Η μεγαλύτερη απάτη-διαρροή της σύγχρονης Ιστορίας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/04/2016

Η μεγαλύτερη απάτη-διαρροή της σύγχρονης Ιστορίας

Οι απανταχού προβοκάτορες των μισθοφορικών μέσων ενημερώσεως(;) της Δύσης έχουν ανάγει σε μέγα θέμα την ψεύτικη και κακοστημένη διαρροή "άκρως απόρρητων εγγράφων", όπου εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών. Η περιβόητη υπόθεση των "Αρχείων του Παναμά", που περιλαμβάνει έναν εξωπραγματικό αριθμό 11 εκατομμυρίων εγγράφων ξεκίνησε, όπως είναι φυσικό και επόμενο, από την Γερμανική προβοκατόρικη εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στο κόλπο της εφημερίδος προστέθηκε και η International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ - Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων) εκεί όπου μετέχουν 185 δημοσιογράφοι και 107 οργανισμοί μέσων ενημέρωσης(;) σε περισσότερες από 65 χώρες. Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και το BBC, που επισημαίνει πως παρά την ανάλυση των εγγράφων δεν γνωρίζει την πηγή της "διαρροής". Η καλύτερη δικαιολογία για την πιο καλοστημένη είδηση των τελευταίων ετών σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Gerard Ryle, επικεφαλής της ICIJ, δήλωσε ότι τα έγγραφα καλύπτουν τις καθημερινές "δουλειές" της "μητρικής" εταιρείας Mossack Fonseca για διάστημα μεγαλύτερο της 40ετίας. Δεν διστάζει να δηλώσει, εντελώς προβοκατόρικα, πως η "διαρροή" θα είναι πιθανώς το μεγαλύτερο χτύπημα, που έχει δεχθεί ποτέ ο κόσμος των offshore εξαιτίας του όγκου των εγγράφων.

Τα έγγραφα αποτυπώνουν τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, τις εταιρείες που το διακινούν και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτές. Πρόκειται για μεγάλες τράπεζες, νομικές υπηρεσίες, εταιρείες πολιτικών, καλλιτεχνών, αλλά και αθλητών.

Η Süddeutsche Zeitung προσπαθεί να σχετίσει, χωρίς αποδείξεις, συνεργάτες του Ρώσου Προέδρου Vladimir Vladimirovich Putin με την offshore εταιρεία, που έχει έδρα τον Παναμά. Μάλιστα ισχυρίζεται πως στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται οι οικογένειες του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Muhammad Hosni El Sayed Mubarak, του πρώην ηγέτη της Λιβύης Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi αλλά και του Σύρου προέδρου Bashar Hafez al-Assad.

Οι δημιουργοί αυτού του τεχνητού σκανδάλου σε ότι αφορά στους δυτικούς πολιτικούς και στους απανταχού γης συνεργάτες τους απλώς αποκαλύπτουν τον τρόπο, που οι ίδιοι τους χρηματοδότησαν ή δωροδόκησαν. Σε ότι αφορά, όμως, στον Ρώσο Πρόεδρο, επειδή δεν έχουν στοιχεία δημιούργησαν ένα εικονικό σενάριο μέσω της τράπεζας Bank Rossiya, που λειτουργεί ως "κανάλι" μεταφοράς χρημάτων σε offshore εταιρίες. Σε μία από αυτές προσπαθούν να συνδέσουν το όνομα του παιδικού φίλου του Ρώσου Προέδρου, του διεθνούς φήμης τσελίστα Sergei Pavlovich Roldugin.

Ενώ σε ότι αφορούν στον Ρώσο Πρόεδρο τα στοιχεία είναι μυθεύματα και εικονικοί συσχετισμοί, σε ότι αφορά στους δυτικούς πολιτικούς και αχυρανθρώπους είναι αποκαλυπτικά της σήψης και της διαφθοράς. Τα έγγραφα αποδεικνύουν πώς η Mossack Fonseca βοήθησε τους πελάτες της να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα, πώς να αποφύγουν τις κυρώσεις αλλά και φόρους.

Τα στοιχεία της εταιρείας καταδεικνύουν πως ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Sigmundur Davíð Gunnlaugsson είχε κρύψει εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στις Ισλανδικές τράπεζες μέσω υπεράκτιας εταιρείας, που κατείχε μυστικά. Ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν αγοράσει την offshore Wintris το 2007 αλλά δεν την δήλωσε ποτέ, ούτε από το 2009 οπότε και εισήλθε στην Βουλή. Οκτώ μήνες αργότερα πούλησε το 50% στην σύζυγό του έναντι ενός δολαρίου.

Στους χιλιάδες των μαριονετών, που ξεφορτώθηκε η Δύση μέσω αυτού του σκανδάλου, συμπεριλαμβάνονται μέλη της οικογένειας του Κινέζου προέδρου Xi Jinping και ο "άχρηστος" πλέον αχυράνθρωπος πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Oleksiyovych Poroshenko. Επίσης, οι δυτικοί θυσίασαν τον Michel François Platini, αφού δεν τους χρησίμευσε επαρκώς στο άλλο στημένο σκάνδαλο "Blatter", αλλά και τον υπερβολικά διαφημισμένο και γνωστό φοροφυγά, Αργεντινό ποδοσφαιριστή Lionel Andrés "Leo" Messi, της Barcelona.

Η Δύση έχει διδάξει το «nothing is as it seems» (τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται) και ξέρει πολύ καλά πώς να το εφαρμόσει όταν πρόκειται να δημιουργήσει εστίες έντασης ή/και να εξοντώσει αυτούς, που δεν χρειάζεται πια ακόμα κι αν κάποτε υπηρέτησαν τα συμφέροντά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου