Νέα απάντηση των Ρώσων - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/09/2014

Νέα απάντηση των Ρώσων

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ανάλογο του Αμερικανικού "Prompt Global Strike" (PGS), διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yuriy Ivanovich Borisov, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Novosti. Το Αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα του «έγκαιρου παγκόσμιου χτυπήματος», δηλαδή του προγράμματος παγκόσμιας κρούσης Prompt Global Strike, έχει ως στόχο την προσβολή οποιουδήποτε σημείου στον πλανήτη σε λιγότερο από 30 λεπτά από τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή και θα ταυτοποιηθεί ο στόχος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του προγράμματος κρατικών προμηθειών όπλων για την περίοδο 2016 – 2025, ο Borisov υπογράμμισε πως το Ρωσικό πρόγραμμα προγραμματίζεται για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για αμυντικούς σκοπούς.

«Η Ρωσία διαθέτει τις ικανότητες και την τεχνολογία και θα αναγκαστεί να το κάνει, αλλά σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και συστήματα αντιμετώπισης αυτών των νέων τύπων όπλων. Το βασικό δόγμα της χώρας μας είναι η άμυνα. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», είπε ο Borisov, τονίζοντας ωστόσο πως όλες οι αποφάσεις των αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της ανάπτυξης όπλων δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως μια κούρσα εξοπλισμών και προσπάθεια αύξησης των στρατιωτικών δαπανών.
«Δεν προσπαθούμε να φουσκώσουμε τον προϋπολογισμό. Ενδιαφερόμαστε όμως για την ασφάλεια του κράτους και την προστασία των Ρώσων πολιτών από πιθανές απειλές», επεσήμανε ο Borisov.

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitryi Olegovich Rogozin, η Ρωσική απάντηση στην πιθανή δημιουργία του παγκόσμιου συστήματος PGS στις ΗΠΑ είναι η βελτίωση των δικών της στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων και της αεροδιαστημικής άμυνας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Rogozin, πρέπει να βελτιωθούν και τα συστήματα ελέγχου και χειρισμού.

Υπενθυμίζω την πρόσφατη πετυχημένη στρατιωτική άσκηση των Ρώσων που έδειξε τον βαθμό ετοιμότητας των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το σίγουρο είναι πως οι ΗΠΑ δεν αλωνίζουν μόνες τον πλανήτη καθοδηγούμενες από το Ισραήλ. Το "αντίπαλον δέος" είναι ισχυρότερο και δυνατότερο! Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά και προς το παρόν έχουν επιβραδύνει τα σχέδια τους. Να δούμε για πόσο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου