Εξήγηση - Απολογία - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/02/2019

Εξήγηση - Απολογία

Εν πρώτοις θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου όλους όσοι δαπάνησαν ή δαπανούν έστω και ελάχιστο χρόνο στο παρόν ιστολόγιο. Γνωρίζω καλά πως ο προσωπικός χρόνος του καθενός είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει και γι' αυτό είμαι ιδιαιτέρως ευγνώμων σε όλους εσάς, που αφιερώσατε ή εξακολουθείτε να αφιερώνετε χρόνο διαβάζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς, που θέτουμε κατά καιρούς.

Αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ σε όλους εσάς, που με τα πολλά καθημερινά σας μηνύματα αναρωτιέστε γιατί έχει αραιώσει η αρθρογραφία μου και γιατί δεν τοποθετούμαι πιο συχνά στα θέματα της καθημερινής ειδησιογραφίας.

Για περισσότερα από 3,5 χρόνια -από την αρχή του 2014 μέχρι και το φθινόπωρο του 2017- η αρθρογραφία ήταν καθημερινή και μάλιστα με περισσότερα του ενός άρθρου ανά ημέρα. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητος και να φωτίσουμε την αληθινή πλευρά των ζητημάτων, που παρουσιάζουν τα μισθοφορικά Μέσα Ενημερώσεως.

Βασική επιδίωξή μας ήταν -και παραμένει- η καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης νοοτροπίας όσον αφορά στην ανάγνωση των ειδήσεων. Μιας νοοτροπίας, που θέλει τον άνθρωπο σκεπτόμενο, κριτικό αποδέκτη της πληροφόρησης και όχι παθητικό δέκτη της πληρωμένης βρώμικης πολιτικής προπαγάνδας.

Όλο αυτό το διάστημα, μέσα από τα 1900 και πλέον άρθρα, που έχουμε δημοσιεύσει, προσπαθήσαμε να δημοσιοποιήσουμε όλα τα γεγονότα και τα στοιχεία, που αποκρύπτουν ή παραποιούν τα "επί χρήμασι εκδιδόμενα" Μέσα Ενημερώσεως.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό πλήθυναν οι "μετά Χριστόν προφήτες", που εκμεταλλεύονται συστηματικά αυτές τις πληροφορίες προς ίδιον όφελος και, επί της ουσίας, εξυπηρετώντας το σύστημα, που πολεμάμε.

Η ροή της πληροφορίας, που διαδίδεται καθημερινά στο διαδίκτυο -και όχι μόνο- είναι τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά είναι άχρηστη, καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να την επεξεργαστεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Σημαντικές και ανούσιες ειδήσεις, άρθρα και σκέψεις επί παντός επιστητού, θέσεις και απόψεις παρατίθενται σε αφθονία, υποτιμώντας και υποβιβάζοντας το αντικείμενο που διαπραγματεύονται.

Θεωρούμε, λοιπόν, πως η προσέγγισή μας ίσως πρέπει να τροποποιηθεί, εάν και εφ' όσον θέλουμε να πετύχουμε κάποιο αποτέλεσμα και όχι να ικανοποιήσουμε την προσωπική φιλοδοξία της συγκέντρωσης αναγνωστών.

Ξεκινήσαμε συστηματική μελέτη, τόσο στην Συνθήκη του Maastricht -που κυκλοφορήθηκε σε βιβλίο από την πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»-, όσο και στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που ολοκληρώνεται μετά από 25 συνέχειες την ερχόμενη Παρασκευή (15 Φεβρουαρίου του 2019) στην έγκριτη εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος».

Παράλληλα μελετούμε προσεκτικά το έργο του μοναδικού Έλληνα Κυβερνήτη, του Ιωάννη Α. Καποδίστρια, που είναι ο μόνος που μπορεί να μας καθοδηγήσει στην χάραξη της πολιτικής που χρειάζεται σήμερα η Πατρίδα μας.

Μελετώντας και διαβάζοντας διαπιστώσαμε πως πρέπει να είμαστε ολοένα και πιο προσεκτικοί στα όσα λέμε, να εντρυφούμε περισσότερο και να μιλάμε-γράφουμε λιγότερο, έως ότου αποβάλλουμε εντελώς την νοοτροπία που μας έχει επιβληθεί. Καλώς ή κακώς, η καθημερινότητά μας έχει πολλές προσμίξεις και επιρροές από την Δυτική πολιτική και την τακτική της και γι' αυτό είναι απαραίτητη η "αποτοξίνωση" και η επιστροφή στην πολιτική του Καποδίστρια, που αποτελεί την συνέχεια της πολιτικής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα μηνύματα όλων των αναγνωστών του παρόντος ιστολογίου, που ζητούν την επιστροφή στην συστηματικότερη αρθρογραφία, και έτσι θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή.

Ζητούμε συγνώμη και την κατανόησή σας και διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με όλες μας τις δυνάμεις, όσο μας το επιτρέπει η καθημερινότητα, που διαρκώς γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

6 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει τόσο το να είναι το ιστολόγιο κάπως αδρανές, αλλά η '' ΚΟΙΝΩΝΙΑ''. Γιατί; Μπορεί να είμαι άδικος αλλά διακρίνω μια στασιμότητα και μια απάθεια για τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με το σχόλιο σας. Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ανέκαθεν έπαιρνε θέση όποτε υπήρχε λόγος, ενώ σιωπούσε τον υπόλοιπο καιρό. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

      Διαγραφή
    2. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της παράταξης θα πείσει τον οποιοδήποτε οτι υπάρχει ανάρτηση στα μείζονα θέματα της επικαιρότητας.

      Διαγραφή
    3. Ναι, δεν διαφωνώ ότι η πολιτική της ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν είναι "παντός καιρού", ξεκάθαρο αυτό. Όμως παράταξη η οποία εμφανίζεται περιστασιακά, δεν μπορεί να εκφράσει κόσμο ο οποίος θέλει εκπροσώπηση σε καθημερινό επίπεδο με θέσεις και προτάσεις και φυσικά κόσμο που θέλει την αλλαγή.

      Και πιστέψτε με, το σχόλιο μου δεν είναι διόλου κακοπροαίρετο. Σας θεωρώ ιδιαίτερα έντιμους και αγνούς πατριώτες και ορθοδόξους.
      Ελπίζω η συνέχεια να είναι πιο δυνατή για να συσπειρώσετε και άλλες φωνές. Με την σιωπή δεν θα γίνει τίποτα.

      φιλικά & με εκτίμηση.

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα για εμένα προσωπικά όπως καλώς το θέτετε δεν είναι μόνο το τι κάνει η παράταξη ή οι άνθρωποι της, αλλά τι κάνουμε και εμείς. Και να σας πω την αλήθεια έχω προβληματιστεί πάρα πολύ από το γεγονός οτι σκέφτομαι ως εξής : σε ποιόν να πρωτομιλήσεις για τη παράταξη όταν γύρω στο περιβάλλον μας (εργασιακό, κοινωνικό αλλά και συγγενικό) υπάρχουν άνθρωποι οι οποιοί λόγου χάρη υβρίζουν τα θεία, δεν έχουν καμία εκτίμηση στους ιεράρχες και προβάλλουν μόνο τα αρνητικά πρόσωπα λέγοντας "όλοι ίδιοι είναι" και γενικά όταν υπάρχει ένα αντι-εκκλησιαστικό μένος. Φυσικά άντε να πείσεις μετά κάποιον οτι η παράταξη δεν είναι εκκλησιαστική αλλά είναι μια παράταξη όπου προτάσει τη πολιτική του Καποδίστρια με οδηγό το Χριστό.

      Διαγραφή
  2. Γιατί ένα τόσο μεγάλο κενό ;
    Ποιά η θέση της παράταξης για τις εκλογές; ευρωεκλογές κυρίως ;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή