Σε ποιούς αναφέρεστε κ. Schäuble? - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/04/2014

Σε ποιούς αναφέρεστε κ. Schäuble?

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και εάν οι Έλληνες συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, έχουν σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρουν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble. Ποιος είναι αυτός ο δρόμος; Εσάς ποιος σας όρισε ως τον καθοδηγητή του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα; Με ποια ιδιότητα μιλάτε; Ποια δημοκρατική διαδικασία σας έφερε στη ζωή μας;

«Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό για αυτά που υπομένει» τόνισε. Ναι αλλά δεν το κάνετε! Στα λόγια τα πάτε μέτρια, στις πράξεις άθλια!

«Οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης» σημείωσε ο Schäuble σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, απέδωσε, ωστόσο, τα σημερινά προβλήματα στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες οι Έλληνες καλούνται σήμερα να πληρώσουν και διευκρίνισε ότι η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα της Ελλάδας. Αλήθεια, ξεχάσατε πόσες φορές τα τελευταία 2 χρόνια, εσείς ο ίδιος παραδεχτήκατε πως κάνατε λάθος στους χειρισμούς με την Ελλάδα; Τώρα είναι άλλοι οι φταίχτες;

Οπως μάλιστα σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους Έλληνες πολίτες «να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ευθύνονται άλλοι για τα προβλήματά τους». Ποιοι είναι αυτοί κύριε κατακτητή με τη γραβάτα; Ποιος σας όρισε αρχηγό ή σύμβουλο του έθνους για να μας πείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και ποιοι οι ανεύθυνοι πολιτικοί; Μόνο οι υπάλληλοί σας είναι υπεύθυνοι; Όσοι πονάμε την Πατρίδα μας και προσπαθούμε για αυτήν είμαστε ανεύθυνοι; Η υπευθυνότητα καθορίζεται από το εάν κάποιος εξυπηρετεί τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα;

Ο Schäuble αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για επικείμενο θετικό πρόσημο και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο» δήλωσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο στήριξης, είπε: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η Ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές». Υπενθύμισε πάντως ότι κατά την έγκριση του δευτέρου πακέτου στήριξης, οι υπουργοί Οικονομικών είχαν υποσχεθεί στην Αθήνα ότι, εφόσον χρειαστεί βοήθεια μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι, υπό τον όρο να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της και να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ορίστε που καταντήσαμε! Ο κάθε τυχαίος, ο κάθε διορισμένος της Ε.Ε. μας κάνει υποδείξεις και στον αντίποδα ένα έθνος ολόκληρο έχει παραδοθεί, έρμαιο της αποβλάκωσης των κατευθυνόμενων μέσων ενημέρωσης.

Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιούμε όλοι αυτό, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην αφάνεια και την καταστροφή του Έθνους μας. Η λύση δεν βρίσκεται σε τυχαίους τυχοδιώκτες, παρακινούμενους από την φιλοδοξία της προσωπικής τους προβολής, όσους πατριωτικούς μανδύες κι αν φορούν.

Η λύση είναι να σκεφτούμε σοβαρά τι έκαναν οι πρόγονοί μας και η Πατρίδα μας ήταν ένδοξη και πόσο απέχουμε εμείς από αυτό. Όλα τα άλλα είναι φιλολογία καφενείου, απλά για να περνάει η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου