Η υπερδύναμη και ο ζητιάνος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/04/2015

Η υπερδύναμη και ο ζητιάνος

Η Ευρώπη πρέπει να επιτρέπει τη χρεωκοπία εντός των συνόρων της, όμως το να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης θα ενείχε περισσότερους κινδύνους από το να την αφήσει να αποχωρήσει, δήλωσε χτες (27/4/2015) στο CNBC ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, Hans-Werner Sinn.

Η Ελλάδα, η οποία έχει λάβει δύο διεθνή πακέτα στήριξης ύψους 240 δις ευρώ, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με χρηματοδοτική κρίση, κάτι που έχει ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η χώρα μάλλον βαίνει προς χρεοκοπία, σχολιάζει το CNBC.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ifo, αυτό θα μπορούσε να είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα.

«Θα έλεγα ότι εν τέλει η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν επιθυμητή καθώς, εάν κάποιος συνοδεύει την έξοδο με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής κοινότητας, με την υπόσχεση να κρατήσει ανοικτή την πόρτα για να επιστρέψει η Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον, τότε αυτό ίσως αποτελεί την ευκαιρία για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας μέσω υποτίμησης» δήλωσε ο Sinn επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς μου για το ποια είναι η μόνη λύση σήμερα για την πατρίδα μας.

Ο επικεφαλής του Ifo, που έχει κατ' επανάληψη εκφραστεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, είπε ότι ενώ η «GRexit» δεν είναι «αναπόφευκτο γεγονός», θα μπορούσε να δώσει στη χώρα την ευκαιρία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να ενισχύσει την απασχόληση, κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

«Δεν υπάρχουν μόνο οι κίνδυνοι από την έξοδο, υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες. Απεναντίας υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι αν συνεχιστεί ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα λειτουργούσε έως τώρα» τόνισε ο Sinn.

Δια στόματος ενός έμπειρου οικονομολόγου επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που όλα τα κόμματα στην Ελλάδα φοβούνται να πουν και να προτείνουν: Την έξοδο από το ευρώ και την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Απλά φανταστείτε πόσο πιο απλή θα ήταν η ζωή μας αν αυτή η πρόταση είχε υλοποιηθεί το 2009 που ήταν οι πρώτες μας προειδοποιήσεις, ή έστω το 2012 όταν απεγνωσμένα καλούσαμε τον Ελληνικό λαό να αποτινάξει από πάνω του τον ζυγό του ευρώ.

Δυστυχώς, είμαι πεπεισμένος πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν συμπατριώτες μας που δεν επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ κι αυτό γιατί κανείς δεν φρόντισε να τους ενημερώσει σωστά. Απεναντίας, τα presstitute μέσα ενημέρωσης της χώρας μας επιδίδονται σε μία ακατάσχετη κινδυνολογία που έχει ως μοναδικό σκοπό την παραμονή της χώρας μας σε κατάσταση δουλείας.

Βλέπουμε πως οι δρόμοι της Ρωσίας και της Ελλάδος είναι αντιστρόφως ανάλογοι. Αυτό έχει ως συνέπεια η Ρωσία να γίνεται μέρα με την ημέρα ακόμα πιο ισχυρή υπερδύναμη, ενώ η Ελλάδα μετατρέπεται στον αξιοθρήνητο και εξευτελισμένο παγκόσμιο ζητιάνο που δεν θέλει να δουλέψει, αλλά ζει με δανεικά τα οποία λαμβάνει με αντάλλαγμα την ελευθερία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου