Οι λαοί δεν θέλουν(;) ελευθερία! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/09/2014

Οι λαοί δεν θέλουν(;) ελευθερία!

Τελικά πρέπει να πρόκειται για την διαστροφική επιδημική νόσο της εποχής μας. Η τάση που παρατηρείται στους λαούς σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι να κάνουν επιλογές που τους στερούν την ελευθερία, τους καταργούν την ιδιοσυγκρασία και την κουλτούρα και εντέλει τους καθιστούν ένα ακόμα γρανάζι μιας μηχανής που αλέθει πολιτισμούς και παράγει σκόνη αποσύνθεσης.

Τι κι αν ο William Wallace δεν έκλεισε ποτέ το 30ο έτος της ηλικίας του θυσιάζοντας τον εαυτό του, στο 29ο έτος της ηλικίας του, για την ελευθερία της πατρίδας του; Η Σκωτία μετά από 709 χρόνια από το θάνατό του έρχεται να του πει πως άδικα έχυσε το αίμα του, άδικα βασανίστηκε, άδικα ξεντερίστηκε, άδικα τεμαχίστηκε σε τέσσερα κομμάτια και εντελώς άδικα αποκεφαλίστηκε. Ο σημερινός Σκωτσέζος φαίνεται πως θα προτιμήσει την "θαλπωρή" του κατακτητή, έναντι του δύσκολου δρόμου της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις.

Η διπλωματία αλλά και οι νικηφόροι αγώνες του βασιλιά Robert I γνωστού ως Robert the Bruce φαίνεται να εξανεμίζονται μπροστά στο κάλεσμα-εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να αποτρέψει μια ανεξαρτησία που θα δράσει με το φαινόμενο του ντόμινο σε αρκετά κατακτημένα και υπόδουλα έθνη που "φιλοξενεί" σήμερα ο χάρτης της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει ανύπαρκτα κράτη-προτεκτοράτα που η ίδια έχει εγκαθιδρύσει, βλέπε Λουξεμβούργο, Fürstentum Liechtenstein, Βέλγιο, κλπ αλλά δεν αναγνωρίζει τη Σκωτία, την Ιρλανδία, την Ουαλία, κράτη που σαφώς και δεν έχουν καμία σχέση με την Αγγλία ούτε ως φυλές, ούτε ως κουλτούρα.

Θέλω να πιστεύω πως το υπερήφανο Σκωτσέζικο αίμα που κυλάει στις φλέβες ενός γενναίου λαού θα δώσει την απάντησή του κόντρα σε όλα όσα προπαγανδιστικά παρουσιάζουν σήμερα τα μέσα ενημερώσεως της Ε.Ε. Θα βροντοφωνάξουν ΝΑΙ στην ανεξαρτησία τους, δικαιώνοντας τον βασιλιά Robert και τον ήρωα Wallace. Δεν θα μετατρέψουν σε ήρωα έναν αποτυχημένο πολιτικό όπως είναι ο David William Donald Cameron που περιμένει "ως δώρο εξ ουρανού" μια αρνητική απάντηση των Σκωτσέζων, για να περισώσει τη θητεία του.

Θέλω να πιστεύω πως οι νικητές δεν θα επιλέξουν να ηττηθούν μόνο και μόνο για να μη χρειαστεί να σταθούν στα πόδια τους. Θέλω να πιστεύω πως η Σκωτσέζικη γενναιότητα δεν θα κρυφτεί πίσω το βόλεμα της παραμονής σε ένα Ηνωμένο Βασίλειο όπου η Αγγλία κυριαρχεί και οι υπόλοιποι είναι απλοί υπήκοοι της. Θέλω να πιστεύω πως η Σκωτία θα τιμήσει την παράδοση και την ιστορία της και θα βροντοφωνάξει ΥΠΕΡ της ελευθερίας της! Θα δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στους φασίστες της Ε.Ε. αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχουν "μικρά" κράτη, αλλά υπόδουλες συνειδήσεις!

Οι Σκωτσέζοι έχουν την ευκαιρία για την ανεξαρτησία τους στις 18 Σεπτεμβρίου 2014, μια αναμφίβολα ιστορική μέρα για τον τόπο τους. Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να μη την χάσουν! Αν την χάσουν θα δώσουν την δυνατότητα στους Ευρωπαίους και κυρίως στους Άγγλους να τους επαναλαμβάνουν βασανιστικά στο μέλλον πως "έχασαν την ευκαιρία τους" σε κάθε τους αίτημα, σε κάθε δίκαιη απαίτησή τους.

Τέλος εύχομαι το δημοψήφισμα να μην "τροποποιηθεί" από καμία μεθόδευση από αυτές που συνήθως ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Σκωτσέζοι πρέπει να αποφασίσουν ήρεμοι και ανεπηρέαστοι, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς προπαγάνδα και κυρίως χωρίς να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα της βούλησής τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου