9 δις στα σκουπίδια! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

09/08/2014

9 δις στα σκουπίδια!

2004-2014: Από το zenith στο nadir η πορεία της Ελλάδας. Από την ακμάζουσα οικονομία, τα κέρδη στο χρηματιστήριο, την προηγηθείσα είσοδο στην ευρωζώνη, τα "ένδοξα" χρόνια της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο τον Ιούνιο του 2004 και την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων τον Αύγουστο του ιδίου έτους, στην παραπαίουσα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση Ελλάδα του 2014 όπου η Σκεπαστή, ολόκληρο χωριό στην Βόρεια Εύβοια δεν έχει νερό παρά μόνο μία ώρα την μέρα κι άλλη μία το βράδυ! Το party τελείωσε και το μόνο που έμεινε πίσω είναι οι αναμνήσεις, τα σκουπίδια, ο απόηχος της φασαρίας και κυρίως ... ο λογαριασμός! 9 δις πετάξαμε στα σκουπίδια για χάρη μιας μεγαλοκυρίας και των μετ' αυτής διαπλεκομένων πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, εκδοτών και δεν ξέρω ποιας άλλης "ευγενούς" τάξης που κατέστρεψε την Πατρίδα μας.

Κάποιοι έκαναν το κέφι τους κι αυτό κόστισε στον Ελληνικό λαό 9 δις! Χρήματα που μετατράπηκαν σε συντρίμμια, σε στάχτη και σε απολιθώματα μιας άλλη εποχής! Αν δει κανείς το φωτογραφικό αφιέρωμα που δημοσίευσε η Daily Mirror για την κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων 10 χρόνια μετά την Ολυμπιάδα, θα πάθει κατάθλιψη! Δεν είναι μόνο η Mirror που φωνάζει για το κατάντημα αυτό. Το Reuters, το BBC και η Bild είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε εκτενείς αναφορές στο θέμα. Αυτές οι αναφορές προξένησαν την καθυστερημένη "αντίδραση" του υφυπουργού Αθλητισμού που κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους "αρμόδιους" αλλά και εν πολλοίς υπαίτιους αυτής της κατάστασης. Προσπαθείτε να μεριμνήσετε με καθυστέρηση δέκα ετών, εξαιτίας των πιέσεων που προήλθαν από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου κ. υφυπουργέ; Δεν νομίζετε πως είναι λίγο αργά; Τι περιμένετε για να κατονομάσετε τους υπεύθυνους; Αλλά τι να πείτε; Πως ένοχη είναι η συγκυβέρνηση της οποίας είστε μέλος; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαχειρίστηκαν τα έργα και τα κονδύλια των Ολυμπιακών υποδομών, με την ανοχή όλων όσοι σήμερα είναι είτε "ανεξαρτητοποιημένοι", είτε εντός της συγκυβέρνησης, είτε στην αντιπολίτευση. Όλοι τότε ήταν προσκεκλημένοι στο party και γι' αυτό δε μίλησε ποτέ κανείς τους. Σήμερα βέβαια και κατόπιν εορτής, όλοι είναι ή θα γίνουν λαλίστατοι!

Θαυμάστε(;) και κλάψτε με τα κατορθώματα των πολιτικών μας:


Γιατί δεν αξιοποιήθηκε ο "θησαυρός" και τα "έργα υποδομής του τόπου" όπως πομπωδώς και με στόμφο τα κατονόμαζε σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος πριν από την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων; Ποιος φταίει; Όλοι φταίμε! Οι μεν που προανέφερα γι' αυτά που έπραξαν κι όλοι εμείς γι' αυτά που ανεχόμαστε!

1 σχόλιο:

  1. Τρελαντώνης09 Αυγούστου, 2014 14:54

    Τόσοι αθλητές φωνάζουν πάντα για την έλλειψη εγκαταστάσεων στη χώρα μας (από το σχολείο το θυμάμαι αυτό το παράπονο) γιατί δε τους τα παραχώρησε να προπονούνται και να αναλάβουν τα έξοδα συντήρησης;

    Ούτε αυτό δε μπορέσανε να κάνουνε;;

    Δε νομίζω οι ίδιοι οι αθλητές, οι σύλλογοι και οι προπονητές να μη τα είχαν αξιοποιήσει !

    Και τώρα μου ρχεται κι άλλη απορία:

    Τόσοι και τόσοι αθλητές, προπονητές και κάθε είδους εμπλεκόμενοι με τα αθλητικά τόσο καιρό δε τα πονάνε όλα αυτά; γιατί δε δραστηριοποιήθηκε κανένας;; μέχρι κι εκεί είναι το μικρόβιο του συνδικαλισμού; ήθελα να ήξερα... γιατί δε φωνάξανε τόσοι και τόσοι αθλητές ήδη από την επομένη των ολυμπιακών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή