Ελλάδα-Ρωσία και στη μέση η ... Γερμανία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/04/2015

Ελλάδα-Ρωσία και στη μέση η ... Γερμανία

Αντιδράσεις εκ μέρους των προβοκατόρων δημιουργών και υποστηρικτών της φρικτής Ευρωπαϊκής ιδέας (βλ. IV Reich ή EU Reich) Γερμανών πολιτικών προκαλεί η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα εντός της Μεγάλης Εβδομάδος.

Προκλητικός και παραβιάζοντας για ακόμα μια φορά τα καθήκοντά του είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Martin Schulz, ο οποίος καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του, επισκεπτόμενος την Μόσχα. Ανάλογη στάση τηρεί και ο αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel, ενώ διαφορετική άποψη εκφράζει η επικεφαλής της αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, Gabriele Zimmer.

Με την λίστα μεταρρυθμίσεων και την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αρχίσει να ανακτά εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, επισημαίνει ο Schulz σε συνέντευξή του στην «Hannoversche Allgemeine Zeitung» και τονίζει ότι θα ήταν «απαράδεκτο» εάν τώρα υπολογίζει ότι ως αντάλλαγμα για Ρωσική βοήθεια «θα θέσει σε κίνδυνο την κοινή θέση της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την Ρωσία».

Ο Schulz ακόμα μία φορά είναι προκλητικός και προβοκάτορας, ενώ επανειλημμένως η τακτική που ακολουθεί χαρακτηρίζεται από την υπέρβαση του καθήκοντος. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το αρμόδιο πειθαρχικό του όργανο, εάν και εφόσον λειτουργούσε, όφειλε να παρατηρήσει τον πρόεδρο του, για την στάση του, που είναι εντελώς εκτός των θεσμικών ορίων.

Κριτική στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μόσχα άσκησε και ο πρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Gunther Krichbaum, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα δηλώνει ότι, αν η Ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορούσε να βρει την «σωτηρία της ψυχής της» στην Μόσχα, τότε υπολογίζει σε «λάθος άλογο» και προσθέτει ότι το πώς συμπεριφέρεται η Μόσχα στις Ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία φάνηκε ήδη σε σχέση με την δική της αντιπολίτευση αλλά και με την κρίση στην Ουκρανία. «Όποιος λοιπόν θέλει Ευρωπαϊκή βοήθεια, πρέπει η πυξίδα του να δείχνει προς τις Βρυξέλλες και όχι προς την Μόσχα», τονίζει ο Krichbaum.

Ο Krichbaum είναι πραγματικά τραγικός και αυτό φαίνεται από την σύγχυση των λεγομένων του, όπου μπέρδεψε θρησκευτικές εκφράσεις με όρους του ιπποδρόμου! Δυστυχώς, αυτό είναι το επίπεδο των σημερινών δυτικών πολιτικών, αλλά γι' αυτό φέρουμε όλοι ευθύνη. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, αυτοί οι άνθρωποι είναι εκλεγμένοι (;) από το λαό. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να μας προβληματίσει πανευρωπαϊκά σε ότι αφορά στις διαδικασίες που αφορούν στο πολίτευμα και πως αυτές αποτυπώνουν την πραγματική λαϊκή βούληση και όχι την παγκοσμίως κατευθυνόμενη.

Από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας στη Γερμανία, Sigmar Gabriel, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post» αναφέρει: «Δεν μπορώ να πιστέψω, με όλη την καλή διάθεση, ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει πραγματικά με την σκέψη να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας».

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απορεί ο αντικαγκελάριος. Η Ευρώπη έχει κυριολεκτικά διαλύσει την Ελλάδα και όχι μόνο στην πρόσφατη οικονομική κρίση. Συνεπώς, είναι απολύτως φυσιολογικό και επόμενο η χώρα μας να στραφεί προς τη Ρωσία με την οποία άλλωστε έχει πολύ ισχυρότερους δεσμούς σε σχέση με αυτούς που (αν) έχει με τη Δύση.

«Το θέμα δεν είναι να στραφούν η Ε.Ε. και η Ρωσία η μία εναντίον της άλλης», δηλώνει η επικεφαλής της αριστεράς στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Gabriele Zimmer και προσθέτει ότι η Αθήνα επιδιώκει κυρίως να χαλαρώσει η Ρωσία τον αποκλεισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Δύση. «Η Ελλάδα έχει τεράστιο συμφέρον από την δυνατότητα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων. Αυτές είναι φυσιολογικές διαπραγματεύσεις», επισημαίνει σωστά η Zimmer.

Προ(σ)καλώ την κυβέρνηση να μην ενδώσει στις ανυπόστατες και παράλογες πιέσεις της Ε.Ε. και να συνεχίσει την στροφή προς την Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα να επιδιώξει μια κοινή συναινέσει GRexit. Αυτή η έξοδος θα βγάλει τη χώρα μας από τη φυλακή της ευρωζώνης και θα την βοηθήσει να επιστρέψει στην ευημερία της, αφού πρώτα έχει ανακτήσει την χαμένη της ανεξαρτησία. Εννοείται, φυσικά, πως φωνές σαν αυτή του υπουργού Αμύνης που θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του Ισραήλ, πρέπει να σιωπήσουν οριστικά στην κυβέρνηση. Εάν ονειρεύονται αυτή την εξέλιξη, να το πουν ευθαρσώς στον Ελληνικό λαό για να μην εκλεγούν ποτέ ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου