Η Δύση μας θέλει φτωχούς, εξαθλιωμένους και ζητιάνους

Ο Vladimir Vladimirovich Putin έχει την «βαθιά πεποίθηση» ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει τους κανόνες του παιγνιδιού στη διεθνή σκηνή, αντίθετα με τη Δύση. Επισημαίνει επίσης ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην χώρα του για τον ρόλο της στην Ουκρανική κρίση, αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της χώρας.

Αυτό δηλώνει στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πρόεδρος» που γυρίστηκε από το δίκτυο Rossia 1 της Ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών του Vladimir Vladimirovich Putin στην εξουσία. Η ταινία μεταδόθηκε ήδη στη Ρωσική άπω ανατολή και χθες (26/4/2015) βράδυ αναμενόταν να μεταδοθεί στον κεντρικό τομέα της Ρωσίας.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι δεν παραβιάζουμε κανέναν κανόνα του παιγνιδιού. Και όταν λέω "κανόνες του παιγνιδιού" εννοώ πριν απ΄όλα το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι συνδέεται μ' αυτά. Αυτό αφορά στις σχέσεις μας με την Ουκρανία, την κατάσταση στην Κριμαία, τα προβλήματά μας στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας», λέει.

Αναφερόμενος στις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαία, τον Μάρτιο 2014, και τον ρόλο της στην Ουκρανική κρίση ο Putin λέει: «Αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία απόπειρα ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ρωσίας. Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο στις προθέσεις που έχει επιδείξει η Δύση εδώ και αιώνες», αναφέρει. «Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους elite μας αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε!».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Vladimirovich Putin, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 15 χρόνια, εκμυστηρεύτηκε ότι «φαντάζεται ήδη» την ζωή του αφού εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο στο ίδιο ντοκιμαντέρ. «Εάν ένας άνθρωπος μπορεί να επιστρέψει σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα και να ζήσει εκεί και όχι στο εσωτερικό ενός παλατιού, πιστεύω ότι δεν έχει χάσει τους δεσμούς του με τον έξω κόσμο» επισήμανε ο Vladimir Vladimirovich Putin στο ντοκιμαντέρ ο «Πρόεδρος».

«Σε ό,τι αφορά σε εμένα, εγώ μπορώ ήδη να φαντάζομαι την ζωή μου μακριά από τον προεδρικό θώκο» υπογράμμισε ο ηγέτης του Ρωσικού κράτους. Ο Putin αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την θέση του προέδρου. «Δε μπορώ να πάω στον κινηματογράφο, ούτε στο θέατρο, ούτε να πάω για ψώνια στα μαγαζιά» περιέγραψε.

«Όμως αυτά δεν αποτελούν μεγάλες απώλειες σε σχέση με αυτά που το πεπρωμένο και οι πολίτες προσφέρουν σε αυτούς που βρίσκονται στην θέση μου: τη δυνατότητα να συμβάλουμε στον υπέρτατο βαθμό, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την χώρα μας, για το λαό μας» υπογράμμισε ο Putin.

«Αυτό μας αποζημιώνει από όλες τις απώλειες», τόνισε. 

Άλλο να είσαι ηγέτης όπως ο Ρώσος Πρόεδρος και άλλο μαριονέτα όπως οι λοιποί ταγοί (θα μου επιτρέψετε να εξαιρέσω την πρόεδρο της Αργεντινής και, δυστυχώς, τον Τούρκο πρόεδρο) του πλανήτη, θα συμπληρώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.