Η Καταλωνία ΔΕΝ είναι κράτος! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/10/2017

Η Καταλωνία ΔΕΝ είναι κράτος!

Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η Δυτική προπαγάνδα, που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ακόμα κράτους-προτεκτοράτου κατασκεύασμα της πολιτικής των Φράγκων.

Τα μισθοφορικά Μέσα Ενημερώσεως(;)-Προπαγάνδας έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου προβοκατόρικη "ενημέρωση"-πλύση εγκεφάλου, που έχει ως αποκλειστικό σκοπό την διάσπαση της Ισπανίας.Για όλους όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς την Ισπανική Ιστορία, η αυτονομία της Καταλωνίας είναι ανέκδοτο. Το Καταλανικό ζήτημα (αν υπήρξε ποτέ) έληξε την δεκαετία του Καταλανικού εμφυλίου (1462-1472) και την εμφανή αδυναμία αυτοδιοικήσεως της περιοχής.

Έκτοτε η περιοχή έχει την δική της κυβέρνηση, που αποφασίζει για τα τοπικά ζητήματα, συμμετέχει αναλογικά στα περιφερειακά όργανα της αυτοδιοίκησης ολοκλήρου της Χώρας, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με την επίσημη κυβέρνηση της Ισπανίας. Φαίνεται, όμως, πως η πραγματική ανάπτυξη που γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια η μεγαλύτερη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, ενοχλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδιώκει στην διάλυση των κρατών και γι' αυτό χρηματοδοτεί τις αναταραχές και τα προβλήματα και σε αυτήν την περιοχή, όπως ακριβώς έκανε στην Ουκρανία, στην Σερβία και φυσικά στην Ελλάδα.

Οι Δυτικοί σκοπεύουν να ιδρύσουν ακόμα ένα κράτος-προτεκτοράτο στην Ευρώπη, που θα προστεθεί στα ήδη προβληματικά "κρατίδια" της Αλβανίας, του Kosovo, των Σκοπίων και του ψευδοκράτους των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου μας. Σε αυτά εγκαθιστά μισθοφορικές κυβερνήσεις και ελεγχόμενη αντιπολίτευση, αποκτώντας έτσι τον πλήρη έλεγχο.

Το ποιοι είναι αυτοί οι λαοί μπορείτε να "θαυμάστε" στο παρακάτω video, όπου δύο "πολιτικοί" από το Kosovo έκαναν επίδειξη του "πολιτισμού τους" στην τηλεοπτική κάμερα. Πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν ο εκπρόσωπος των Εθνικιστών, Frashër Krasniqi (αυτός με το σκούρο σακάκι) και ο εκπρόσωπος του "Δημοκρατικού" κόμματος, Milaim Zeka (με το ροζ πουκάμισο), που ξεκίνησαν να συζητούν(;) τα θέματα υγείας της "χώρας" τους και κατέληξαν να παίζουν μπουνιές, αφού προηγουμένως είχαν ανταλλάξει βαρύτατες κατηγορίες και ύβρεις.



Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το πόσο κατευθυνόμενες είναι αυτές οι ταραχές, αν παρατηρήσει το που καταλήγουν και, κυρίως, στο τι πολιτικούς(;) αναδεικνύουν!

11 σχόλια:

  1. εεεεεετσι μπράβο! στοιχειωδεις γνωσεις ευρωπαικης ιστοριας.άντε γιατί πολύ κουτόχορτο έχουμε φάει και στο τελος θα κατεβάσουμε γαλα. ξυπνάτε γίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως όμως είδες, ο ευρωπαϊστής κ. Ραχόι έστειλε τους ράμπο του και έβαλε στο στόχαστρο όλες τις υποδομές που θα επέτρεπαν μια σωστή διαδικασία και άρα
    δεν υπήρξε ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή που θα επέβλεπε τη διαδικασία, οι εκλογικοί κατάλογοι δεν ήταν διαφανείς, η ψηφοφορία δεν ήταν μυστική με συνέπεια το 90% υπέρ να εξυπηρετεί ΟΛΟΥΣ. Και αυτούς που ήταν υπέρ αλλά και αυτούς που ήταν θεωρητικά κατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψεις να επισημάνω ακόμα μία φορά πως η μοναδική "πληροφόρηση" που έχουμε είναι ΜΟΝΟ από το euronews και τα μισθοφορικά τσιράκια του.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα σε ένα ανύπαρκτο ζήτημα, που είναι κατασκεύασμα των Δυτικών; Απλά η Ε.Ε. δεν συγχώρησε ποτέ δύο πράγματα: α) την απόρριψη των Καταλανών να ενταχθούν στην Ε.Ε. και β) την ανοδική πορεία που είχε μέχρι πρότινος η οικονομία της Ισπανίας.

      Όσο για τον Rajoy; Είναι απλά αξιολύπητος και παντελώς εκτεθειμένος.

      Διαγραφή
  3. Το ξύλο και η βία που είδαμε δεν γίνεται να ήταν ψεύτικα.
    Φαντάσου να άφηναν να γίνει ελεύθερα το δημοψήφισμα και να είχε 60 έως 70% αποχή; Θα κατέρρεε όλη η προπαγάνδα. Τώρα με την "φασιστική" στάση της Μαδρίτης πέτυχε αυτό που ήθελε η Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ σκηνοθετήθηκε ολόκληρο "τρομοκρατικό" χτύπημα στην Νέα Υόρκη, να προκληθούν επεισόδια και να ληφθούν τα κατάλληλα πλάνα θα ήταν το εμπόδιο;

      Δεν πρόκειται για μία ποδοσφαιρική διαμάχη, αλλά για ένα σοβαρότατο ζήτημα εθνικού διχασμού, που προωθείται από την Ε.Ε. και τους ανόητους "επώνυμους" και μη υποστηρικτές των σχεδίων της. Ως εκ τούτου, η προσέγγισή μας πρέπει να είναι μελετημένη και ιδιαίτερα προσεκτική.

      Διαγραφή
    2. Εδώ έχεις άδικο. Σήμερα μίλησα με Girona, με ανθρώπους που συνεργάζομαι πάνω από μία 10ετία και όντως μου επιβεβαίωσαν ότι έγιναν εκτεταμένα επεισόδια και η αστυνομία φέρθηκε απάνθρωπα σε ψηφοφόρους όλων των ηλικιών. Τα επεισόδια δεν ήταν σκηνοθετημένα.
      Εδώ θα έπρεπε να πεις όμως ότι ο RAJOY έπεσε στην ίδια παγίδα που είχε πέσει ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ όταν η ΕΛΑΣ έδειρε τους συνταξιούχους.
      Όπως τότε, τα άγρια επεισόδια σε βάρος των συνταξιούχων δημιούργησαν αρνητική εικόνα για την ηγεσία του Υπ.Δημοσίας Τάξης και απομάκρυναν τον ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ από την κυβέρνηση, το ίδιο τώρα τα εκτεταμένα και βάναυσα επεισόδια, τα οποία όντως ήταν πραγματικά, ενισχύουν την άποψη της κοινής γνώμης για αποδοχή της ανεξαρτησίας. Είναι καθαρά θέμα Ψυχολογίας.

      Διαγραφή
  4. Την ποδοσφαιρική διαμάχη την χρησιμοποιούν γιατί τους συμφέρει και είναι, συγνώμη για την έκφραση, πιασάρικη.
    Και αυτοί που διευθύνουν στην Βαρκελώνη και αυτοί που κυβερνούν στη Μαδρίτη είναι οι δύο όψεις του ΊΔΙΟΥ ΝΟΜΊΣΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ηθελα να εμπλουτισω λιγο την συζητηση,αρχιζοντας με την πρωτοβουλια πολιτων Assemblea Nacional Catalana που ιδρυθη το 2012 με στοχο την ανεξαρτησια της Καταλωνιας.Διαβαζουμε στην γερμανικη τους ιστοσελιδα,οτι η εθνικη τους ταυτοτητα δεν ειναι σεβαστη και αναγνωρισμενη,οτι η γλωσσα τους υφισταται διακρισεις και αφου εκαναν πολλες προσπαθειες να ζησουν στην Ισπανια,αποφασισαν οτι αυτο δεν ειναι δυνατον.Επειδη ομως ο κοσμος κατευθυνεται προς την παγκοσμιοποιηση....και επειδη οι Καταλανοι πληρουν τις προυποθεσεις που ζητα η παγκοσμια οικονομια...και επειδη στην παγκοσμιοποιηση το αισθημα της ταυτοτητος δεν αντιτιθεται στο αισθημα να ανηκεις σε ολο τον κοσμο, αποφασισαν να ανεξαρτητοποιηθουν.Εχει ενδιαφερον ποσο συχνα επικαλουνται οικονομια και παγκοσμιοποιηση.
    Ποιος ομως ειναι πισω απο ολα αυτα;Σημερα παλι η EL PAIS και την περασμενη εβδομαδα το Spiegel κατηγορησαν την Μοσχα.Αντιθετα το Sputniknews στις 28.9.17 αναδημοσιευσε αρθρο του German Foreign Policy οτι το Βερολινο εχει βοηθησει τους αυτονομιστες.Οι πρασινοι στο Ευρωκοινοβουλιο προσεφεραν παντα βημα στους Καταλανους.Ποιος αλλος;Ας κανουμε ενα αλμα στην Ισπανια και ας παμε στο Γιβραλταρ που απο το 1704 κατεχει η Βρετανια και το διεκδικει η Ισπανια.Τωρα θα μου πητε,τι δουλεια εχει το Γιβραλταρ με την Καταλωνια;Χμ..οτι δουλεια ειχαν τα Σεπτεμβριανα του 1955 στην Πολη,με την εναρξη του απελευθερωτικου αγωνα της Κυπρου,λιγους μηνες πριν.Ο επιτηδειος εχθρος προσπαθει να παραμεινη αθεατος.Συγγνωμη αν σας κουρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απλά δεν κουράσατε, αλλά δώσατε μια σπουδαία προέκταση στο θέμα που συζητούμε!

      Συμφωνώ απόλυτα και σας ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  6. Βασίλης Μακρής04 Οκτωβρίου, 2017 22:01

    Η συζήτηση για το εάν έγιναν επεισόδια ή όχι είναι κατά την γνώμη μου χωρίς ουσία. Το πρόβλημα είναι η χρήση της εικόνας των επεισοδίων από όλα τα ευρωπαϊκά μέσα «ενημέρωσης» ούτως ώστε να χαθεί η ουσία του ζητήματος και να μείνουν όλοι με την – συναισθηματικής απόχρωσης – θέση για το τι καταπιεστική είναι η κυβέρνηση της Ισπανίας. Η Καταλονία χαίρει κάποιας ευρείας αυτονομίας, έχει δικό της προϋπολογισμό, ξεχωριστό κονδύλι για την παιδεία, πλήρη αυτάρκεια στην λεγόμενη διαχείριση των πολιτιστικών της υποθέσεων, και από την άλλη πάρα πολλές καταλανικές εταιρείες στον οικοδομικό χώρο, στον μεταλλευτικό χώρο και στον μεταλλουργικό τομέα κλπ έχουν διευρύνει τις δουλειές τους στις χώρες της Βορείου Αφρικής και όχι μόνον. Δεν κατάλαβα δηλαδή. Η Ισπανία δια της κυβέρνησής της δεν πρέπει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από την στιγμή που η ένταξη της Καταλονίας στον εθνικό κορμό έχει διευθετηθεί μετά την λήξη του καθεστώτος του Φράγκο ; Ποιόν ευνοεί η αέναη διαδικασία σχηματισμού νεοπαγών κρατιδίων έτοιμων να καταποθούν από την χοάνη της Ε.Ε. και των διεθνών χρηματοπιστωτικών funds ; Και αυτό γιατί από όλες τις περιφέρειες της Ισπανίας, η Καταλονία έχει το υψηλότερο χρέος και έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Δεν είναι ευχάριστες οι εικόνες με ματωμένες γιαγιάδες. Αλλά επαναλαμβάνω άλλη είναι η ουσία. Έχουμε μάθει να τοποθετούμαστε πολιτικά με βάση την φόρτιση από την χρήση κάποιων εικόνων. Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που τοποθετούνται ευνοϊκά υπέρ της απόσχισης της Καταλονίας με βάση όλα όσα είχαν διαδραματισθεί στην Βαρκελώνη κατά την διάρκεια του εμφυλίου (Ιούλιος 1936-Μάρτιος 1939). Επειδή στην Καταλονία και στην Αραγονία είχε αναπτυχθεί κατά το διάστημα αυτό σημαντική δραστηριότητα της αναρχικής C.N.T. , κάποια πράγματα έχουν λάβει ανύπαρκτες διαστάσεις και τους δίδεται μια μυθική χροιά, που τροφοδοτεί με συμπάθεια την υπόθεση της δήθεν χειραφέτησης των Καταλανών από τους καταπιεστικούς Καστιγιάνους. Αλλά επειδή γνωρίζουμε πολλά για την Καταλονία και τον εμφύλιο και τις ελευθεριακές ονειρώξεις κάποια άλλη στιγμή θα μιλήσουμε εκτενέστερα για τα ζητήματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Καταλωνία δεν είναι κράτος, είναι χωριό στην Πιερία https://www.google.com/maps/place/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%B1+601+00/@40.3535457,22.3613655,16z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x1357f6441fa3d285:0x762023c4d8b842bb!8m2!3d40.3534249!4d22.3653435!16s%2Fm%2F0q3_2yj

    ΑπάντησηΔιαγραφή