Η δημοκρατία είναι άγνωστη στη σύγχρονη Ελλάδα! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/05/2014

Η δημοκρατία είναι άγνωστη στη σύγχρονη Ελλάδα!

Παλαιότερα είχα γράψει πως η δημοκρατία πέθανε στη χώρα που γεννήθηκε: στην Ελλάδα! Φαίνεται όμως πως τελικά αυτό έγινε πολλά χρόνια πριν. Σήμερα η Ελλάδα την ξέχασε εντελώς και πλέον αγνοεί πλήρως τι θα πει δημοκρατία. Η Ελλάδα σήμερα "άρχεται" από ένα ιδιότυπα ολοκληρωτικό καθεστώς, αυτό των πολιτικάντηδων και των δημοσιογράφων μέσα στο οποίο έχουν εμπλακεί και διαπλακεί: επιχειρηματίες που ρημάζουν τον τόπο, ανώτατα στελέχη της δικαιοσύνης, υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζιτικών οργανισμών, ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, ιεράρχες, κληρικοί, μοναχοί, καθηγητές πανεπιστημίων, συνδικαλιστές και λοιποί πρόθυμοι να ανταλλάξουν το μέλλον της πατρίδος με την καλοπέραση τους!

Χθες τα κανάλια πήραν επιδότηση από το κράτος 1.000.000€ για να "προβάλλουν" τα "μικρά" κόμματα. Πως ξέρουν ότι είναι μικρά από τη στιγμή που δεν τα προέβαλαν ποτέ; Πότε πρόλαβε να γίνει μεγάλο κόμμα, το απόκομμα που έφτιαξε ο πρώην συνάδελφός τους και το προβάλλουν από την πρώτη στιγμή; Είναι χαρακτηριστικό πως το έδιναν τρίτο κόμμα (!!!), τρεις (!!!) μέρες από της συστάσεώς του! Μήπως είναι ο μεσσίας και δεν το πήραμε είδηση; Όχι! Παιδί του συστήματος είναι! Μια ανερμάτιστη τυχοδιωκτική κίνηση που ήρθε να μας πει πως η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας! Πως οι "ελιές" που προέκυψαν σε αντικατάσταση τελειωμένου κόμματος πήραν τις παχυλές επιδοτήσεις (που άρμοζαν σε προ πενταετίας ποσοστά και όχι στα σημερινά) και δεν επωμίστηκαν τα χρέη του κόμματος που διαδέχτηκαν; Ποιους βλέπουμε στις τηλεοράσεις και ακούμε στα ραδιόφωνα; Τους ίδιους και τους ίδιους! Όλη μέρα! Κάθε μέρα! Τους δολοφόνους του έθνους! Αυτούς που κατάντησαν τον τόπο στα σημερινά του χάλια! Αυτούς που με εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις καταστρέφουν κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο ότι έχει απομείνει όρθιο. Όλοι οι υπόλοιποι, γραφικοί και σοβαροί, μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι! Δύο λεπτά χρόνος ομιλίας του καθενός, σε κουβέντες και panels των 10 και 15 ατόμων! Όπου και αν τους καλέσουν! Τα διαφημιστικά τους σποτ μεταδίδονται στις 3 και στις 4 τα ξημερώματα μαζί με τις πορνοδιαφημίσεις και τις τηλεπωλήσεις! Κι αυτό η σημερινή Ελλάδα το ονομάζει δημοκρατία! 

Όλα αυτά δεν αγανακτούν κανέναν; Είναι οι τελευταίες ελεύθερες εκλογές για την Ευρώπη! Το καταλαβαίνει κανείς; Το πλοίο χτύπησε σε παγόβουνο! Ακούει κανείς; Βυθιζόμαστε! Το αντιλαμβάνεται κανείς; 
Με αυτά τα ερωτήματα και τις ανησυχίες έκλεισε τα μάτια του ένας από τους τελευταίους "ρομαντικούς" στην Ελλάδα, την ώρα που όλοι γύρω του χόρευαν έναν αλλόκοτο χορό που ... θύμιζε έντονα τον χορό της χαράς των Ουζουμπούρου λίγο πριν τον αφανισμό τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου