Στραβός (κυβέρνηση) στραβόν (λαό) οδήγαγε και βρήκαν το φως ... στο λάκκο! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/04/2014

Στραβός (κυβέρνηση) στραβόν (λαό) οδήγαγε και βρήκαν το φως ... στο λάκκο!

Την 1η Αυγούστου αναμένεται η νέα ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Μoody's για την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» που αναπαράγει ηλεκτρονικά και η «Ημερησία», η προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό επειδή, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, ο οίκος δεν έχει κάποια υποχρέωση να προχωρήσει σε «δράση αξιολόγησης» (rating action), αλλά καλύπτεται από τη χθεσινή του ανακοίνωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι οι επενδυτές δεν περίμεναν την ανακοίνωση της Moody's για να αποφασίσουν εάν θα τοποθετηθούν σε πιθανή νέα έκδοση ομολόγων ή όχι. Υπενθυμίζουν, δε, ότι η τελευταία αξιολόγηση της Moody's έγινε στις 2 Μαρτίου του 2012, δηλαδή την εποχή του PSI, και επισημαίνουν ότι εκ των πραγμάτων η αξιολόγηση θεωρείται από όλους ξεπερασμένη.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την 1η Αυγούστου 2014, η Moody's έχει προγραμματίσει να επαναξιολογήσει την Ελλάδα και στις 28 Νοεμβρίου 2014.

Και η απλή ερώτηση που απευθύνω στον καθένα που απλά σκέπτεται: Χωρίς αξιολόγηση από τον ένα από τους τρεις οίκους αξιολόγησης, χωρίς πραγματικά -και όχι "στημένα" προεκλογικά- στοιχεία ανάπτυξης ή διόρθωσης, χωρίς κυβέρνηση με πολιτική πρωτοβουλία αλλά κυρίως ελευθερία κινήσεων -το ίδιο θα είναι και μια ενδεχόμενη κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ- μιας και κατευθύνεται από την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την E.C.B. ποιος τρελός θα επενδύσει στην Ελλάδα; Μόνο τυχοδιώκτες! Μόνο "αρπαχτές" μπορούν να προκύψουν από αυτή την κατάσταση, καιροσκόποι -και πάλι- θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και η χώρα μας θα βουλιάξει ακόμα πιο πολύ... αυτό θέλουμε; Αν ναι, είμαστε στο σωστό δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου