικά.

Οι Ρώσοι ξέρουν καλά το ότι η διατήρηση της γλώσσας τους και η "επιβολή" της στους συμμάχους τους καθιστά δυνατούς και τους κατατάσσει στους ισχυρούς της γης. Οι υπάλληλοι των ξένων συμφερόντων Έλληνες πολιτικοί, δεν ενδιαφέρονται για την διατήρηση και επικράτηση της Ελληνικής γλώσσας και γι' αυτό φθάνουν στο ύψιστο σημείο ύβρεως δεχόμενοι «πως η Ελλάδα είναι ένα μικρό κράτος». Μικρή δεν είναι η Ελλάδα, αλλά τα συμφέροντα που υπηρετούν αυτοί που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει, Έθνος Άγιο και τρανό μέχρι να πεθάνει και ο τελευταίος επί γης πιστός χριστιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου