Η συνέχεια της φαρσοκωμωδίας των Η.Π.Α. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/07/2014

Η συνέχεια της φαρσοκωμωδίας των Η.Π.Α.

Σε σημερινό (28/7/2014) του άρθρο ο Dr. Paul Craig Roberts παρουσιάζει τις αντιδράσεις της Ρωσικής πλευράς στην φαρσοκωμωδία των Η.Π.Α. Νομίζω πως και ο πλέον αφελής μπορεί να αντιληφθεί πως η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι θεατής μιας ακόμη κακής παράστασης των Η.Π.Α. που θέλουν να ωραιοποιήσουν τον απώτερο σκοπό τους: Μια σύρραξη με τη Ρωσία με έπαθλο την παγκόσμια κυριαρχία. Ακολουθεί το άρθρο του Roberts στην μετάφρασή μου στα Ελληνικά:

Ενημέρωση για την τελευταία φάρσα της κυβέρνησης των Η.Π.Α.
Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει ότι οι προβαλλόμενες εικόνες του δορυφόρου που ανέβηκαν στον twitter από τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ουκρανία είναι πλαστές.
Θα μπορούσα να πω ότι οι εικόνες ήταν ψεύτικες, όχι μόνο από την χαμηλή ανάλυση και την απουσία της κατάλληλης ονομασίας τους, αλλά και από τον αντιεπαγγελματικό τρόπο με τον οποίο κυκλοφόρησε η πληροφορία. [Σημ. ΜΒΒ: Παραπέμπει στο προηγούμενο άρθρο του (αυθεντικό, μετάφραση από ΜΒΒ)]
Φυσικά, πολλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης που δεν θα είχαν καμία εμπειρία θα μπορούσαν εύκολα να πέσουν θύματα της απάτης και η οποία ήταν σαφώς η πρόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η αντι-Ρωσική εκστρατεία προπαγάνδας που διεξάγεται από την Washington ακολουθεί τα βήματα των εκστρατειών κατά του Saddam Hussein, του Gaddafi, του Assad, και του Ιράν. Η εκστρατεία της Washington με ψέματα εναντίον της Ρωσίας αποδεικνύει την έλλειψη ακεραιότητας της κυβέρνησης των Η.Π.Α. και το ότι είναι απερίσκεπτη καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο.
Ο Peter Duveen, ο οποίος σχολίασε το άρθρο μου για τη φάρσα του State Department, εξήγησε ότι έχοντας εκ των προτέρων γνώση των γεγονότων-ειδήσεων που ενορχηστρώνει η Washington, της επιτρέπει να ελέγχει την εξήγηση πριν να είναι διαθέσιμα τα αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι να συγκεντρωθούν αυτά τα στοιχεία η είδηση έχει διαδοθεί και τα στοιχεία αγνοούνται:
«Μέρος της προσπάθειας της προπαγάνδας των Η.Π.Α. είναι να προκαλέσει τη συνομιλία. Μόλις ορισμένες αφηγήσεις-ειδήσεις επικρατήσουν, αληθινές ή ψευδείς, θα επισκιάσουν άλλες συζητήσεις. Έτσι, η προσπάθεια είναι να πάρει τον έλεγχο της αφήγησης, για να σχηματίσει τη συνομιλία με ότι υλικά, συνήθως ψευδή, διαθέτει. Στη συνέχεια βέβαια η ψευδής πληροφορία θα αναφέρεται ως αληθινή και η κατεύθυνση της αφήγησης θα καθοριστεί. Η είδηση υποβιβαζόμενη στη συνέχεια γίνεται, για παράδειγμα, ότι η Ρωσία ήταν κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για την κατάρριψη της πτήσης 17. Με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, η προσδοκία είναι ότι η είδηση θα λάβει νέα ώθηση. Τελικά, αν πιάσει σωστά θα είναι αδύνατο να αμφισβητηθεί ακριβώς όπως οι άνθρωποι που αμφισβητούν την επίσημη είδηση της 11/9 θεωρούνται "φρικιά". Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδήσεις παρουσιάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι, είδαμε πόσο γρήγορα ανακοινώθηκε ότι η πτήση 17 καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρος. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι στην πραγματικότητα δεν καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρος. Επίσης, έτσι με αυτή την απίστευτα ερασιτεχνική προσπάθεια πείθουν για τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία. Η Ρωσική αντίδραση δεν λαμβάνεται υπ' όψη στα σχετικά άρθρα και δεν αναφέρεται πλέον ότι το έδαφος της Ρωσίας έχει βομβαρδιστεί από το Ουκρανικό στρατό».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσικής κυβέρνησης ότι η Washington θα καταστρέψει την επίσημη έρευνα του MH-17: «Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ορισμένοι από τους εταίρους μας προσπαθούν να οργανώσουν την έρευνα μέσω της εκμετάλλευσης χωριστών διμερών συνομιλιών με τις Ουκρανικές αρχές». Ο Lavrov δήλωσε ότι η Ρωσία ελπίζει ότι «μόνο η ειλικρινής, ανοιχτή συμμετοχή όλων όσων διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με την καταστροφή »θεωρείται ότι είναι ο κατάλληλος τρόπος για να προχωρήσουμε και ότι« κανείς δεν θα προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη».

Σας προτρέπω να συγκρίνετε αυτά που μόλις διαβάσατε με την στάση ενός πραγματικού ηγέτη. Μετά, απλά αναρωτηθείτε ποιος σας εκφράζει καλύτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου