Το όραμα της Ευρώπης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/11/2014

Το όραμα της Ευρώπης

«Είμαστε ένα κράτος μεταναστών», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Hussein Obama ξεκινώντας χθες Παρασκευή (21/11) από το Las Vegas μια σειρά ομιλιών σε ολόκληρη των χώρα για να υπερασπιστεί το διάταγμα του για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ και να απαντήσει στις επικρίσεις των Ρεπουμπλικάνων. «Πολύ συχνά το μεταναστευτικό μας σύστημα μοιάζει να είναι θεμελιωδώς άδικο. Το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Σήμερα κάνουμε επιτέλους κάτι για να αλλάξει αυτό», δήλωσε ο Obama κατά την ομιλία του στο Las Vegas.

«Ιρλανδοί, Ιταλοί ή Γερμανοί διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό, Ιάπωνες ή Κινέζοι διέσχισαν τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού πέρασαν το Rio Grande ή μετά από μια πτήση που δεν έχει σημασία από πού αναχώρησε στον κόσμο, γενιές μεταναστών έκαναν τη χώρα ετούτη αυτό που είναι», πρόσθεσε.

«Το Άγαλμα της Ελευθερίας δεν γυρνά την πλάτη στον κόσμο», κατήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπερασπιζόμενος τα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ, μεταξύ αυτών την παροχή προσωρινής άδειας παραμονής στις ΗΠΑ για περίπου 5 εκατομμύρια μετανάστες.

Εξάλλου ο Obama απάντησε και στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικάνο John Andrew Boehner, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι με το διάταγμα της Πέμπτης υπονόμευσε σκοπίμως την πιθανότητα να υιοθετηθεί μια μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος την οποία θα εγκρίνουν και τα δύο κόμματα, ενώ δεσμεύτηκε να πολεμήσει κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου.

Το καλοκαίρι του 2013 η Γερουσία, στην οποία είχαν την πλειοψηφία οι Δημοκρατικοί, πέρασε μια συμβιβαστική νομοθεσία για το μεταναστευτικό, όμως το νομοσχέδιο κόλλησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Obama περίμενε να δει αν η Βουλή θα το θέσει σε ψηφοφορία, όμως το εμπόδισε ο Boehner. «Είπα στον Τζον Boehner: "Θα πλύνω το αυτοκίνητό σου, θα πάω βόλτα τον σκύλο σου, ότι θες, απλώς θέσε το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία". Και δεν το έκανε», είπε ο Obama.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς που πιστεύουν ότι υπερέβη τις εξουσίες του με το διάταγμα αυτό, απάντησε: «Περάστε το νομοσχέδιο». Παρόλα αυτά η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) χαιρέτισε την πρωτοβουλία Obama, την οποία χαρακτήρισε «αξιέπαινη, αλλά ημιτελή».

«Το πρόγραμμα του προέδρου Obama, το οποίο έχει στόχο να γλιτώσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια μετανάστες και τις οικογένειές τους να χωριστούν με απελάσεις, είναι ένα χτύπημα στην αυθαίρετη σκληρότητα», δήλωσε ο Antonio M. Ginatta, στέλεχος της Human Rights Watch (HRW). «Όμως εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση πιο μόνιμη και ολοκληρωμένη», πρόσθεσε.

Πιστός οπαδός της παγκοσμιοποίησης αλλά και της κατάργησης της ιδιοσυγκρασίας των λαών, των θρησκειών, των πολιτισμών, της ιστορίας και του γένους καταγωγής των ανθρώπων, ο πρόεδρος-μαριονέτα της "νέας τάξης" αγωνίζεται στις ΗΠΑ για την διάλυση των εθνών. Ο μεν Αμερικανός αχυράνθρωπος έχει ένα έρεισμα με δεδομένο το ότι οι ΗΠΑ είναι όντως ένα τεχνητό κατασκεύασμα μεταναστών και τυχοδιωκτών που απέβαλλε η Ευρωπαϊκή κοινωνία, αντίθετα η Ευρώπη δεν έχει καμία δικαιολογία στο γιατί προσπαθεί να μοιραστεί αυτό το "όραμα" που δεν είναι τίποτε άλλο από την πολτοποίηση των λαών στην μηχανή του κιμά της "νέας τάξης".

Το μόνο που καθίσταται σαφές είναι ότι όλες οι μαριονέτες ανά την υφήλιο κρέμονται από σχοινιά που καταλήγουν και κατευθύνουν τα ίδια κέντρα! Αυτό που διαφοροποιείται κάθε φορά είναι η κίνηση της μαριονέτας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου