Η επέλαση του euroreich - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/11/2014

Η επέλαση του euroreich

Ακόμα και ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, γνωστός για τη φιλικά προς τους Γερμανούς προσκείμενη στάση του, καλεί τώρα τη καγκελάριο Merkel να αλλάξει στρατηγική και να αυξήσεις τις δημόσιες επενδύσεις, ώστε να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

«Υπάρχουν λίγες χώρες που έχουν αυτήν την στιγμή το δημοσιονομικό περιθώριο να αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής του Eurogroup, δείχνοντας προς την πλευρά της Γερμανίας.

«Μια χώρα, που είναι και η μεγαλύτερη οικονομία, έχει αυτήν την δυνατότητα και ελπίζω ότι θα το κάνει» επισήμανε ο Dijsselbloem σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, χωρίς πάντως να αναφέρει ονομαστικά τη χώρα.

Εκτός από τον Dijsselbloem, το τελευταίο διάστημα έχουν ταχθεί υπέρ μιας αύξησης δαπανών στην Γερμανία μια σειρά οικονομικών οργανισμών, κυβερνήσεων και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τέλη Οκτωβρίου με τον Γάλλο ομόλογο του, ο Γερμανός υπουργός της Οικονομίας δεσμεύτηκε για μια μικρή αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, αλλά επέμεινε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Dorothea (Kasner) Merkel, καλωσόρισε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο επενδύσεων του Jean-Claude Juncker, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να διατηρηθεί η έμφαση στην τήρηση των δημοσιονομικών κανονισμών της Ε.Ε.

Η Γερμανία σε όλους τους τομείς και σε όλους τους τόνους διατρανώνει πως είναι η κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι, γιατί η υπόλοιπη Ευρώπη που υποφέρει και στενάζει από τη Γερμανική κατοχή, δεν απομονώνει τη Γερμανία; Γιατί δεν ακολουθεί δική της πορεία; Γιατί πολύ απλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι εγκατεστημένες κυβερνήσεις είναι μαριονέτες ενός συστήματος που οδηγεί την Ευρώπη στην απόλυτη εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου