Χαμένες ταυτότητες, ανερμάτιστο έθνος! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

17/05/2014

Χαμένες ταυτότητες, ανερμάτιστο έθνος!

Την ώρα που στην Ευρώπη γίνονται απίστευτες ζυμώσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την επομένη των εκλογών, στην χώρα του Peter Pan και της Αλίκης των σημείων και των τεράτων, στην πάλαι ποτέ κραταιά και ένδοξη Ελλάδα, χάνονται και οι τελευταίες ακτίνες ελπίδας για κάτι καλύτερο.

Σημερινά (16/5/2014) δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά τη Μονή Πετράκη την ώρα που συνεδρίαζε η Ι. Σύνοδος και ευχαρίστησε την Εκκλησία για το κοινωνικό της έργο! Ακούτε; Αυτό είναι η Εκκλησία για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που μάλλον έχει μπερδέψει την Ελλάδα με τις Βρυξέλλες! Εκεί η εκκλησία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κοινωνικός φορέας! Εδώ είναι η καρδιά του έθνους είτε αρέσει στον πρωθυπουργό, είτε όχι! Δεν βρέθηκε, όμως, ένας ιεράρχης να σταθεί στο ύψος του αξιώματός του -που είναι πολύ ανώτερο από αυτό του πρωθυπουργού- και να τον βάλει στη θέση του. Αλλά πως θα γίνει αυτό; Είναι ελάχιστοι οι ιεράρχες που στέκουν άξιοι του υπέρτατου αξιώματος που κατέχουν! Οι περισσότεροι -δυστυχώς- είναι διαπλεκόμενοι με το σύστημα που διαλύει την πατρίδα μας. Είναι αδιανόητο σε συσσίτιο μητροπόλεως να προσφέρονται ψηφοδέλτια ανθρώπων και συνδυασμών που ρήμαξαν και ρημάζουν τον τόπο! 

Δεν καταλαβαίνει η συντριπτική πλειοψηφία της ιεραρχίας πως με τη στάση της προσυπογράφει τη μελλοντική καταδίκη όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης; Αυτή τη στιγμή οι "διαπραγματεύσεις" στις ερμητικά κλειστές αίθουσες των Βρυξελλών, του Βερολίνου και του Στρασβούργου έχουν πάρει φωτιά και μαζί καίνε το μέλλον της Ευρώπης! Ήδη, φημολογείται έντονα ένας «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ EPP (χριστιανοδημοκράτες και δεξιά) και S&D (Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλιστές και κόμματα της κεντροαριστεράς) που τώρα -τάχα- κονταροχτυπιούνται για την πρωτοκαθεδρία. Όμως δοκιμάζονται και διάφορα άλλα σενάρια με πιο επικίνδυνο αυτό του ενός ακόμη ευρύτερου συνασπισμού μεταξύ EPP, S&D και ALDE (φιλελεύθεροι), ως ένα ισχυρό κοινό μέτωπο των ευρωπαϊστών-φεντεραλιστών έναντι των ευρωσκεπτικιστών, που όπως φοβάται και αναμένει η Ε.Ε. θα είναι οι πραγματικοί κερδισμένοι από αυτήν την ευρωκάλπη.

Στην Ελλάδα η μοναδική πραγματική έκφραση του ευρωσκεπτικισμού που φοβάται η Ε.Ε. είναι μία! Η πολιτική της Ρωμηοσύνης! Η λύση στο αδιέξοδο! Οι πραγματικές προτάσεις και λύσεις και όχι τα λόγια! Η πολιτική παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", οι πραγματικοί συνεχιστές του έργου του μοναδικού και ανεπανάληπτου Κυβερνήτη Ιωάννη Α. Καποδίστρια! Η ιεραρχία το γνωρίζει καλά! Το θέμα είναι γιατί δεν το αξιοποιεί, για δεν το κοινοποιεί στο ποίμνιό της σώζοντας στην κυριολεξία την Ελλάδα αλλά επιμένει να διασύρεται από ανερμάτιστους και αμοραλιστές πολιτικούς; Γιατί αντί Σωτήρας γίνεται εκτελεστής του έθνους;

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑΜΑΙ ΡΩΜΗΟΣ17 Μαΐου, 2014 01:00

    ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΨΙΛΑΦΗΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή