Προκλήσεις και ανωριμότητες στο Αιγαίο - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

16/04/2018

Προκλήσεις και ανωριμότητες στο Αιγαίο

Είπαμε πως η τακτική του Erdoğan είναι να προκαλεί, αλλά να μην τολμάει -και καλά κάνει- να προβεί σε οποιαδήποτε εχθροπραξία ή ακόμα και σε θερμό επεισόδιο. Άλλωστε δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα, ούτε την Τουρκία μία (ακόμα) διαμάχη ή εμπλοκή.

Ωστόσο και στις δύο πλευρές υπάρχουν οι επικίνδυνοι "ζηλωτές", που διακρίνονται για τον φανατισμό και την ανωριμότητά τους. Οι μεν Τούρκοι επιδίδονται σε ανώφελες και άσκοπες παραβιάσεις, είτε του θαλάσσιου ή του εναέριου χώρου της Ελλάδος, οι δε "υπερπατριώτες" υψώνουν την Ελληνική σημαία σε Ελληνικές βραχονησίδες απλώς και μόνο για να προκαλέσουν!

Τι νόημα έχουν οι ανόητες κινήσεις εκατέρωθεν; Κανένα απολύτως! Όλα αυτά γίνονται απλά για λαϊκή κατανάλωση και, κυρίως, για να συντηρείται ένα κλίμα έντασης και φόβου, που σύντομα θα χρησιμοποιηθεί από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που καταδυναστεύει την Πατρίδα μας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην παραχώρηση της εκμεταλλεύσεως του πλούτου (και) του Αιγαίου πελάγους.

Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν μπορεί να καθορίζεται από τον "αυθορμητισμό" και τον ανεγκέφαλο "πατριωτισμό" ορισμένων, ούτε να αποτελεί αντικείμενο διαμάχης στα social media επικίνδυνων πολιτικάντηδων.

Ο χειρισμός των ευαίσθητων και κρίσιμων Εθνικών ζητημάτων απαιτεί υπομονή, σύνεση, ψυχραιμία και κυρίως ωριμότητα. Στον τόπο μας, που διοικείται από ένα παντελώς αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά τις έξωθεν προσταγές, είναι επιβεβλημένη η σοβαρότητα εκ μέρους όλων ημών! Οφείλουμε να δείξουμε την σοβαρότητα και την σύνεση, που θα εκτονώσει την ένταση και θα εξαλείψει τον φόβο.

Δεν πρέπει να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση τον διαμελισμό της Ελλάδος, ούτε θα ζήσουμε με τον τρόμο, που κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να καλλιεργήσουν. Την ζωή την ζεις! Δεν την βλέπεις στην τηλεόραση, ούτε στα social media!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου