Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

22/11/2014

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη

Ακόμα μία τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη. Οι συμπλοκές οπαδών της Galatasaray SK και του Ερυθρού Αστέρα στοίχισαν τη ζωή ενός 25άχρονου. Νεκρός είναι ο οπαδός της Σερβικής ομάδας, Marko Ivkovic που δέχτηκε μαχαιριά στην καρδιά. Περίπου 400 φίλοι του Ερυθρού Αστέρα ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να δουν τον αγώνα μπάσκετ της Euroleague, αλλά αναίτια δεν τους επετράπη να αγοράσουν εισιτήρια(!).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημερώσεως της Τουρκίας, οι Σέρβοι αντέδρασαν και προσπάθησαν να εισβάλουν στο γήπεδο και ήρθαν σε σύγκρουση με την Τουρκική αστυνομία έξω από το «Abdi İpekçi». Στο «χορό» μπήκαν και οπαδοί της Galatasaray SK με αποτέλεσμα να προκύψουν άγριες συμπλοκές και τελικά ένας από τους εκδρομείς οπαδούς της ομάδας του Βελιγραδίου να δολοφονηθεί.

Οι Τούρκοι οπαδοί κρατούσαν σημαίες της Αλβανίας κατά τη διάρκεια του ματς, και φώναζαν "Κόσοβο-Κόσοβο". Ο πρόξενος της Σερβίας στην Πόλη έριξε την ευθύνη στην Τουρκική αστυνομία και στους διοργανωτές:

«Είναι μία κίνηση έχθρας σε μία περίοδο που η Σερβία δέχεται μαχαιριές από παντού. Η Τουρκία κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά των Σέρβων οπαδών. Το συμβάν είναι τραγικό. Είμαι σοκαρισμένος. Είναι τραγική η κατάσταση, ένας οπαδός έχασε τη ζωή του. Είμαι σε επαφή με τον πρωθυπουργό Vučić γι' αυτήν την κατάσταση.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα φύγει ασφαλής από την Τουρκία. Οι Τούρκοι οπαδοί μαχαίρωσαν στην καρδιά έναν νέο άνθρωπο από τη Σερβία στη σύρραξη. Η Τουρκική αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της. Δεν υπήρχε η επαρκής αστυνόμευση και η οργάνωση δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Προειδοποιήσαμε ότι αυτό θα συμβεί.


Οι διοργανωτές έκαναν ελλειπή προετοιμασία. Χάθηκε μία νέα ζωή στις χειρότερες των συνθηκών. Θέλω να τονίσω ότι οι Τούρκοι γιατροί πάλεψαν σαν λιοντάρια για τη ζωή του. Η προσπάθεια κράτησε πέντε ώρες, αλλά εξέπνευσε τελικά από υπερβολική αιμορραγία».


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ergin Ataman δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήρθαν τρομοκράτες χωρίς εισιτήριο και επιτέθηκαν στο έθνος μας, η Euroleague πρέπει να τους τιμωρήσει».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό της Σερβίας Aleksandar Vučić και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με τη δολοφονία του οπαδού του Ερυθρού Αστέρα, Marko Ivkovic.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας εξέφρασε την έκπληξή του για την εγκληματική δολοφονία που διαπράχθηκε εναντίον ενός πολίτη της Σερβίας και είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η Σερβία θέλει επειγόντως τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δολοφόνων και απαιτεί αυστηρή τιμωρία.

Ο Vučić είπε στον Davutoğlu ότι ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Galatasaray SK, Ergin Ataman, δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Σερβία μετά τη δήλωση του και σύμφωνα με την οποία κατηγόρησε το δολοφονημένο αγόρι όπως και όλους τους άλλους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου ως τρομοκράτες.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Σερβία μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε φιλοξενήσει την τρεις φορές μεγαλύτερη ομάδα των οπαδών της Beşiktaş και τους παρείχε πλήρη ασφάλεια και προστασία στο Βελιγράδι.

Ο Davutoğlu εξέφρασε τη λύπη του που χάθηκε ένας νεαρός και υποσχέθηκε ότι οι Τουρκικές αρχές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να βρουν τους δράστες του εγκλήματος και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει προς τους Ευρωπαίους: Πόσους νεκρούς ή πόση ακόμα βία χρειάζονται για να συνειδητοποιήσουν πως οι Τούρκοι δεν έχουν καμία θέση να αναμειγνύονται στα Ευρωπαϊκά δρώμενα είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε αθλητικά; Πρόκειται για μια βάρβαρη και απολίτιστη φυλή που θα έπρεπε να έχει χαθεί στα βάθη της Ασίας, μακριά από κάθε πολιτισμένο λαό γιατί δεν έχει την κουλτούρα αλλά και τη διάθεση να αποτελέσει μέλος ενός πολιτισμένου συνόλου. 

Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή αλαζονεία και σκοπιμότητα έχει βάλει σε περιπέτειες πολλούς λαούς, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων που έχει την ατυχία να συνορεύει με την υπό κατοχή Ελληνική περιοχή που σήμερα ορίζει την "Ευρωπαϊκή" Τουρκία. Βλέπετε βασικός χορηγός της Euroleague είναι οι Τουρκικές αερογραμμές και οι "ευαίσθητοι" και πολιτισμένοι Ευρωπαίοι ξεχνούν τα πάντα στη θέα του χρήματος...

1 σχόλιο:

  1. Ἦταν ἕνα ἄρθρο καρδιᾶς. Εἶμαι κι ἐγὼ ἐξοργισμένος μὲ τὴν δολοφονία τοῦ Μάρκο Ἴβκοβιτς, τοῦ ὁπαδοῦ τοῦ " Ἐρυθροῦ Ἀστέρα ". Μὰ οἱ ἠγεσίες τῶν εὐρωπαϊκῶν κρατῶν, ὄχι μόνον ἀνέχονται τὴν νεο-οθωμανικὴ βαρβαρότητα τῆς Τουρκίας, ἀλλὰ τολμῶ νὰ πῶ ὅτι τὴν ὑποθάλπουν κιόλας καὶ τὴν σιγοντάρουν. Αὐτὸ γίνεται γιὰ ἱστορικοὺς, οἰκονομικοὺς καὶ γεωστρατηγικοὺς λόγους. Προσβλέπουν στὴν τεράστια ἀγορὰ τῶν νεο-οθωμανῶν τοῦ Νταβούτογλου καὶ τοῦ Ἐρντογὰν, μόνο καὶ μόνο γιὰ νὰ κλείνουν διαρκῶς νέα συμβόλαια ποὺ προσφέρουν μοχλό ἐπέκτασης πρὸς ἀνατολὰς. Ἀπό τὴν ἄλλη, τόσο οἱ δυτικο-ευρωπαῖοι, ὅσο καὶ οἱ Ἀμερικανοὶ εκλαμβάνουν τὴν Τουρκία σὰν τὸν διαρκὴ καὶ ἐνοχλητικὸ σκόλωπα στὸ μαλακὸ ὑπογάστριο τῆς Ρωσίας.
    Τώρα, ὡς πρὸς τὰ ἀθλητικὰ, ἐὰν οἱ Εὐρωπαῖοι ταγοὶ τῆς Ευρωλίγκα τοῦ μπάσκετ σέβονταν τὸν ἑαυτὸν τους, θὰ ἔπρεπε, νὰ προβοῦν στὸν διετὴ - τουλάχιστον - των τουρκικῶν ὁμάδων τοῦ μπάσκετ (σὲ συλλογικὸ καὶ εθνικὸ ἐπίπεδο)ἀπό κάθε εὐρωπαϊκὴ διοργάνωση. Εἶναι θρασύτατοι ισλαμο-φασίστες. Ἀλλὰ ἡ λιγδοελίτ ποὺ διαφεντεύει τὸν τόπο μας, ἔχει λάβει θέση ὑπέρ τῆς ἔνταξης τῆς Τουρκίας στὴν Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή