Πως στήθηκε η κομπίνα της χρεωκοπίας στη χώρα μας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/07/2014

Πως στήθηκε η κομπίνα της χρεωκοπίας στη χώρα μας

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης είχε ξεσπάσει πολύς θόρυβος και πολιτική διαμάχη που αφορούσε στο εάν και κατά πόσο η κρίση ήταν αληθινή ή κάποιοι επίτηδες δρομολόγησαν την χρεωκοπία της Ελλάδος με πλαστά στοιχεία. Τότε είχαν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να ερευνηθεί το εάν και κατά πόσο υπήρξαν παραλείψεις ή κενά στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και βάση των οποίων η χώρα οδηγήθηκε στο Δ.Ν.Τ., αλλά τελικά η έρευνα κατέληξε στο αρχείο διότι δεν προέκυψαν, κατά το πόρισμα που συντάχθηκε τότε, ενδείξεις που θα απαιτούσαν περαιτέρω έρευνα. Οι καταγγελίες όμως και τα δημοσιεύματα όσο περνούσε ο καιρός αύξαναν και έτσι τον Αύγουστο του 2013 ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας απέστειλε την αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Ι. Αδαμόπουλου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων με σκοπό να ερευνηθούν οι αιτιάσεις που προέβαλλε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ". Από την εισαγγελία εφετών ζητήθηκε να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχετικά με το κλείσιμο της έρευνας και από την επιθεώρηση να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της πέμπτης ειδικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση.

Το όλο θέμα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με την πρόσφατη τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου και με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πως αλλοίωσε τα οικονομικά στοιχεία της χώρας με σκοπό την βοήθεια από το Δ.Ν.Τ. Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του τότε πρωθυπουργού και από το οποίο προκύπτει αβίαστα αυτό το οποίο γράφω και λέω τόσο καιρό: Οικονομικό πρόβλημα ουδέποτε υπήρξε στην Ελλάδα μας! Οι κατευθυνόμενοι χειρισμοί των πολιτικών κάθε πτέρυγας του κοινοβουλίου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη. Δεν υπήρχε άλλος λόγος παρά οι έξωθεν εντολές. Δεν ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο κόλπο. Όλο το Ελληνικό κοινοβούλιο συνήργησε στην υποτιθέμενη χρεωκοπία του κράτους. Τους μόνους, ίσως, που εξαιρώ από το σχεδιασμό αυτό είναι την τότε κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ υπό την ηγεσία της Γ.Γ. του, χωρίς ωστόσο να μπορώ να πω το ίδιο και για την σημερινή του σύνθεση. 

Τώρα που ο σκοπός έχει σχεδόν επιτευχθεί και το κράτος μας έχει εξουθενωθεί και διαλυθεί, οι πολιτικάντηδες αλληλοκατηγορούνται σε μια θεατρική πράξη πλήρους παραφροσύνης και υποκρισίας. Μεταβίβασαν τον δημόσιο και τον ιδιωτικό πλούτο της Ελλάδας στους ξένους εντολείς τους και τώρα κατηγορούν ο ένας τον άλλο ελπίζοντας να τύχουν ελέους από τους αγανακτισμένους πολίτες. Θυμίζουν συνενόχους εγκλήματος που αφού συλληφθούν από την αστυνομία, κατηγορούν ο ένας τον άλλο με σκοπό την μικρότερη τιμωρία και την μετάθεση των ευθυνών στον συνένοχο. Από το 2009 τονίζαμε το που θα καταλήξει η πολιτική των ξενόφερτων πολιτικάντηδων που έχουν μονοπωλήσει την διακυβέρνηση του τόπου από τον θάνατο του Ιωάννη Α. Καποδίστρια και μετά. Τότε, που ούτε η πληθώρα των ευκαιριακών κομμάτων υπήρχε, ούτε οι εθνοσωτήρες του καφενείου και κυρίως τότε που δεν μιλούσε κανείς για τα δεινά που ήσαν προ των πυλών της πατρίδος μας. Τότε δεν άκουσε κανείς και επακολούθησε αυτό που όλοι βιώνουμε. Άραγε μάθαμε από αυτό το λάθος μας ή ακόμα πιστεύουμε πως η λύση θα δοθεί από αυτούς που ξέρουν μόνο να φτιάχνουν προβλήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου