Πλήρης αποδοχή της πολιτικής του Putin - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/09/2014

Πλήρης αποδοχή της πολιτικής του Putin

Έχω αναφερθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν στο ποιος είναι ο εχθρός της ελευθερίας στον πλανήτη: Η τριάδα που απαρτίζουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, λοιπόν, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κριμαία την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014. Οι εκλογές αυτές ήσαν οι πρώτες που διεξήχθησαν μετά την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο. «Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα των αποκαλούμενων τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κριμαία της 14ης Σεπτεμβρίου και δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του State Department Marie Elizabeth Harf.

«Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να καταδικάζει την κατοχή και την αποκαλούμενη προσάρτηση του Ουκρανικού αυτού εδάφους στη Ρωσική Ομοσπονδία, γεγονός που παραβιάζει την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εδαφική της ακεραιότητα. [...] Η θέση μας για την Κριμαία παραμένει ξεκάθαρη: η χερσόνησος παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ουκρανίας», υπογράμμισε η Harf και πρόσθεσε πως «Ζητάμε από τη Ρωσία να επιστρέψει στην Κριμαία το νόμιμο καθεστώς της, [αυτό] της Ουκρανικής επαρχίας». Αυτό ανακοίνωσε η χώρα που ανέτρεψε τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Viktor Fedorovych Yanukovych και εγκατέστησε το ακροδεξιό καθεστώς! Ο θύτης παριστάνει το θύμα!

Στο ίδιο μήκος κύματος και το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της εκπροσώπου της εξωτερικής πολιτικής Catherine Margaret Ashton, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Κριμαία, ούτε το νομοθετικό πλαίσιο. «Εξ αφορμής της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών που έλαβαν χώρα στην Κριμαία και στην Σεβαστούπολη, υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει ούτε το νομοθετικό πλαίσιο, ούτε τη νομιμότητα αυτών των εκλογών», ανέφερε η Ashton σε δήλωσή της. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαία και της πόλης της Σεβαστούπολης από τη Ρωσική Ομοσπονδία και δεν θα την αναγνωρίσει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», του οποίου αρχηγός είναι ο πρωθυπουργός Dmitry Anatolyevich Medvedev, κερδίζει τις 70 από τις 75 έδρες στο κοινοβούλιο της Κριμαία κερδίζοντας το 72% των ψήφων, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα (LDPR) που ηγείται ο Vladimir Volfovich Zhirinovsky έχει κερδίσει το 8,17%, ενώ ακολουθεί το Κομμουνιστικό κόμμα με 6,46%. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν συγκεντρώνουν το απαραίτητο 5% για να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο.

Επίσης, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, για το Συμβούλιο της Συμφερούπολης το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» έχει το προβάδισμα με 59,1% των ψήφων, ακολουθεί το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα «LDPR» με 17,49% ενώ πιο πίσω με 6,46% βρίσκεται το Κομμουνιστικό κόμμα. Τα υπόλοιπα κόμματα είναι κάτω από το ζητούμενο 3%. Έτσι η «Ενωμένη Ρωσία» κερδίζει 32 αντιπροσώπους σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Valery Kryukov, μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (CEC).

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές της Κυριακής για το Κοινοβούλιο της Κριμαία ήταν πάνω από 60%, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κρατικού Συμβουλίου της Κριμαίας Vladimir Konstantinov. «Η προσέλευση είναι μεγάλη, αλλά αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η διάθεση των ανθρώπων. Οι άνθρωποι είναι ήρεμοι, χωρίς καυγάδες, χωρίς συγκρούσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Konstantinov.

Τα προχθεσινά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, επιβεβαιώνουν τη στήριξη και την αποδοχή των πολιτών-ψηφοφόρων στην πολιτική του Ρώσου ηγέτη Vladimir Vladimirovich Putin. Οι Η.Π.Α. και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να ισχυρίζονται ότι θέλουν! Στο κάτω-κάτω δεν τους ρώτησε κανείς, σε ένα θέμα που δεν τους αφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου