Μετά τη βαρυχειμωνιά, ο καύσωνας και οι φλόγες - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/05/2015

Μετά τη βαρυχειμωνιά, ο καύσωνας και οι φλόγες

Ένα δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν σε έκτακτη συνάντηση κορυφής στις 5 Ιουνίου φιλοξένησε χθες (21/5/2015) η Γερμανική εφημερίδα Bild. Πηγές τις οποίες επικαλέστηκε η εφημερίδα αναφέρουν πως στην έκτακτη αυτή συνάντηση θα συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 5 Ιουνίου, δεδομένου ότι λίγο μετά χρονικά η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το πολύ σημαντικό ποσό του 1,26 δις ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (310 εκατομμύρια στις 10/6, 581 εκατομμύρια στις 16/6 και 348 εκατομμύρια στις 19/6). Παρόντες στη συνάντηση θα είναι εκπρόσωποι του eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι του ΔΝΤ.

Στο δημοσίευμα της Bild παρατίθενται δύο υποθέσεις σχετικά με τη σύσκεψη κορυφής: (α) είτε θα γίνει για να αποφασιστεί η χορήγηση άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες ή (β) για να ετοιμάσει μια ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Alexander Sebastian Léonce von der Wenge Lambsdorff, μιλώντας στην εφημερίδα προειδοποίησε λέγοντας πως δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις χωρίς το ΔΝΤ «μόνο και μόνο για να δοθεί η επόμενη δόση δισεκατομμυρίων». Σε περίπτωση, όμως, που ετοιμάζεται η περιβόητη GRexit, ο Γερμανός ευρωβουλευτής τάσσεται υπέρ της χρηματικής στήριξης της Ελλάδας: «Ο στόχος μας τελικά δεν είναι να στείλουμε την χώρα στην άβυσσο».

Ο χειμώνας ήταν βαρύς για την χώρα μας και το καλοκαίρι αναμένεται ακόμα πιο θερμό. Οι γείτονες ξέθαψαν τα τσεκούρια του πολέμου και οι "σύμμαχοί" μας ετοιμάζονται να μας καταφέρουν το τελειωτικό χτύπημα, αφού ολοκληρώσουν το έργο της αφαίμαξης του πλούτου της πατρίδος μας.

Η αφύπνιση όλων μας είναι επιβεβλημένη γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα απομείνει τίποτε όρθιο στη χώρα μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε και να περιχαρακώσουμε την πατρίδα μας που μας παρέδωσαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία αν επί των ημερών μας χαθεί η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου