ΔΤ: Εκλογές 7/7/2019 - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

03/06/2019

ΔΤ: Εκλογές 7/7/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την διενέργεια των Εθνικών Εκλογών
της 7ης Ιουλίου 2019


Ἀρ. Πρωτ. 20190603-01 - Ἀθήνα, 3 Ιουνίου 2019

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριές μας
Χριστός Ανέστη
!

ΚΟΙΝΩΝΙΑΗ Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», μετά την εξαγγελία της Προκηρύξεως Εθνικών Εκλογών, με ημερομηνία Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στα Μέλη και στους ψηφοφόρους της και να τους καταστήσει κοινωνούς των σκέψεων, των προβληματισμών και των σχεδιασμών της.

Εν πρώτοις, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αφοσίωσή σας στις Αρχές, στις ρίζες και στην προοπτική της Παρατάξεώς μας, αλλά και για τούς κόπους και τις πολυποίκιλες θυσίες σας για την πραγματοποίηση του σκοπού της.

Κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την βασική διαφορά της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» από τα υπόλοιπα κόμματα και τις κινήσεις του λεγομένου "πατριωτικού" χώρου, για να πληροφορηθούν και όσοι δεν γνωρίζουν. H πολιτική της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι εκείνη, που οραματίζεται ο κάθε πατριώτης ή θρησκευόμενος, αλλά έχει ρίζες στην Θεολογία και στην Παράδοση του Γένους μας, πηγάζει από την Δογματική της Εκκλησίας μας και δεν ακολουθεί τα μοντέλα των απανταχού γης Πατριωτικών ή Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων. Δημιουργήθηκε η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μετά από μελέτη πολλών ετών, ζυμώθηκε με τον αγώνα Πνευματικών Πατέρων και γι’ αυτό είναι πολύ πέρα από τα όσα διδάσκονται στις στρατιωτικές μας σχολές οι αξιωματικοί και στα όσα διδάσκονται στις Πολιτικές Επιστήμες.
Ακριβώς, λοιπόν, γι’ αυτό το λόγο δεν θα συμπράξουμε ποτέ με άλλες Παρατάξεις, αλλά ΜΟΝΟ με μεμονωμένα πρόσωπα. Εξ ἀλλου, αυτό σημαίνει «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Προσώπων!
Η κάθε Παράταξη ακολουθεί θεωρητικά κάποιο μοντέλο, αλλά όλα τα πολιτικά μοντέλα απoδείχθηκαν άκαρπα, ανώφελα αλλά και επιζήμια, γιατί είναι αντιστοιχίες και Παραρτήματα αμοραλιστικών Πολιτικών ρευμάτων και Κομμάτων, που είναι διεσπαρμένα σε όλη την Υφήλιο, επικεντρωμένα στην ανατροπή όλων ανεξαιρέτως των Οδηγιών του Ουρανού και προσηλωμένα στην οικονομική εξασφάλιση της ευημερίας των Πολιτικών και στη στήριξη της παντοδυναμίας των Τραπεζών, δηλαδή παντελώς άσχετα και αδιάφορα ως προς το τι έχει πραγματικά ανάγκη ο άνθρωπος και, ιδιαιτέρως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ του Τόπου μας!
Το δικό μας ΠΡΟΤΥΠΟ δεν υπάρχει στο προσκήνιο, ούτε έχει δοκιμασθεί στον αιώνα μας. Είναι η Πολιτική που έκανε το Γένος μας Αυτοκρατορία , που κράτησε 1200 χρόνια, χωρίς άλλο Ιστορικό προηγούμενο. Γι’ αυτό, όποιος θελήσει να συναγωνισθεί μαζί μας, πρέπει να μαθητεύσει, ΟΠΩΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ. Αυτή είναι η καινοτομία, που φέρνουμε εμείς στην πολιτική ζωή του τόπου μας. αλλιώς, ήταν περιττό να δημιουργήσουμε ένα επιπλέον κόμμα μέσα στα τόσα που ήδη υπάρχουν.

Με αυτή την ξεκάθαρη εξήγηση, της οποίας η αποδοχή είναι η μοναδική αλλά απαραίτητη προϋπόθεση, καλέσαμε προσφάτως τους Πνευματικούς Πατέρες της Πατρίδος μας να παρακινήσουν πνευματικά τους παιδιά για να τεθούν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σέ όλη την Επικράτεια, ώστε, επί τέλους, οι ανελλιπώς εκκλησιαζόμενοι Έλληνες πολίτες να έχουν βροντερή φωνή μέσα στη Βουλή και όχι μόνο στα πεζοδρόμια ως διαδηλωτές, στους οποίους οι κρατούντες δεν δίνουν πια καμμιά απολύτως σημασία.
Δυστυχώς, στην Πρόσκλησή μας αυτή ανταποκρίθηκαν πολύ λίγοι Πνευματικοί, παρά τον εξοβελισμό των Κληρικών της Ελλάδος από τα Σχολεία και την Δημόσια ζωή, με αποκορύφωμα την επαπειλουμένη εκπαραθύρωσή τους και από το Κρατικό Μισθολόγιο, για την πλήρη περιθωριοποίησή τους.
Μετά από αυτή τη γενική απροθυμία, την οποία με θλίψη διαπιστώσαμε, η Κεντρική Επιτροπή και στενοί συνεργάτες της Παράταξης, συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε το αν θα συμμετάσχουμε στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η σύσκεψη κράτησε πολλές ώρες και οι δύο πλευρές (αυτοί που υποστήριζαν τη συμμετοχή της Παρατάξεως στις εκλογές και αυτοί που υποστήριζαν τη μη συμμετοχή της) ανέπτυξαν το σκεπτικό τους με τα ανάλογα επιχειρήματα. Και οι δύο απόψεις είχαν εξίσου ισχυρά επιχειρήματα, γι’ αυτό η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη.
Ωστόσο, τελικά, καταλήξαμε στο ότι είναι αναγκαίο να μη συμμετάσχουμε στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, για δύο κυρίως λόγους:
Πρώτον, γιατί η οικονομική κατάσταση της Παρατάξεως, με το ήδη υπάρχον χρέος το οποίο έχει επωμισθεί μια μικρή ομάδα ανθρώπων, δεν μας αφήνει περιθώριο συμμετοχής σε δύο ή και περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες οπωσδήποτε θα ακολουθήσουν.
Δεύτερον, ο δικός μας στόχος δεν είναι οι ευκαιριακοί συσχετισμοί προς αύξηση των ψήφων μας, αλλά η αφύπνιση των Πνευματικών πατέρων, αλλά και των πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας. Θέλουμε, δηλαδή, να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι, στα λίγα χρόνια που απέμειναν μέχρι τόν ολοκληρωτικό πνευματικό θάνατο της Πατρίδος μας, έχουν την ευκαιρία να ειπούν ένα ηχηρό ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ και να θέσουν εκποδών όλο αυτό το βραχυκυκλωμένο από σκοτεινές Εταιρείες Πολιτικό Σύστημα και να δώσουν Πνοή Ζωής στην Πατρίδα μας με ανθρώπους Πίστεως, Αυταπαρνήσεως και Αγάπης.
Προτρέπουμε, λοιπόν, τα μέλη και τους ψηφοφόρους μας, να διαμαρτυρηθούν ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις προσεχείς εκλογές και να παρακολουθήσουν προσεκτικά όλο το παρακμιακό σκηνικό που θα διαδραματισθεί, μήπως και τρομάξουν από την κατάντια κυβερνώντων και κυβερνωμένων της πατρίδας μας και συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι καιρός για αστεία, ούτε για μικρότητες και προσωπικές αντιπαλότητες, αλλά είναι καιρός για ενότητα και δράση.
Και τότε, αν υπάρξει κινητοποίηση και ζέση των ψηφοφόρων μας, θα δώσουμε όλοι μαζί δυναμικά το παρόν στις επόμενες αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν.

Από της ιδρύσεως της Παρατάξεως, οι εμπνευστές, οι ιδρυτές, η Διοίκηση και η Κεντρική Επιτροπή έχουμε αναλωθεί ψυχικά και υλικά στον αγώνα υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος.
Η συμμετοχή στις εκλογές, εκτός από υποψηφίους απαιτεί και χρήματα για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων και την αποστολή τους σε ολόκληρη την Επικράτεια, δαπάνη, η οποία –μαζί με στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα– πλησιάζει το ποσόν των 50.000 ευρώ, χωρίς να αμειφθεί κανείς από εκείνους που θα εργασθούν γι’ αυτήν την τόσο σοβαρή υπόθεση!

Στις τελευταίες Εθνικές εκλογές η Παράταξή μας ξεπέρασε τις 40.000 ψήφους, που σημαίνει πως αν ο κάθε ψηφοφόρος στερηθεί μόλις 1€ από το εισόδημά του, επιλύεται το οικονομικό ζήτημα της συμμετοχής μας στις εκλογές. Η Διοίκηση, που σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις επωμιζόταν προσωπικά το οικονομικό βάρος, δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη του παρελθόντος, με συνέπεια να αδυνατεί να αντέξει το βάρος αλλεπαλλήλων εκλογικών μαχών.
Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε όλοι τις προθέσεις και τους ισχυρισμούς μας. Η Παράταξη αναμένει την ανταπόκριση των Πνευματικών Πατέρων αλλά και των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων μας, τονίζοντας πως η συμμετοχή στις εκλογές επαφίεται πλέον αποκλειστικά και μόνο στις προθέσεις όλων όσοι ισχυρίζονται πως αγαπούν τον Χριστό μας και τον Τόπο της αναπαύσεώς Του, που μέχρι πρότινος ήταν η Αγιοτόκος Ελλάδα!

Έτσι, λοιπόν, καλούμε και πάλι όλους τους Πνευματικούς Πατέρας σε ολόκληρη την Ελλάδα να παροτρύνουν τα πνευματικά τους παιδιά, ώστε να κατέλθουν ως υποψήφιοι της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στις εκλογές, πού κατά πάσα πιθανότητα θα επαναληφθούν σε λίγους μήνες, λόγω ανακατατάξεων του Πολιτικού Σκηνικού.
Ιδιαίτερη έκκληση κάνουμε για την εξεύρεση πολλών εθελοντών, οι οποίοι κατά τήν ημέρα εκείνων των Εκλογών θα περιφρουρήσουν τα Εκλογικά Τμήματα όλης της Χώρας και, παρακαλούμε να μας δηλώσετε την πρόθυμη συμμετοχή σας.

Η ετοιμασία για τις επόμενες –μετά την 7η ΙΟΥΛΙΟΥ 2019– εκλογές, δεν πρέπει να γίνει με εφησυχασμό και την αίσθηση, ότι υπάρχει πολύς χρόνος, αφ’ ενός μεν γιατί «ο χρόνος του βίου τρέχει» και, αφ’ ετέρου, γιατί απαιτείται γερή προετοιμασία και σκληρός αγώνας ώστε, αποτελεσματικά και όχι μόνο με συνθήματα «να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας»(!), όπως σαλπίζουμε και παιανίζουμε από του έτους 2008!

Όλοι μαζί στη συστράτευση!

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!


Από το Γραφείο Τύπου

5 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας προσεκτικά το Δελτίο Τύπου-με το οποίο δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο- συμπεραίνω ότι η Κοινωνία θα ξανακατέβη σε εκλογές αν α] πολλοί Πνευματικοί Πατέρες πείσουν πνευματικοπαίδια τους να γίνουν υποψήφιοι β]οι Ψηφοφόροι αναλάβουμε το κόστος των Εκλογών γ] χιλιάδες προσφερθούν να επιτηρήσουν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων... Δύσκολο. Αθανάσιος Πανταζόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δρόμος για την ελευθερία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα! Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε απόφαση και να δράσουμε όχι σύμφωνα με το αν κάτι είναι εύκολο ή δύσκολο, αλλά θέτοντας ως στόχο το πώς θέλουμε να ζήσουμε!

      Για φανταστείτε να έλεγαν έτσι οι πρόγονοί μας! Σήμερα δεν θα υπήρχε Ελλάδα!

      Διαγραφή
  2. Κύριε Εμ.Βολουδάκη όπως φαίνεται δεν θα έχουμε σύντομα εκλογές, μετά την αυτοδυναμία εκτός αν συμβούν άλλα γεγονότα ,ο Θεός ξέρει.
    Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνος Παπανικολάου17 Ιουλίου, 2019 00:29

      Το θέμα δεν είναι πόσο γρήγορα θα έχουμε εκλογές, αλλά εάν όλοι εμείς θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την καταστροφή που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας κοιμώμενοι, αδιαφορούντες και εφησυχάζοντες...

      Διαγραφή
  3. Τελικά δυστηχως ο κόσμος είναι ΚΟΣΜΟΣ.
    Δε θέλουν να καταλάβουν και περιορίζονται μόνο, δυστηχως,στο ότι αφορά το υλικό μέρος της ζωής τους.και ο καθένας θέλει να λέει τη θεωρία του ως κάτι ξεχωριστό και φυσικά χωρίς να απειλείται μη τον πετάξει το σύστημα εκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή