Οι presstitutes του EU Reich και ... ο ηλίθιος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/04/2015

Οι presstitutes του EU Reich και ... ο ηλίθιος

«Αυτό που ενώνει ακόμα περισσότερο τον Putin με τον Τσίπρα, είναι το έντονο αντιγερμανικό συναίσθημα και η βαθιά ρήξη με τις τακτικές Merkel», γράφει σε άρθρο της στην εφημερίδα Guardian η Natalie Nougayrède. Το δημοσίευμα έχει τον προκλητικό τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας κοιτάζει προς τη Μόσχα, αλλά ρισκάρει να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος του Putin» αποδεικνύοντας πως η ίδια είναι η χρήσιμη ... φανατική του δυτικού συστήματος.

Σε αυτό το άρθρο αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους η Ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ρώσους, αλλά και οι συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από μία στενότερη σχέση Ελλάδας-Ρωσίας τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την ευρωζώνη. Όλα αυτά βέβαια όπως τα αντιλαμβάνεται η προβοκατόρικη και αναληθής άποψη του Guardian, που κατέχει εξέχουσα θέση στα presstitute δυτικά μέσα ενημέρωσης.

«Η εχθρότητα προς την πλευρά της Γερμανίας έχει φέρει την Ελλάδα κοντά στην Ρωσία, ωστόσο αυτό είναι ριψοκίνδυνο για τους Έλληνες [...] δεν είναι κακό για κανέναν Ευρωπαίο πολίτη να ταξιδέψει στην Μόσχα στις μέρες μας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο τι λες και κάνεις όσο βρίσκεσαι εκεί. Ούτε είναι πρόβλημα να μιλήσει κάποιος στον Putin. Η Ρωσία είναι ένας «παίκτης» που δεν μπορεί να αγνοηθεί ανάμεσα σε πολλά διεθνή πεδία, όπως τη διάδοση πυρηνικών όπλων ή ακόμα και τις κλιματικές αλλαγές.

Ένα πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει αδυναμία πληρωμής της δόσης του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου. Για αυτό και ο Τσίπρας πραγματοποιεί αυτό το ταξίδι, προκειμένου να στείλει μήνυμα στους εταίρους πως θα παίξει το «χαρτί» της Ρωσίας. Ακόμα κι αν η κυβέρνηση έχει τονίσει πως δεν θα ζητήσει τα Ρωσικά χρήματα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ακούσει μια προσφορά από εκεί», γράφει η Natalie Nougayrède.

Η αρθρογράφος κάνει εκτενή αναφορά στα στοιχεία που ενώνουν την Ελλάδα και τη Ρωσία, όπως η Ορθοδοξία, την οποία συγχέει με ακραίες συμπεριφορές εθνικιστών και λοιπών θερμοκέφαλων υποτιθέμενων συντηρητικών ακροδεξιών. Επίσης σημειώνει πως: «Ξαφνικά έχουν ξυπνήσει μνήμες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με την Ελλάδα να κάνει λόγο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις κάτι που έχει κάνει και η Ρωσία στο παρελθόν για να βγει από δύσκολες θέσεις. Οι κυρώσεις της Δύσης σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου, έχουν φέρει σε μειονεκτική θέση την Ρωσία, η οποία έχει μόνο οφέλη από τη συνάντηση με την Ελληνική πλευρά. Ίσως και περισσότερα από τους Έλληνες.

Ο Putin θα έχει να κερδίσει πιο πολλά, μόνο και μόνο επειδή θα έχει το χαρτί μιας Ευρωπαϊκής διαίρεσης και θα μπορεί να διαμηνύει πως το Κρεμλίνο έχει πρόσβαση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ταξίδι του Τσίπρα στη Μόσχα είναι, λοιπόν, περισσότερο σημάδι αδυναμίας και απελπισίας, παρά πραγματισμού. Κι αν ο Τσίπρας πρόσφατα δήλωσε πως η χώρα του και η Ρωσία μπορούν να έχουν ένα θαυμάσιο κοινό μέλλον, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν θέλει να εγκαταλείψει την Ευρωατλαντική συμμαχία και να αναρωτηθεί αν θέλει να μπει στη σφαίρα χωρών που επηρεάζει η Ρωσία, όπως π.χ. την Λευκορωσία».

Η Δύση δεν θέλει να χάσει την Ελλάδα από την κυριαρχία της και αυτό φαίνεται σε κάθε της έκφραση και σε κάθε ενέργεια στην οποία προβαίνει. Οι προβοκάτορες δυτικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, υπερασπίζονται την ιδέα του EU Reich με ακρότητα και φανατισμό που μαρτυρά έντονο πανικό.

Όπως και να έχει, ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ταξίδι του στην Ρωσία και κυρίως να θέσει σε εφαρμογή μια στρατηγική που θα απεμπλέξει την Ελλάδα μας από την ναζιστική μπότα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρώπης γενικότερα. The sooner the better για να μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι ημιμαθείς Ευρωπαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου