Παρά την σφοδρή επίθεση της Δύσης στη Ρωσία με αφορμή -τάχα- την Ουκρανική κρίση, παρά το μεγάλο κόστος που υπέστη η Ρωσική οικονομία από αυτό το άδικο μίσος και μένος των δυτικών που φτάνει τα 106 δισεκατομμύρια δολάρια, πατά ταύτα η Ρωσική υπερδύναμη στέκεται αλώβητη και σχεδόν ανεπηρέαστη από την δυτική λαίλαπα.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Anatolyevich Medvedev έδωσε στην δημοσιότητα τον πρώτο επίσημο υπολογισμό του κόστους σε μια ομιλία του την προηγούμενη Τρίτη (21/4/2013). Χαρακτηριστικά, είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει την Κριμαία άξιζε τον κόπο για την συρρίκνωση της τάξεως του 2% που παρατηρείται στην Ρωσική οικονομία.
Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν με πρόφαση την Κριμαία και την υποστήριξη της Μόσχας προς τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία (κάτι που είναι απολύτως αναπόδεικτο), κόστισαν στη Ρωσία 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Φέτος, το κόστος θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ο Medvedev.
«Για πολλούς η επιστροφή της Κριμαία ήταν η αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης, η σημασία της οποίας είναι ισοδύναμη με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την επανένωση της Γερμανίας ή με την επιστροφή στην Κίνα του Hong Kong και του Macau» είπε ο Medvedev.
«Εάν η εξωτερική πίεση συνεχίσει να εντείνεται και οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αναπτύξουμε μια νέα οικονομική πραγματικότητα», συνέχισε ο Ρώσος πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως: «Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε σε θέση να ζήσουμε ακόμη και σε μια τέτοια πραγματικότητα. Η εμπειρία της πρόσφατης περιόδου έχει δείξει ότι έχουμε μάθει πώς να το κάνουμε αυτό».
Ο Medvedev δήλωσε πως οι παραγγελίες της Ρωσικής κρατικής άμυνας ξεπέρασαν τα 1,9 τρις ρούβλια (35,5 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2014, βοηθώντας την αμυντική βιομηχανία να αυξηθεί παρά τις δυτικές κυρώσεις. Η Ρωσία πώλησε στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό πέρυσι -περίπου το 3,2% του συνόλου των εξαγωγών της Ρωσίας- και έχει εκκρεμείς παραγγελίες σήμερα που είναι περισσότερες από 49 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Ρωσία θέλει μια προβλέψιμη συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου χωρίς υπερβολική αποδυνάμωση ή ενίσχυση του νομίσματος.
«Το νόμισμά μας είναι σε ενίσχυση τώρα, κάτι που δεν είναι κακό για μια σειρά από τομείς της οικονομίας. Όμως αυτό μειώνει επίσης τις δυνατότητες των εξαγωγών μας σε κάποιο βαθμό. Μας ενδιαφέρει η συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου να είναι πλήρως προβλέψιμη, για την αποφυγή μιας περαιτέρω αποδυνάμωσης καθώς επίσης και μιας ενδεχόμενης υπερενίσχυσης» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες για να εξασφαλιστεί το συνάλλαγμα στην αγορά σύμφωνα με ένα «προβλέψιμο χρονοδιάγραμμα».
Αυτή είναι η αντιμετώπιση ενός έθνους αυτόνομου, δυνατού, που δεν υποτάσσεται στις παράλογες προσταγές της Δύσης. Οι Ρώσοι δεν κλίνουν γόνυ μπροστά στους δυτικούς μόνο και μόνο για να μη χάσουν την όποια ευημερία απολαμβάνουν μέχρι σήμερα. Ως δυνατοί μαχητές είναι έτοιμοι να μεταβάλλουν την πραγματικότητά τους, προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν ακόμα καλύτερα, αρκεί να είναι αυτοί που θα ορίζουν το παρόν και το μέλλον τους και όχι κάποιοι "εξωτερικοί παράγοντες".
Η Ρωσία θα έπρεπε να είναι ο οδηγός για τη χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει πολλά να μάθει από την Ρωσική κυβέρνηση και καλό θα ήταν να την συμβουλευτεί όχι τόσο επί του πρακτέου, όσο επί της θεωρητικής βάσης. Οι Έλληνες δεν ήσαν ποτέ υποτακτικοί κανενός λαού! Κατάντησαν έτσι από την στιγμή που αποδέχθηκαν μόνιμη δυτικοτραφή διακυβέρνηση από τον θάνατο του μοναδικού Έλληνα μαρτυρικού κυβερνήτη Ιωάννη Α. Καποδίστρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου