Οι φασίστες αναθεωρούν το Σύνταγμα!

Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς ουδείς νουνεχής μπορεί να γελάσει με αυτά που συμβαίνουν στην δυστυχισμένη Πατρίδα μας. Οι φασίστες "αριστεροί", που μετέτρεψαν το "ΟΧΙ" σε δουλικό "ναι", ετοιμάζονται να αναθεωρήσουν ... το Σύνταγμα της Ελλάδος!

Οι προτεινόμενες αλλαγές, που δόθηκαν σήμερα (27/3/2017) στην δημοσιότητα, φανερώνουν το ήθος του σημερινού πολιτικού κόσμου (και όχι μόνο) γι' αυτό και είναι απαραίτητο όχι μόνο να τις δούμε πολύ προσεκτικά, αλλά και να αναλύσουμε το σκεπτικό, που κρύβεται πίσω από αυτές.

Η απαράδεκτη συλλογιστική των αναθεωρητών του Συντάγματος βασίζεται, όπως οι ίδιοι εξηγούν, σε πέντε άξονες:
«1ος άξονας: Μία νέα αρχιτεκτονική του πολιτεύματος
2ος άξονας: Διακριτότητα Κράτους-Εκκλησίας
3ος άξονας: Καθιέρωση θεσμών άμεσης δημοκρατίας
4ος άξονας: Ισχυροποίηση του κράτους δικαίου
5ος άξονας: Θωράκιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών
».

Τι εννοούν, όμως, λέγοντας πως ο 2ος άξονας είναι η "διακριτότητα Κράτους-Εκκλησίας"; Λένε, λοιπόν, οι "νομοθέτες":
«Καθιερώνεται πλήρως η διακριτότητα κράτους και εκκλησίας, με πλήρη σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ιστορικό της ρόλο.
Ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, με αναγνώριση της Ορθοδοξίας ως ιστορικά επικρατούσας θρησκείας (άρθρο 3).
Κατοχύρωση της υποχρεωτικότητας του πολιτικού μόνον όρκου στις ορκωμοσίες των αιρετών του πολιτεύματος, των δικαστών και των λοιπών δημοσίων λειτουργών (άρθρο 13)
».

Κατ' αρχήν από σεβασμό στην Ελληνική γλώσσα θα παρατηρήσουμε πως δεν υπάρχει ούτε η λέξη "διακριτότητα", ούτε η λέξη "υποχρεωτικότητα", που εφηύρε η αγραμματοσύνη των αστοιχείωτων περί την Ελληνική γλώσσα συντακτών του κειμένου. Σε ό,τι αφορά στην ουσία της διατύπωσης, όπως θα φανεί και από την ανάγνωση των τροποποιημένων άρθρων του Συντάγματος, η βασική επιδίωξη είναι η αποκοπή κάθε στοιχείου της Ορθοδόξου Πίστεως από το Ελληνικό Έθνος. Πώς εκφράζεται ο "πλήρης σεβασμός", όταν από το Σύνταγμα διαγράφεται κάθε αναφορά στην Ορθοδοξία;

Έτσι, λοιπόν, οι "νομοθέτες" προτείνουν να διαγραφεί το κείμενο του άρθρου 3 του Συντάγματος, που προβλέπει: «1. Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη
».

Το άρθρο 3 θα αντικατασταθεί από την γενικόλογη διατύπωση: «Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού». Οι "νομοθέτες" προσθέτουν και μία ερμηνευτική δήλωση, όπου διευκρινίζουν πως «Η αναγνώριση επικρατούσας θρησκείας δεν επιφέρει καμία δυσμενή συνέπεια σε βάρος άλλων θρησκευμάτων». Προφανώς αυτή ήταν απαραίτητη προκειμένου να ικανοποιηθούν οι "εργοδότες"-"χρηματοδότες" τους (βλέπε Ισραηλιτικό συμβούλιο, μασωνικές στοές, αθεϊστικές Δυτικές ΜΚΟ, Βατικανό, κλπ).

Επισήμως, λοιπόν, η Ελλάδα τινάζει τα θεμέλιά της στον αέρα αρνούμενη την Ορθοδοξία, που ήταν, είναι και θα παραμείνει σε πείσμα όλων, το θεμέλιο του Έθνους. Οι αμοραλιστές μισθοφόροι πιστεύουν πως με αυτή την κίνηση θα ολοκληρώσουν το έργο που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί τους σε βάρος της Πατρίδος! Λογαριάζουν, ωστόσο, χωρίς τον ... Ξενοδόχο!

Όσο για την υπόλοιπη αναθεώρηση; Θα επανέλθουμε και θα την εξετάσουμε λεπτομερώς.

7 σχόλια:

 1. Η τήρηση και διαφύλαξη του Συντάγματος βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων που υποχρεούνται να αντιδράσουν όταν αυτό κινδυνεύει να καταλυθεί.

  Που είναι η Φιλοπατρία και η αγάπη για την ελευθερία.

  Τα Φασιστοειδή λειτουργούν ανεμπόδιστα. Πιστεύω ότι πρέπει να οδηγήσουμε τον αγώνα αυτόν. Να προβάλουμε την ειρηνική επανάσταση που η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ πρεσβεύει. Να υποδείξουμε τρόπους αντίδρασης πριν να είναι αργά για οτιδήποτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μανώλη πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωστοποιήσεις το αναγνωστικό σου κοινό ότι έχουμε προσκλητήριο εμείς οι απλοί πολίτες και μπορούν να πουν τις απόψεις τους για την αναθεώρηση του Συντάγματος μέσω αυτής της ιστοσελίδας.:http://www.syntagma-dialogos.gov.gr/

  Ο Αρχισυντάκτης του Στύλου Ορθοδοξίας Διονύσης Μακρής μιλάει γι αυτό το θέμα με δύο εκπομπές στο Ραδιόφωνο της Πειραικής Εκκλησίας.
  1)https://www.youtube.com/watch?v=E6FHsvv2kgc
  2)https://www.youtube.com/watch?v=GUC4PsPzDQA `

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Θάνο,

  Αυτό που με προβληματίζει με όλους τους θρησκευόμενους ή μη, που μιλούν εναντίον της αναθεωρήσεως του Συντάγματος, είναι η επιλογή τους να πορευτούν μόνοι, σαν να μην υπάρχει πολιτικός φορέας, δλδ η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που εκφράζει ακριβώς αυτές τις απόψεις. Γιατί;

  Γιατί ποτέ δεν μας κάλεσαν ούτε στην Πειραϊκή Εκκλησία, ούτε καν στην εκπομπή που αναφέρεις έστω να πούμε την γνώμη μας; Τελικά μήπως ο καθένας θέλει να κάνει το κομμάτι του και όχι κάτι για το κοινό συμφέρον;

  Λόγια λένε πολλοί! Έργα, δυστυχώς, κάνουμε αδιάκοπα μόνο στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Κάποια στιγμή θα καταλάβεις τι λέω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό που προβλημάτισε εμένα,είναι ότι σε όσους θρησκευόμενους (και δεν είναι λίγοι)έχω μιλήσει για την πολιτική πρόταση της παράταξης,η στάση είναι πάντα η ίδια.Αδιαφορία(μη πω απάθεια)και επιφυλακτικότητα.Γιατί άραγε;Γιατί τόσοι πολλοί,επιλέγουν να πορευτούν μόνοι τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επειδή στην αγγλική υφίστανται οι όροι distinctness, obligatoriness θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι απλά μεταφράζουν αυτολεξεί ό,τι τους υπαγορεύουν οι προϊστάμενοι τους? Αυτεξούσιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το καταλαβαίνω τον κόπο σας και συμμετέχω όσο μπορώ.

  Τι να σου πω για αυτό το ραδιόφωνο. Κάνει έργο θρησκευτικό και πατριωτικο έργο αλλά δεν τιμαει την Παράταξη μας. Ίσως δεν θέλουν να δείξουν ότι είναι πολιτικοποιημενοι.

  Εδώ σχολιάζω στο site ενός άλλου εγκυρου και αξιοπιστου δημοσιογραφου του Νίκου του Χειλαδακη όταν αρθρογραφεί στο θέμα του πολιτικού συστήματος λέγοντας όλα είναι σάπια και τελευταία κατάλαβε και σχολιαζε ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις στην γενική ανικανοτητα των πολιτικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλησπέρα.

  Θα ήθελα να προσθέσω το δικό μου σχόλιο περί αυτού.
  Θα έλεγα οτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η παρότρηση πολλών
  ιερέων και κάποιων αρχιμανδρίτων να μην ασχολούνται οι
  θρησκευόμενοι με τη πολιτική με το πρόσχημα οτι ο Χριστιανός
  δε πρέπει να έχει ανάμιξη με τα πολιτικά.
  Έχοντας διαβάσει το βιβλίο του πάτερ Βολουδάκη θα έλεγα οτι
  δεν είναι τελείως ορθό αυτό καθώς ο Χριστιανισμός ή καλύτερα η
  Εν Χριστώ ζωή εκφράζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας (καθώς δεν υπάρχει
  κάτι ανώτερο από αυτό), και γιατί όχι τις πολιτικές μας εκφράσεις/πεποιηθήσεις.
  Εξάλλου γιατί να υπάρχει στη κυβέρνηση δεδηλωμένο κόμμα άθεων και να μην υπάρχει
  ένα κόμμα συνειδητών Ορθόδοξων Χριστιανών?

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.