Γυναικεία ανδρεία! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

15/09/2014

Γυναικεία ανδρεία!

Η Πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernández εξήρε την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενός έργου που προτείνει νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και αναδιάρθρωση του εξωτερικού δημόσιου χρέους. «Η Αργεντινή έχει δημιουργήσει μια διεθνή ηγετική υπόθεση με αυτή την πρωτοβουλία», δήλωσε εμφανώς χαρούμενη η Πρόεδρος της Αργεντινής.

Το έργο προτάθηκε από την κυβέρνηση της Αργεντινής και παρουσιάστηκε πριν από την συνέλευση της G77 συν την Κίνα. Η πρόταση εγκρίθηκε ενώ κάποια επιμέρους συγκεκριμένα μέτρα θα αντιμετωπιστούν κατά την επόμενη συνέλευση του ΟΗΕ. 
Για την ιστορία να αναφέρω πως το σχέδιο εγκρίθηκε με 124 ψήφους υπέρ, 41 αποχές και 11 αρνητικές ψήφους από τους συνήθεις ύποπτους δηλαδή τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Γερμανία, με την υποστήριξη από την πρώτη γραμμή των υποτελών τους τον Καναδά, την Αυστραλία, την Φινλανδία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τους υπό εκβιασμό Ιρλανδούς και τέλος τους Ιάπωνες.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι. Καμία χώρα δεν θα πρέπει να αισθάνεται την πίεση μερικών δισεκατομμυριούχων», δήλωσε η Cristina Fernández κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής από το Government House, αναφερόμενη στους πιστωτές κατόχους των ομολόγων και τη συνεχιζόμενη διαφωνία τους με την Αργεντινή σχετικά με το χρέος της χώρας. Η Cristina Fernandez ευχαρίστησε «κάθε χώρα που υποστήριξε το έργο» και κάλεσε αυτούς που δεν ψήφισαν υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας «να συνειδητοποιήσουν ότι χρειαζόμαστε ένα πιο δίκαιο κόσμο. Ο κόσμος χρειάζεται λιγότερους γύπες και περισσότερα περιστέρια». Δυστυχώς το τελευταίο κάλεσμα έχει αποδέκτη και τη χώρα μας η οποία δεν ψήφισε υπέρ της πρότασης της Αργεντινής αλλά δήλωσε απούσα, μη θέλοντας προφανώς να κακοκαρδίσει την Γερμανία.

«Ένας κόσμος όπου δύο ή τρεις δισεκατομμυριούχοι μπορούν να ασκήσουν πίεση στο δικαστικό σύστημα για να προσπαθήσουν και να συλλέξουν τοκογλυφικά κέρδη δεν είναι βιώσιμος», πρόσθεσε η πρόεδρος της Αργεντινής. Η Cristina Fernandez αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έγκριση του νομοσχεδίου σχετικά με την πληρωμή των πιστωτών, το οποίο ψηφίστηκε από τη Γερουσία ανέμενε την έγκριση από την Κάτω Βουλή. Το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για να αλλάξει τη θέση πληρωμής των κατόχων ομολόγων. «Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να κατανοήσουν το πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε. Όταν ήμουν στη θέση τους, κατάλαβα την ευθύνη μου ως αντιπολίτευση. Θα πρέπει να προβληματιστούν σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία του ΟΗΕ και να σκεφτούν πριν να ψηφίσουν αύριο», είπε.

Η Cristina Elisabet Fernández de Kirchner έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στους παγκόσμιους ηγέτες αποδεικνύοντας πως η δύναμη της ψυχής υπερέχει του μεγέθους ακόμα και του ισχυρότερου κράτους. «Αλωτά γίγνεται επιμελεία και πόνω άπαντα» έλεγε ο Μένανδρος αγαπητοί κυβερνήτες των Ελλήνων, «Επιμελεία και πόνω», όχι Γερμανία και Ε.Ε.!
Το καταλάβατε ή τα Ελληνικά σας δεν είναι αρκετά και χρειάζεστε να σας το μεταφράσω;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου