Οι διδαχές του μύθου - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

29/04/2020

Οι διδαχές του μύθου

Το κείμενο, που παραθέτω παρακάτω, δεν είναι δικό μου, το είδα εδώ, αλλά με εκφράζει απόλυτα! Αφιερωμένο σε όλους τους παρανοϊκά (προσ)κολλημένους στην υγεία τους! Για το χατήρι τους (επίτηδες δεν έγραψα «εξαιτίας τους») χάθηκαν δικαιώματα και ελευθερίες, που κατακτήθηκαν εδώ και εκατοντάδες χρόνια με το αίμα πολλών ανθρώπων, που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν, για να έρθουν σήμερα οι "παγκοσμιοποιημένοι" πολίτες της tv, του facebook και των social media και να ακυρώσουν αυτή τη θυσία. Να είστε υγιείς στα κλουβιά σας φίλοι μου! Δεν είστε άξιοι να ζείτε ελεύθεροι!

«Τα 20 πράγματα, που κατάλαβα σχετικά με τον κορωναϊό:

 1. Δεν μπορείς να βγείς από το σπίτι για κανέναν λόγο, αλλά εάν πρέπει βγείς, τότε μπορείς να βγείς.
 2. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ! Εκτός από τα ανοιχτά.
 3. Δεν πρέπει να πηγαίνεις σε νοσοκομεία εκτός εάν πρέπει να πάς. Δεν μπορείς να πάς και στο γιατρό, αρκεί να μην είσαι πολύ άρρωστος.
 4. Όταν βγείς θυμήσου την βεβαίωση μετακίνησης που είναι αντισυνταγματική αλλά και υποχρεωτική. Εάν δεν την έχεις, ωστόσο, δεν είναι πρόβλημα γιατί μπορεί να την συμπληρώσεις επί τόπου, αν και εφόσον γίνει ελεγχος.
 5. Οι μάσκες είναι άχρηστες! Αλλά το να φοράς μία μπορεί να σου σώσει τη ζωή.
 6. Τα γάντια δεν θα σε βοηθήσουν, αλλά μπορεί και ναι.
 7. Αυτός ο ιός θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι, αλλά ίσως και να παραμείνει για πάντα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάτι συγκεκριμένο.
 8. Θα πρέπει να παραμείνουμε κλειδαμπαρωμένοι έως ότου φτάσουμε στην ανοσία αγέλης, που σημαίνει ότι πρέπει να μολύνθούν όλοι, αλλά παραμένωντας κλειδωμένοι στο σπίτι τους.
 9. Ετοιμάζουν εμβόλιο για να μας εφοδιάσουν με αντισώματα, για έναν ιό που αλλάζει συνέχεια και δεν δημιουργεί αντισώματα. Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν αναρρώσει δεν θα αρρωστήσουν ξανά, αλλά μπορεί και ναι.
 10. Ο ιός δεν επηρεάζει τα παιδιά, εκτός από αυτά που αρρωσταίνουν.
 11. Τόν ιό τον πήραμε από τα ζώα, αλλά τα ζώα δεν μπορούν να κολλήσουν … (εκτός από τη βέλγικη γάτα που βγήκε θετική τον Φεβρουάριο, μα μάλλον επειδή δεν είχε διαβάσει το σχετικά διάταγματα).
 12. Όταν αρρωσταίνεις έχεις πολλά συμπτώματα! Αλλά μπορείς επίσης και να αρρωστήσεις χωρίς συμπτώματα… μπορεί επίσης να έχεις κάποια συμπτώματα χωρίς να είσαι άρρωστος ή να είσαι μεταδοτικός χωρίς να έχεις συμπτώματα. Ότι προτιμήσει ο κάθε άρρωστος.
 13. Για να μην αρρωστήσεις πρέπει να τρώς υγιή διατροφή και να ασκείσαι. Μια κούρσα δέκα χιλιομέτρων σε ένα διαμέρισμα εξήντα τετραγωνικών μέτρων αναζωογονεί και αναπτύσσει τη φαντασία.
 14. Είναι όμορφα να αναπνέεις καθαρό αέρα, αλλά αν δεν έχεις κήπο ή μπαλκόνι, ξεχασέ το.
 15. Μπορείς να παίρνεις φαγητό πακέτο από το εστιατόριο στο σπίτι, το οποίο ωστόσο μπορεί να έχει παρασκευαστεί από άτομα που δεν φορούσαν μάσκες ή γάντια. Επομένως, καλύτερα να αφήνεις το φαγητό έξω για τρεις ώρες να απολυμανθεί (εάν δεν έχεις σκύλο που μπορεί να στο φάει).
 16. Ο ιός παραμένει ενεργός σε διαφορετικές επιφάνειες για δύο ώρες. Όχι, τέσσερις ώρες. Πώς λες; Έξι ώρες; Έλα, ποιος προσφέρει περισσότερα;
 17. Ο ιός εξαπλώνεται στον αέρα για ένα μέτρο, μερικές φορές δύο, αλλά αν υπάρχει άνεμος ίσως περισσότερο.
 18. Έχεις την υποχρέωση να παραμένεις κλειστός στο σπίτι με την οικογένειά σου, αλλά δεν πρέπει να κυκλοφοράς με την οικογένειά σου με αυτοκίνητο.
 19. Δεν έχουμε καμία θεραπεία, εκτός από ένα φάρμακο κατά των ρευματισμών και ένα κατά της χολέρας … η επιστήμη έχει κάνει μεγάλα βήματα!
 20. Αυτός ο ιός είναι θανατηφόρος, αλλά όχι πάρα πολύ. Ίσως να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή. Στην Ιταλία έχει κάνει πολλά θύματα, αλλά ίσως λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε κάθε περίπτωση, εάν βρίσκεσαι σε έναν οίκο ευγηρίας, ΤΡΕΧΑ ΦΥΓΕ!»
Μη γελάτε! Δεν είναι αστείο! Είναι τραγικό! Είναι για κλάμματα! Είμαστε για κλάματα…

Αφιερωμένο στους καρδιακούς μου φίλους ΣΝ και DA, που όλο αυτό το διάστημα με κρατούν ενήμερο με όλα όσα γράφονται και ακούγονται για την πολιτική πλάνη του αιώνα, που ακούει στο όνομα Covid-19.

1 σχόλιο:

 1. Ο χρόνος ο οποίος έχει παρέλθει από τήν ημέρα αναρτήσεως τού συγκεκριμένου άρθρου καθώς καί όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν μέ τραγικό τρόπο ότι πρόκειται περί τής πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ τού αιώνος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή