Σημαντικά και φλέγοντα εθνικά ζητήματα σε εξέλιξη

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις, που διαδραματίζονται στην Πατρίδα μας και απειλούν άμεσα την ταυτότητά της ως Ορθόδοξο Κράτος, αλλά και την Εθνική Κυριαρχία επί των εδαφών της.

Η απαράδεκτη ενέργεια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να προσκαλέσει εγγράφως τον πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο στην Ελλάδα, προκειμένου να “παρηγορήσει” τους πρόσφυγες και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητος, αποδεικνύει περίτρανα πως οι σύγχρονοι Έλληνες(;) πολιτικοί έχουν παντελή άγνοια της Ιστορίας.

Πολύ περίεργη και πρόξενος πολλών σκέψεων είναι, επίσης, η ένοχη σιωπή των Ιεραρχών και των πολιτικών στο πολύ σημαντικό θέμα, που ανέδειξε η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» της 8ης Απριλίου 2016 (Αρ. φύλλου 2112) και αφορά στην αντορθόδοξο και ανθελληνική κίνηση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, που ζήτησε από την κυβέρνηση την επανυπαγωγή των "Νέων Χωρών" στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως!

Η Εκκλησιαστική διαίρεση της Ελλάδος δεν είναι μόνο Εκκλησιαστικό ζήτημα, αλλά καθαρά πολιτικό. Δεν υπάρχουν "νέες χώρες" εντός της Ελλάδος και δεν γίνεται καμία συζήτηση για αυτονόμηση ούτε της Μακεδονίας, ούτε της Ηπείρου, ούτε της Θράκης, ούτε της Κρήτης, ούτε των Επτανήσων, ούτε της Δωδεκανήσου και, φυσικά, ούτε του Αγίου Όρους. Οι περιοχές αυτές δεν ανήκουν απλά στην Ελλάδα, αλλά είναι η Ελλάδα και δεν τίθεται κανένα ζήτημα αμφισβήτησης επ’ αυτού. Αντίθετα, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ένα νέο ζήτημα επανένωσης της Κύπρου, που κακώς αυτονομήθηκε μετά από μία σειρά από λανθασμένες (;) πολιτικές αλλά και Εκκλησιαστικές επιλογές.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι ο μόνος φρουρός και το τελευταίο προπύργιο σε ένα ακόμα μείζον εθνικό ζήτημα, που το πολιτικό σύστημα και οι υπηρέτες του (βλ. μέσα ενημερώσεως) φροντίζουν να αποσιωπήσουν και να αποκρύψουν.

Η σημερινή συγκυρία της αθεϊστικής Ελληνικής(;) κυβερνήσεως, του φιλοδυτικού πολιτικού συστήματος και της αντορθοδόξου και ανθελληνικής οικουμενιστικής τάσης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, καθιστούν το έργο της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ακόμα πιο δύσκολο, ωστόσο δεν θα υποστείλουμε σε καμία περίπτωση την σημαία της αντιστάσεως στην παγκόσμια διαφθορά και δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε ώστε πάντοτε η αλήθεια να ακούγεται ακόμα κι αν η φωνή μας είναι μοναδική ανάμεσα σε χιλιάδες, που λένε ψέμματα.

Από το Γραφείο Τύπου
Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

1 σχόλιο:

  1. Ένας αιρεσιάρχης μασκαράς της βατικάνειας διπλωματίας πλήρης μίσους και υποκρισίας, ένας πατριάρχης ως προκύπτει εκ των έργων του άπατρις και με συνείδηση παγκόσμιου πολίτου κι ένας αρχιεπίσκοπος δέσμιος και φιμωμένος, ποιόν ακριβώς προτίθενται να βοηθήσουν στη Μυτιλήνη και με ποιον τρόπο σκοπεύουν να το κάνουν αυτό? Δυστυχώς δεν είναι ανέκδοτο, είναι η φρικτή κατάσταση των δημοσίων υποθέσεων στην Ελλάδα των ημερών μας. Με ποια κριτήρια τοπικότητας προσδιορίστηκε η εν λόγω συνάντηση? Γιατί άραγε δεν πάνε στην Λαμπεντούζα στην Ιταλία, η οποία επίσης πλήττεται από το προσφυγικό ζήτημα? Υπέρ ποίου δραστηριοποιείται αυτή η τρόϊκα? Μήπως υπέρ της νήσου Λέσβου και των κατοίκων της, οι οποίοι δοκιμάζονται άγρια αυτή την περίοδο ή σάμπως γενικώς υπέρ της Δωδεκανήσου? Υπάρχει γενικά κάποια έγνοια για την Ελλάδα η απλά παρεμπίπτουμε ως τοπική συντεταγμένη ενός προβλήματος ? Μήπως με κάποιο αδιόρατο τρόπο μεριμνούν υπέρ του Ελληνικού λαού ο οποίος δέχεται πανταχόθεν πιέσεις το τελευταίο διάστημα? Άραγε ανησυχούν για την ορθόδοξη πίστη της πατρίδος μας ή έστω και με καταχρηστική έννοια υπέρ του χριστιανικού δόγματος το οποίο μπαίνει ολοένα και περισσότερο στο στόχαστρο των φανατικών μουσουλμάνων? Απλούστατα αποπειρώνται την προσέλκυση του παγκοσμίου ενδιαφέροντος προκειμένου να ευχηθούν από κοινού και σε παγκόσμια θέα για την ειρήνη ως λύση προς αποφυγή ανάλογων προσφυγικών κρίσεων. Εδώ είναι το σημείο που γελάμε πικρά. Με αφορμή ορισμένα ασαφή και ετεροβαρή ανθρωπιστικά ιδεώδη δίδεται το πρόσχημα αναρμόδιας παρέμβασης στην πατρίδα μας στα κέντρα προώθησης της παγκοσμιοποίησης. Ας έχουν πάντως στο νου τους κι ας συστέλλονται, πως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Ταξιάρχης προστάτης της Μυτιλήνης, αφενός διασφαλίζει προσωπικά το νησί του κι αφετέρου θα δώσει στο καθέναν αυτό που του πρέπει όταν έρθει η ώρα του. Αυτεξούσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.