Βεβηλώνοντας την Ιστορία μας, υπογράφουμε την καταδίκη μας! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/04/2018

Βεβηλώνοντας την Ιστορία μας, υπογράφουμε την καταδίκη μας!

Η κατάσταση στην Πατρίδα μας μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη. Το επίπεδο των νεοελλήνων έχει πέσει τόσο χαμηλά, που αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει χαμηλότερα. Όμως, την μεγαλύτερη (αν όχι την αποκλειστική) ευθύνη για το κατάντημα του τόπου φέρουν οι καθ΄ ύλην υπεύθυνοι και αρμόδιοι, δηλαδή οι πνευματικοί ταγοί και οι πολιτικοί του Έθνους.

Όσοι δεν έχετε ήδη δει, "θαυμάστε" στην φωτογραφία της προηγούμενης παραγράφου του άρθρου την αισχρή και βέβηλη στάση του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στην χθεσινή (25/4/2018) διαμαρτυρία τους έξω από τη Βουλή. Ο άνθρωπος αυτός κυριολεκτικά ποδοπατάει τον τάφο του αγνώστου στρατιώτου προκειμένου να μπορεί αναπαυτικά να παίζει με το κομπολόι του!

Η φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου, οι συνήθεις "εξυπνάκηδες" λαοπλάνοι πολιτικάντηδες προέβησαν στις σχετικές "αιχμηρές" αναρτήσεις στα social media και το ζήτημα έληξε. Δεν βρέθηκε ένας προϊστάμενος, ένας κρατικός λειτουργός, κάποιος πολιτικός, κάποιος βο(υ)λευτής, ένας υπουργός, ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να στείλει μια και καλή στο σπίτι του τον συγκεκριμένο, που περιφρόνησε τους πάντες και αντί να εργάζεται βεβήλωσε με τόσο βάναυσο τρόπο το ιερότερο, ίσως, εθνικό μνημείο. Όσο για τους "συντρόφους" του; Δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε κανείς τους! Αποθανάτιζαν όλοι τους εαυτούς τους διατηρώντας αιώνια μια σκηνή ντροπής και αίσχους!

Στους συνδικαλιστές -ιδιαίτερα σε αυτούς της πολύπαθης ΔΕΗ- έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν και δεν θα επεκταθούμε επί του παρόντος. Πρέπει, ωστόσο, να καταλογίσουμε την βαριά ευθύνη, που φέρουν οι πολιτικάντηδες όλων των κομμάτων που έχουν διαπλάσει αυτό το ήθος, καλλιεργώντας το στους πελάτες-ψηφοφόρους τους.

Ποιο είναι το νόημα των σημερινών αναρτήσεων, τόσο του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, όσο και των τυχοδιωκτών βο(υ)λευτών, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα πάντα για μία ψήφο; Απολύτως κανένα! Είναι λόγια κενά και άσκοπα για λαϊκή κατανάλωση! Υπήρξε τιμωρία; Όχι! Άρα;

Δυστυχώς, δεν είναι απλώς ένα θλιβερό περιστατικό κάποιου ασυνείδητου συνδικαλιστή ή κρατικού υπαλλήλου. Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει απαριθμώντας την καθημερινότητα των (στην συντριπτική πλειοψηφία) χαριστικώς διορισμένων δημοσίων υπαλλήλων. Δείτε ένα, ακόμα χειρότερο, παράδειγμα στην διπλανή φωτογραφία, με το σημείωμα που ανάρτησε η γιατρός που είναι διορισμένη στην Δονούσα!

Αν η Naxospress, που δημοσίευσε την είδηση ψεύδεται, θα έπρεπε να κληθεί από την γιατρό να ανακαλέσει. Αν όχι, που είναι πιθανότερο, η γιατρός έπρεπε να πάει σπίτι της χωρίς δεύτερη συζήτηση. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να συνέλθουμε και να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις!

Εννοείται πως από όλα αυτά εξαιρείται μια πολύ μικρή (δυστυχώς) μειοψηφία ανθρώπων, που πασχίζει καθημερινά μέσα στον κυκεώνα των κηφήνων του δημοσίου τομέα. Χάρη σ' αυτούς δεν έχει καταρρεύσει ολοσχερώς η παράγκα, που καταχρηστικά ονομάζουμε κράτος.

Όσο για τους πνευματικούς μας ταγούς; Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να αναρωτηθούν ποιους ανάδειξαν ως εκπροσώπους του Έθνους; Γιατί άφησαν το πεδίο ελεύθερο να δράσουν καταχραστές, αμοραλιστές και εχθροί της Πίστεως και της Πατρίδος;

Μόνο οι Ιεράρχες και ο Κλήρος μας έχουν την δύναμη και την παρρησία να αλλάξουν δημιουργικά την κοινή γνώμη και συνεπώς να φέρουν την ειρηνική επανάσταση, που θα οδηγήσει προς την πρόοδο την Ελλάδα. Αρκεί, να μην διαπλέκονται με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον αφανισμό της Ελλάδος.

1 σχόλιο:

  1. Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου28 Απριλίου, 2018 22:52

    Χριστός Ανέστη!
    Η ευθύνη για την κατάντια και για το ποδοπάτημα των ιερών και των οσίων του Γένους μας βαραίνει κυρίως τους άθλιους πολιτικούς που τυραννούν την Ελλάδα μας εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά και την πνευματική ηγεσία του τόπου. Μεγάλο μέρος, όμως, της ευθύνης βαραίνει και όλους εμάς – είτε ως άτομα είτε ως συλλογικότητες - που λόγω της πνευματική μας αλλοίωσης και της αδιαφορίας μας επιτρέπουμε την συνέχιση της κατάστασης αυτής. Είναι δυνατόν άνθρωποι «πιστοί», που διατείνονται πως αγαπούν και πονάνε τούτο τον τόπο, να τον αφήνουν να διαλύεται και να καταστρέφεται από αδίστακτους πολιτικούς, περιμένοντας μια θαυματουργική επέμβαση; Για το ότι, εν τω μεταξύ, μπορεί να μην έχει μείνει τίποτε όρθιο, δεν φέρουμε καμιά ευθύνη; Είναι δυνατόν «χριστιανοί» να ισχυρίζονται πως η πολιτική δεν τους αφορά; Η πολιτική είναι ένα ζήτημα με πνευματικές προεκτάσεις και συνέπειες: Το ήθος τους λαού μας έχει διαστραφεί από αμοραλιστές πολιτικούς που τον λυμαίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Η διαστροφή του ήθους του λαού μας δεν είναι ένα κατεξοχήν πνευματικό θέμα; Πώς είναι δυνατόν πνευματικοί να προτρέπουν τα πνευματικά τους παιδιά να κοιτάξουν να σώσουν μόνο την οικογένειά τους;(!) Τι απέγινε το φιλότιμο του Έλληνα; Τι απέγινε το ενδιαφέρον του για το κοινό καλό; Εάν καταστραφεί τούτη η πατρίδα, νομίζετε πως οι οικογένειές μας θα σωθούν; Είναι δυνατόν κληρικοί, σύλλογοι και αδελφότητες να αρνούνται συστηματικά να πουν το παραμικρό υπέρ μιας παρατάξεως εξ ολοκλήρου Ορθοδόξων Χριστιανών πολιτικών, που καθοδηγούνται από πνευματικούς πατέρες, που είναι αποφασισμένοι να κυβερνήσουν με γνώμονα τις εντολές του Ευαγγελίου, που έχουν πνεύμα θυσίας και ανιδιοτέλειας, που είναι διατεθειμένοι να «ματώσουν» για την πατρίδα, επειδή – ενδεχομένως – πολλοί εκκλησιαζόμενοι, οι οποίοι κατηχούνται στους συλλόγους και τις αδελφότητες αυτές επιμένουν να ψηφίζουν τα ψευτοπατριωτικά δεξιά κόμματα – που όμως επιτελούν προδοτικό ρόλο – και θα τους κακοφανεί; Προσωπικά, έχω βαρεθεί να ακούω - χριστιανούς και μη - να κλαίγονται πως το «σύστημα» δεν θα επιτρέψει ποτέ να κυβερνηθεί η Ελλάδα από πιστούς ανθρώπους. Τελικά, είμαστε και προφήτες; Πού είναι η πίστη μας στην παντοδυναμία του Θεού μας;
    Συγχωρέστε μου το αιχμηρό ύφος. Η κατάσταση όμως αρχίζει να μην αντέχεται...Αύριο θα είναι αργά! Σήμερα πρέπει να ξυπνήσουμε, να σηκωθούμε όρθιοι και – με την βοήθεια του Θεού μας – εμείς να σώσουμε την πατρίδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή