Δεν βρέχει αγαπητή κυβέρνηση! Σας φτύνουν αυτοί που υπηρετείτε! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/04/2014

Δεν βρέχει αγαπητή κυβέρνηση! Σας φτύνουν αυτοί που υπηρετείτε!

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ακόμα πανηγυρίζει το πλεόνασμα και την πρόοδό της έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει την έγκριση από το EuroWorkingGroup για την εκταμίευση της δόσης των 6,3 δις ευρώ, ενώ την ίδια ώρα εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον της χώρας μας η Γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζοντας πως όσο οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται, η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της παρά το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα ισχυρίζεται πως έχει επιτύχει. Παράλληλα τονίζει για ακόμα μία φορά πως παντού στην Ελλάδα ανθεί η διαφθορά.

Στο άρθρο, επίσης, αναφέρεται πως οι γραφειοκράτες εξακολουθούν να μην εργάζονται όπως θα έπρεπε, ενώ για τα συνδικάτα αναφέρει πως μπλοκάρουν μια ελεύθερη αγορά εργασίας. Είναι ξεκάθαρη η διατύπωση και η στάση της εφημερίδας και του συντάκτη του άρθρου όσον αφορά στην άποψή τους σχετικά με την Ελληνική οικονομία: «Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175% του Α.Ε.Π. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό».

Η Deutsche Welle την ίδια ώρα αναφέρει πως "όποιος αγοράζει ελληνικά ομόλογα, το κάνει όχι επειδή εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους, αλλά αντιθέτως γιατί ποντάρει στο ότι εντέλει οι άλλοι θα πληρώσουν. Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη λόγος για πανηγυρισμούς".

Από την πλευρά της η Stuttgarter Zeitung αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και «καταπνίγει κάθε μελλοντική ανάπτυξη». Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πρωτογενές πλεόνασμα που πιστοποιήθηκε τώρα στο αναφερθέν ύψος και το οποίο δεν περιλαμβάνει τους τόκους, δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα «στατιστικό τρικ», ενώ συμπληρώνει πως «...είναι σημαντικό μόνο για το λόγο ότι οι χώρες της ευρωζώνης συνέδεσαν με αυτό περαιτέρω ελαφρύνσεις για το χρέος», και προσθέτει ότι η συζήτηση για την μακροπρόθεσμη διάσωση της Ελλάδας ξεκινά μόλις τώρα.

Τέλος, η ελβετική Neue Zürcher Zeitung επισημαίνει ότι «η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε κάποια ελάφρυνση, καθώς το 2012 οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είχαν υποσχεθεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Όπως καταλάβατε, οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι ο κ. Σαμαράς, οι επιτελείς του, οι κομματικοί υπηρέτες του και όλοι όσοι σήμερα ευαγγελίζονται χαρά και προετοιμάζουν την λύπη και το κλάμα που θα ακολουθήσει τις ευρωεκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου