ΟΧΙ άλλα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδος - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

08/03/2018

ΟΧΙ άλλα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδος

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών, που κρατούνται στην Τουρκία, έχει φέρει την Πατρίδα μας σε δύσκολη θέση έναντι των πολεμοχαρών γειτόνων μας. Σίγουρα, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν τα μισθοφορικά Μέσα Ενημερώσεως.

Οι χειρισμοί του ζητήματος εκ μέρους της Ελληνικής κυβερνήσεως είναι παντελώς λανθασμένοι και προφανώς δεν έχουν ως στόχο την λύση του προβλήματος, που είναι αρκετά απλή. Αν στην Ελλάδα υπήρχε μια Ελληνική κυβέρνηση -δηλαδή μία κυβέρνηση που θα έδινε αποκλειστική προτεραιότητα στα συμφέροντα του τόπου- θα ζητούσε την έκδοση των δύο στρατιωτών από την Τουρκία στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστούν ως υπόλογοι για την υπονόμευση της ειρήνης και πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου.

Όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει την στρατιωτική μας θητεία στις παραμεθόριες μονάδες, που βρίσκονται στα σύνορα της Πατρίδος μας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως παρόμοια περιστατικά επιλύονται μεταξύ των στρατιωτών και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητος. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μεν περνούν από την μία πλευρά και οι δε από την άλλη, χωρίς να προκληθεί το παραμικρό ζήτημα.

Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση των δύο, κάποιος ή κάποιοι ενήργησαν με δόλο και αποσκοπούν στην κλιμάκωση της τεχνητής έντασης με την Τουρκία και την δημιουργία εντυπώσεων. Οι δύο στρατιωτικοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ήρωες -όπως εσκεμμένα έχει γραφεί και ειπωθεί- και σίγουρα δεν έδρασαν μόνοι. Είτε κάποιος εκμεταλλεύτηκε τον ενδεχόμενο υπερβάλλοντα ζήλο τους παροτρύνοντάς τους να συμπεριφερθούν εντελώς επιπόλαια, ή κάποιος τους έδωσε ρητή εντολή εν ώρα υπηρεσίας και εκείνοι λόγω θέσεως δεν μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά. Το τι συνέβη πραγματικά θα φανερωθεί μόνο εάν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καταδικάσουν επισήμως την πράξη τους και ζητήσουν την προσαγωγή τους στο Ελληνικό στρατοδικείο, όπου θα κληθούν είτε να πληρώσουν την ενδεχόμενη υπέρβαση του καθήκοντός τους, ή να κατονομάσουν αυτούς, που κρύβονται πίσω από την πράξη τους.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και την κύρια ευθύνη φέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που οφείλουν να αναλάβουν δράση. Η διαλεύκανση της υποθέσεως θα πρέπει να γίνει από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη, χωρίς την ανάμειξη ή την παρέμβαση του οικείου υπουργού, του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε άλλου εκπροσώπου της πολιτικής εξουσίας. Η πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου από οπλίτες πρέπει να ερευνάται και να τιμωρείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Πειθαρχικές Αρχές τους και όχι από πολιτικούς και διπλωμάτες, που αποδεδειγμένα αλληθωρίζουν προς πάσα κατεύθυνση πλην της αληθείας.

Υπηρετώντας στην 80 ΕΑΡΜΕΘ (τότε λεγόταν ΕΑΡΜΕΑ) -στις αρχές της δεκαετίας του '90- είχα την τιμή να υπηρετήσω υπό τον σημερινό Αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, που τότε ήταν διοικητής της 2ης Ίλης. Με αυτό το θάρρος και γνωρίζοντας την στρατιωτική ακεραιότητά του, την πίστη στο καθήκον και την αφοσίωσή του στην Πατρίδα, τον παρακαλώ θερμά να επιληφθεί ο ίδιος του θέματος.

Η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να διασύρεται, ούτε να εκβιάζεται επειδή έτσι θέλουν κάποιοι Εφιάλτες και φυσικά δεν αναφέρομαι στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς, αλλά σε αυτούς που κρύβονται πίσω από τα γεγονότα.

2 σχόλια:

  1. Πράγματι το περιστατικό είναι λίγο περίεργο. Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα, η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί βγήκαν βόλτα για να μαζέψουν βατόμουρα. Ανακάλυψαν ίχνη, τού κακού λύκου;!!!, και βγήκαν στο κατόπι του να τον βρουν.!!! Λοιπόν οι περιπολίες στον Έβρο δεν γνωρίζω να γίνονταν ποτέ έτσι. Τα περίπολα, και ειδικά με 2 άτομα, καλύπτονται από άλλους που τους επιβλέπουν-προστατεύουν. Υπάρχουν λούφες που επιβλέπουν αθέατες συγκεκριμένες περιοχές. Στο περιστατικό αυτό δεν συνέβη τίποτα από αυτά εκτός από τη συλλογή βατόμουρων που έγραψα στην αρχή. Μάλλον μας κάνουν πλάκα. Και κακόγουστη πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και παρέδωσαν στον κακό λύκο οπλισμό και πυρομαχικά!! γιατί μπήκαν σε τουρκικό έδαφος 245 μέτρα!!!!!! και χάθηκαν στο δάσος!!! είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύουν ?? και δεν τους είδε κανείς απο το φυλάκιο, ούτε απο τις υπερυψωμένες!! τυφλοί και κουφοί ήσαν όλοι!! και ήταν και πρωϊ
    όταν συνέβη το γεγονός!
    και όσο για τον ίλαρχό σας τότε, καλλίτερα να αφήσει τις λυκοφιλίες με τους γνωστούς αγνώστους "φίλους" και "συμμαχίες" και άς προστατέψει την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή