Η Ε.Ε. εναντίον της ειρήνης!

Η χυδαιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει όρια. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο χαρακτηρισμό για την ενέργειά της να πυρπολήσει εκ νέου τις ειρηνευτικές συνομιλίες και να επιτεθεί και πάλι στη Ρωσία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα μια φορά έσπειρε ανέμους και είναι σίγουρο πως θα θερίσει καταιγίδα! Καταιγίδα που θα την εξουθενώσει κι αυτό γιατί τελικά δεν υπάρχει άλλο τρόπος να συνετιστούν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Σας προτρέπω να σπαταλήσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας και να διαβάσετε την αιτιολογία στην απόφαση επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε κάθε έναν από τους 23 "τιμωρηθέντες" Ρώσους πολιτικούς. Θα διαπιστώσετε πως η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα δεν έχει ζήσει πιο στυγνή μορφή δικτατορίας!

Οι νέες κυρώσεις οι οποίες τέθηκαν σήμερα (12/9) σε εφαρμογή από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πλήττουν τις προσπάθειες να αρχίσει μια ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, κατήγγειλε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Viktorovich Lavrov. «Θεωρούμε ότι το να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις τη στιγμή κατά την οποία η διαδικασία ειρήνευσης στην Ουκρανία σταθεροποιείται -όπως ελπίζουμε- σημαίνει να επιλέγεται η οδός της παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας μιλώντας στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας του στο περιθώριο συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Shanghai (SCO), στη Dushanbe που είναι η πρωτεύουσα του Tajikistan. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Lavrov επισήμανε επίσης στις δηλώσεις του πως η Μόσχα θα αντιδράσει στις κυρώσεις αυτές «ψύχραιμα, καταλλήλως, και πάνω απ’ όλα με έναν τρόπο που να ικανοποιεί την ανάγκη να προστατευθούν τα συμφέροντά μας».

Όμως αυτό που αξίζει να προσέξουμε και να κρατήσουμε από όλη την υπόθεση είναι η εκπληκτική και πραγματικά ηγετική στάση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Vladimirovich Putin. Κλείνοντας οριστικά το στόμα και του πλέον δύσπιστου Ευρωπαίου, απέδειξε πως χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και έχει ηγετική νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα. «Δεν μας προκαλούν καμία σημαντική ζημιά. Άλλωστε όσο λιγότερα ταξίδια στην Ευρώπη κάνουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι, τόσο το καλύτερο! Θα αφοσιωθούν πιο αποτελεσματικά στο έργο τους και οι Ρώσοι βουλευτές θα έρθουν σε πιο συχνή επικοινωνία με τους ψηφοφόρους τους στη Ρωσική Επικράτεια», σχολίασε από τη Dushanbe του Tajikistan, όπου φυσικά συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής των κρατών–μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Shanghai (SCO).

«Επίσης, όσο λιγότερα τα ταξίδια των στελεχών των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, τόσο καλύτερα για τις δραστηριότητές τους στη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας, οι οποίοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τους με τους ψηφοφόρους τους πιο συχνά, αντί να σπαταλούν το χρόνο τους σε Ευρωπαϊκά θέρετρα», σχολίασε ο πρόεδρος Putin χαμογελώντας. Συμπλήρωσε ωστόσο πως σήμερα (12/9) θα αποφασίσει η κυβέρνηση εάν θα απαντήσει με αντίμετρα στις κυρώσεις της Ε.Ε., τα οποία δεν πρόκειται να είναι εκδικητικά: «Θα λάβουμε αντίμετρα, μόνο εάν πρόκειται για μέτρα προς όφελος των Ρωσικών επιχειρήσεων και κατασκευαστικών εταιρειών. Εάν η κυβέρνηση καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να ληφθούν ορισμένα μέτρα που θα κινούνται προς το συμφέρον της οικονομίας μας, τότε θα προχωρήσουμε σε απάντηση των κυρώσεων. Αλλά εάν πρόκειται απλώς για να δείξουμε τα δόντια μας και πόσο σκληροί είμαστε, δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Η υιοθέτηση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας φαντάζει κάπως παράξενη, δεδομένου πως υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, συνέχισε ο Putin. «Πριν από λίγο καιρό, είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Oleksiyovych Poroshenko και του είχα προτείνει ένα ειρηνευτικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης, στο οποίο συμφωνήσαμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως το σχέδιο ειρήνευσης της συμφωνίας του Minsk για την έναρξη της εκεχειρίας βασίστηκε στις δικές του προτάσεις.

«Οι πολεμικές επιχειρήσεις του στρατού σταμάτησαν και οι επιθέσεις της πολιτοφυλακής έχουν ανασταλεί στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Και το αναφέρω αυτό με ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Έχει ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία η οποία δίνει τη δυνατότητα εκκίνησης συνομιλιών για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης, έστω και προσωρινά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον στόχο των νέων κυρώσεων. Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω: Οι Δυτικοί εταίροι μας, πρώτα οδήγησαν την κατάσταση σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα, μετά υποστήριξαν τις "αντιτρομοκρατικές επιθέσεις" των αρχών του Κιέβου με την προέλαση του Ουκρανικού στρατού κατά αμάχων στα νοτιοανατολικά της χώρας και τώρα που η κατάσταση δείχνει να αλλάζει προς την κατεύθυνση της ειρηνευτικής διευθέτησης της κρίσης, λαμβάνουν μέτρα που πυρπολούν την ειρηνευτική διαδικασία. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;» κατέληξε ο Putin.

Φυσικά δεν αναρωτήθηκε επειδή δεν γνωρίζει την απάντηση, αλλά για να ξυπνήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα των αποκοιμισμένων Ευρωπαίων πολιτών, μήπως και αναρωτηθούν για το που οδηγεί το μέλλον τους η Ευρωπαϊκή Ένωση.

3 σχόλια:

  1. ..μόλις ἐκοψε την παροχή αερίου στούς Πολλωνούς...τί υπε΄ροχος κόσμος μπαμπά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά σε ευχαριστώ για την τόσο εμπεριστατωμένη αλλά και παράλληλα αφυπνιστική ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλὰ ἔκανε ὁ Πούτιν καὶ ἔκοψε τὸ φυσικὸ ἀέριο στοὺς Πολωνούς. Συμπαρατάχθηκαν μὲ τήν εἰδεχθέστερη μορφή τοῦ νεωτερικοῦ ἰμπεριαλισμοῦ, ποὺ ἔχει δυτικὴ ἔπαρση καὶ αὐθάδη προκλητικότητα. Λίγη στοιχειώδης ἀντικειμενικότητα στά κριτήριά διαφόρων νὰ ἐπικρατοῦσε δὲν θὰ ἐκστομίζονταν τέτοια ἀβελτηρία πολιτική. Καὶ στὸ κάτω-κάτω τῆς γραφῆς ποῦ εἶναι ἡ εὐαισθησία αὐτῶν ποὺ κόπτονται γιὰ τὶς θερμαντικὲς ἀνάγκες τῶν Πολωνῶν, τὴν ἴδια στιγμή πού οἱ Ἕλληνες ἀγρότες ἀφανίζονται ἀπό την ὀλέθρια καί μυωπική πολιτική τῶν μπερτόδουλων "κρατούντων" πού ἀκολουθοῦν τήν ἴδια πολιτική μὲ τοὺς πάτρωνές τους ; !!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.