4 τρις διεκδικεί η Ρωσία από την Γερμανία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/02/2015

4 τρις διεκδικεί η Ρωσία από την Γερμανία

Οι Ρώσοι έχουν βρει τον τρόπο να απαντήσουν στις συνεχείς κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek μέλη του Ρωσικού κοινοβουλίου δημιουργούν ειδική ομάδα για να εκτιμήσει τις καταστροφές που υπέστη η Ρωσία από τη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Το δημοσίευμα επικαλείται τη Ρωσική εφημερίδα Izvestia, που επαναφέρει το θέμα 70 χρόνια μετά το τέλος του καταστροφικού πολέμου.

Παράγοντες της Ρωσικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι η Γερμανία δεν πλήρωσε τίποτα στη Ρωσία για τις καταστροφές που υπέστη κατά τη διάρκεια του πολέμου. Επίσης ότι η συμφωνία να μην υπάρξει κάποιου είδους αποζημίωση είχε γίνει επί Σοβιετική Ένωσης, αλλά από τη στιγμή που αυτή κατέρρευσε και ακολούθησε η ένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, ο λογαριασμός θα μπορούσε να σταλεί στη νέα Γερμανική δημοκρατία.

«Ακόμα χειρότερα, η Γερμανία εξακολουθεί να προκαλεί ζημιά στη Ρωσία μέσω των κυρώσεων» αναφέρει ο Mikhail Degyaterov, βουλευτής των Φιλελευθέρων της Ρωσίας, που είναι στη λίστα των κυρώσεων με τα πρόσωπα των οποίων τα κεφάλαια έχουν παγώσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω της στάσης της Ρωσίας στην Ουκρανική κρίση. Σύμφωνα με Ρωσικές πηγές, οι υλικές ζημιές που υπέστη η χώρα ξεπερνούν τα 600 δις δολάρια και σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές η αποζημίωση που θα έπρεπε να καταβάλει η Γερμανία ξεπερνάει τα 3 με 4 τρις ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Ρώσος βουλευτής, «δεδικασμένο» για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων αυτών θα είναι οι επανορθώσεις που δόθηκαν σε Εβραίους για τα θύματα του ολοκαυτώματος. «Η Γερμανία πλήρωσε αποζημιώσεις για τα 6 εκατομμύρια θύματα του ολοκαυτώματος αλλά αγνοεί τα 27 εκατομμύρια των Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν (στο Β’ Παγκόσμιο), 16 εκ των οποίων ήταν άμαχοι» δηλώνει ο βουλευτής.

Στο μεταξύ η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Dorothea (Kasner) Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος François Gérard Georges Nicolas Hollande θα συναντήσουν σήμερα, Πέμπτη 5/2/2015, στο Κίεβο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Oleksiyovych Poroshenko και αύριο, Παρασκευή 6/2/2015, στη Μόσχα τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Vladimirovich Putin για να συζητήσουν περί του τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία. «Ενόψει της κλιμάκωσης της βίας τις τελευταίες ημέρες, η καγκελάριος και ο πρόεδρος Hollande εντείνουν τις προσπάθειές τους, οι οποίες συνεχίζονται επί μήνες, για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Merkel, Steffen Seibert.

Οι επισκέψεις των δύο "ηγετών" στο Κίεβο και τη Μόσχα ανακοινώθηκαν και από τον πρόεδρο Hollande. «Μαζί με την Merkel, αποφασίσαμε να αναλάβουμε μια νέα πρωτοβουλία», δήλωσε ο Hollande σε συνέντευξη Τύπου. «Θα κάνουμε μια νέα πρόταση για την επίλυση της σύγκρουσης, η οποία θα βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Οι Ρώσοι ξέρουν καλά να αντιμετωπίζουν τους θρασύδειλους Δυτικούς. Αντί να πάρει μαθήματα από τη Ρωσία η Ελληνική κυβέρνηση, περιμένει τη βοήθεια και τη συνδρομή των ΗΠΑ. Για τη χώρα μας η εξωτερική πολιτική είναι μονόδρομος: Πλήρης αποκοπή από την Δύση (Ευρώπη και ΗΠΑ). Κάθε στιγμή που συγχρωτιζόμαστε μαζί τους είμαστε παντοιοτρόπως ζημιωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου