Αντί πλούσιος, ζητιάνος! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

12/08/2014

Αντί πλούσιος, ζητιάνος!

Χθες έγραφα για την ευημερία της Τουρκίας και την σωστή απόφαση των Τούρκων να στηρίξουν τον ηγέτη που οδηγεί τη χώρα από το καλό στο καλύτερο. Τραγική αντίθεση αποτελεί η υπαλληλική κυβέρνηση της πατρίδας μας. Μια κυβέρνηση σκλαβωμένη πλήρως στις προσταγές της Ε.Ε. με συνέπεια να έχει προδώσει τους αδελφικούς δεσμούς που την συνδέουν με τη Ρωσία, δεσμούς που προσπαθούν και αναπτύσσουν οι Τούρκοι! Η Ελλάδα συντάσσεται με τον παραλογισμό της Δύσης και της Ε.Ε. η οποία σέρνεται από τις παρανοϊκές ορέξεις των ΗΠΑ που επιθυμούν να αιματοκυλίσουν τον πλανήτη. Η Ελλάδα αν είχε Ελληνική κυβέρνηση, όχι απλά δεν θα αντιμετώπιζε δυσκολίες αλλά θα έχαιρε των προνομίων και των αγαθών που αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν η Τουρκία και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η στάση υποτέλειας της κυβέρνησης και οι συνέπειές της είχαν ως συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Ελληνική γεωργία. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν η διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό των Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του αναπληρωτή υπουργού των Οικονομικών, του υφυπουργού των Εξωτερικών και του υφυπουργού Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε χθες (11/8) το απόγευμα με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Ρωσικής απαγόρευσης των εισαγωγών προϊόντων από την Ε.Ε. Μετά το τέλος της συνάντησης ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Η Ελληνική κυβέρνηση παρενέβη έγκαιρα, ζητώντας την κινητοποίηση της Ε.Ε. για την προστασία των Ελληνικών και κατ΄ επέκταση των Ευρωπαϊκών προϊόντων κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία, πριν ακόμα ληφθεί η απόφαση για το Ρωσικό εμπάργκο.
Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογούνται λύσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, μέσω της αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών πόρων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
Στόχος της Ελληνικής κυβέρνησης είναι, εφόσον χρειαστεί, τα κοινοτικά κονδύλια να ενισχυθούν από νέα εργαλεία και μηχανισμούς, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και συνολικά το πρόβλημα, που έχει προκύψει στην Ελλάδα και τις άλλες παραγωγούς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και να συμπληρωθούν από εθνικές δράσεις, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες.
Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι η πλήρης και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών, η οποία ξεκινά άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η Ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, παρενέβη εγκαίρως στα Ευρωπαϊκά όργανα, παρακολουθεί το πρόβλημα και θα σταθεί αρωγός στον Έλληνα αγρότη που πλήττεται».

Tο πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό και πρέπει να δοθεί και Ευρωπαϊκή λύση, σχολίασαν σήμερα το απόγευμα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης. «Η Ευρώπη επέβαλε το εμπάργκο και η Ευρώπη θα πρέπει να αποζημιώσει Έλληνες και Ευρωπαίους παραγωγούς», σημείωναν χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασαν ότι αναμένονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από το Ρωσικό εμπάργκο. Ξεχνούν πως η Ε.Ε. δεν λαμβάνει αυτόνομα και αυτοβούλως τις όποιες αποφάσεις. Η Ε.Ε. θα υπακούσει σε ότι την προστάξει η Washington χωρίς να το συζητήσει ιδιαίτερα. Απλά θα αρκεστεί σε βαρύγδουπες δηλώσεις που θα αιτιολογούν το τίποτα!

Ανόητες δηλώσεις και κούφια λόγια και από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης. Ποια είναι τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε; Θυμίζει κάποιον που αυτοκτονεί ρίχνοντας τον εαυτό του στο κενό, αλλά επιδεικνύει "άμεσα αντανακλαστικά" κλείνοντας τα μάτια! Η κυβέρνηση και η υποτέλεια της στην Ε.Ε. έφεραν ακόμα ένα πονοκέφαλο στην ήδη βεβαρημένη αγροτική οικονομία του τόπου. Στήριξε μια ανόητη απόφαση για κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ως αντίποινα σε κάτι που η Ρωσία ποτέ δεν διέπραξε! Απλά έτσι διέταξαν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. υπάκουσε δουλικά και ανάγκασε τα μέλη και τους υποτελείς της να ακολουθήσουν! Έτσι, λοιπόν, βρέθηκε η Ελλάδα στην θέση που είναι σήμερα!

Αλήθεια με ποιο σκεπτικό η Ελλάδα "τιμώρησε" τους Ρώσους; θα μου πείτε: εδώ πρόδωσε την Κύπρο, στους Ρώσους θα δίσταζε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου